Ynt: Erkunt KIYMET,KUDRET,HAŞMET Broşürleri
sizce kaçlı kaç inç pulluk gerekir kıymete?? özelliklere ve beygir gücüne bakarakceya023 link=topic=52742.msg545252#msg545252 date=1329944607' Alıntı:bence şuana kadar turkiyede üretilen en iyi ve dengeli traktörler bunlar erkuntu tebrik ederim.. bazı arkadaşlar bilip bilmeden yazıyorlar ön tekerdeki agırlık lastigi eritirmiş ? bu kanıya nasıl varıyorlar.. erkuntun muhendisleri düşünememiş demek ki bunu
traktörün önüyle arkasının agırlık dagılımını dengelemek için ön jantlara agırlık yerleştirildigini düşünüyorum ve çok olumlu bi davranış traktörlerin agırlıkları ise normal güçlerine göre.. ön ü agır olan traktörün ön tekerleri erken erimez asfatta sürekli çalıştırmıyorsanız.. tarlada normalde önü hafif olantraktörlerin ön lastikleri çabuk erir arkaya göre çünkü ön tekerler sürekli gizli patinaj yapar ve lastigi eriten üzerindeki yukten ziyade gizli patinajdır.. patinajı az olan traktör lastik eritmez... hatta bi çok avrupa traktörün arka agırlıkları hiç yoktur dikkat ediniz sadece ön agırlıkları vardır.. traktör zaten sıkıştıgında hassasiyet arka tekerlere yuk bindirir buda basit makinalardan önde olan yukun daha fazla arka tekerlere yuk bindirecegi malumunuz.. yani traktörün arkası yerine ön tekerleklerine agırlık baglamak daha dogru bi davranış bence.. Söylediklerim tarla işlerinde yuk altında çalışan bi traktör için geçerli.. ha siz traktörü alırsınız gezmede kullanırsınız boşta asfaltta ve yolda v.s. ozaman fazla agırlıgın lastikleri eritmesi dogaldır özellikle dönüşlerde v.s. bunun dışında tarla da çok faydalı traktörlerde tarla için üretildigi için ben tebrik ediyorum erkuntu bu uygulamaya gitmesinden dolayı..
örnek olarak jd lerin çogunun arka agırlıgı yoktur yada 1 tane dir.. kullandıgım kubota nın önünde 450kg agırlık var arka tekerlerde ise 100kg agrlık var.. çok buyuk fendt lerinde çogunun önlerinde tonlarca agırlık varken arkasında hiç yoktur biraz dikkatle kaliteli traktörlerin yuk dagılımına bakarsanız görürsünüz ..
lastikleri oldukca kalın yapmışlar görünümleri baya guzel olur ama bence fazla kalın olmuş 480 70 r34 lastikler kıymet için.. bunun yerine 420 85R34 lastigi daha uygun olur 90bg traktöre diye düşünüyorum.. çünkü bu traktör en az 16inç pulluk kullanmalı yoksa çizi içine bu lastikler sıgmaz sürülen yeride biraz çigner..
artık bu segmentte itallere pek fırsat verecegini sanmıyorum erkuntun tebrikler..