Erkunt 110 mu? case 110 mu? Hımm şimdi erkunt 110 haşmet elektronik lifli, yeni versiyonlarında vites joystikli , el gazına da sağ tarafta çevirmeli yapmış.kalıpta güzel. Büyük ve ismi gibi haşmetli. Arka yan kolların biri ve orta kol lifli. Yani aşağı inmeden çok kolay ayar yapabilirsiniz. Hidrolik çıkış ve giriş yani hidrolik kontrol kol sayısı 4. Sese gelince bence bunda bir yanılgı var. Erkunt kabin sesi case den fazla yada az değil. Çekiş için bir şey diyemiyolum yani kıyaslama yapamıyorum. Özelliklere bakarsak erkunt ağır basıyor. Erkunt her yönden bana göre case ih jx 110 dan daha iyi bir traktör. İkinci El pazarında zayıf. Nedenleri tartışılır. Aslında her sene üstüne koyan bir marka yaptığı yeniliklerle. Çiftçiyi dinleyip taleplerini bir sonraki versiyonda yerine getiriyor.şahsen ben seviyorum ve sempati geliyor. Case ih gelince bana sanki daha ticari bir bakış yapıyorlarmış gibi geliyor. Düşünsenize adamların yılık satış miktarını ve bu miktar üzerinden bir lambayı çıkardığını ve de sonucunda yapacağı kar miktarını. Yapıyorlarmı peki. Bilmiyorum, bana göre yapıyorlar geliyor. Farmall c Avrupa diyorlar ama avrupadakilerin arka kabin lambası 4 adet. Buradakiler iki adet. Şimdi diyebilirsiniz bir lamba maliyeti nedir ki? Maliyetini düşünün pardon iki lamba diyecektim ve bunu yıllık satış miktarına çarpın ve göreceğiniz rakam ağzınız açık kalabilir. Bu sadece sıradan bir lamba hımmm ya daha pahalı bir parça olsa acaba o zaman ne kadar maliyetden kar edilir acaba. Neyse konu dağıldı. Arkadaşlara katılıyorum öyle yüksek güçlü traktöre , şartlardan anladığım kadarıyla gerek yok. Bence o kadar ileri zamanı düşünmeyin. Yine arkadaşların dediği gibi traktör büyüdü ama papuçlar büyümedi ,bir de malzeme değiştiriyim deyipde ek masraf etmeyin. Ama alırsanız 80÷95 bg arası ideal geliyor bana. Bu sizi uzun bir zaman götürür. Traktör olarak kabinli lüks serisi erkunt düşünürdüm. Çünkü erkunt ms_fergu. kadar olmasada seri motor. Geriye bir elektronik lift kullanım kalıyor ki çağ buna gidiyor zaten. Kullanabilirim diyorsan ve farelere yedirmem kemirtmem diyorsanız . İyi , yoksa düzünü alın va da 80.3 lüks ki onda elektronik lift kontrol yok. Birde perkis motorun sesine alışmışsınızdır. Öteki motorlar alışmak zor olur.