Selamünaleyküm yılda yaklaşık 70-80 dönüm yer işliyorum buğday mercimek nohut hasatlarınıda kendim yapıyorum Erkunt traktör almayı düşünüyorum fiyat performans açısından hangi modeli tavsiye edersiniz?
Case 75e tt4.75 ile aynı. Erkunttan az yakacağını düşünmüyorum. Aynı çalışma saatinde Case 65c 55 litre ve Erkunt 80.4 lüks pompa açık haliyle 60 litre yakıyor . Casein yaptığı iş tüy siklet erkuntun yaptığı iş ağır siklet.casede ergonomi ,yalıtım iyi ama zıplamaktan adam sarhoş oluyor. 25 hava ile zıplıyor.Hocam erkunt kullanmadım hep ferguson kullandık geçen yıl amcam hattat285 bizde case75e aldık hattat iyi değil caseninde beğenmediğim birçok şeyi olmasına rağmen erkuntlardan çok üstün çok seri iş görüyor ve iş yaparken yormuyor ve bu sene yakıtı çok düştü fergusondan az yaktı ünlü4/10 pullukla bu hafta 150 dönüm yer sürdüm 10bin liradan daha az yaktı bence çok iyi henüz 130 saate geldi, ben şimdi alsam newholland td90 alırdım.
Erkunt alacaksanız lüx olmalı konusunda size katılıyorum ama çok hantal makinalar 75lik nasıl bilmiyorum ama iş yaparken tarlada vs ağır ağır gidiyo hiç benlik değil.Ara işlerde tt4 daha hafif olduğu için az yakabilir
tt4 75 ve erkunt lüks75 aynı segment traktör değil tt4ün önüne 2tane gübre çuvalı koymadan tarla süremiyorum erkuntta hiç böyle bir sorun yaşamadım
Erkunt alacaksanız kesinlikle lüks seri olmalı
Crd motor olanlar daha seriErkunt alacaksanız lüx olmalı konusunda size katılıyorum ama çok hantal makinalar 75lik nasıl bilmiyorum ama iş yaparken tarlada vs ağır ağır gidiyo hiç benlik değil.
E capra pek tutmadı ama 75 lerin deutz motorları çıkmış onları gerçekten merak ediyorum güzel bir kombinasyon olmuş, phantom gibi performanslı bir seri olsa süper olur.Crd motor olanlar daha seri
Patoz varsa 65 HP ve üzeri alınmalıdır mümkünse 4 silindir alın. Arazi eğimli olsun olmasın 4 çeker olmalı. 2 çeker lüksler iyi iş yapar ama piyasası yok.
Ben zf taraftarıyım. Kroniği çok ama dökümü kalın. Patinaja az düşüyor
Carraro da güzel ama ara iş traktörü gibi. Parçada biraz pahalı
E Capra motor hakkında bilgilendirme görmedik.E capra pek tutmadı ama 75 lerin deutz motorları çıkmış onları gerçekten merak ediyorum güzel bir kombinasyon olmuş, phantom gibi performanslı bir seri olsa süper olur.
Burada bahsi geçen traktör motor bloğundan bölünmüş. Bildiğim kadarıyla o yıllarda Erkunt motor bloğunu kendi dökmüyor. Sadece 3 silindir perkinsi hema döküyor. Yani Perkins motor kullanan MF,claas,landinide de aynı blok kullanılmış ise erkunta bir şey söylemek mümkün değil.
Zf 537 16+16 yeni tipler sorunlu düğmeli buçuk çıkardı. Biz sırf düğmeli buçuk sorunu ve piyasa yüzünden case 65 c aldık. Kağıt gibi bu kadar dandik olduğunu bilseydik almazdık.Erkunt alacaksanız lüx olmalı konusunda size katılıyorum ama çok hantal makinalar 75lik nasıl bilmiyorum ama iş yaparken tarlada vs ağır ağır gidiyo hiç benlik değil.
Claas , JD motoru kullanmış ama karakteristiğin JD ile alâkası yok.Erkunt fpt motoru kullansaydı piyasada daha iyi prim yapardı. Claas, Landini dahil Euro 5te Perkins ya da Deutz u bırakıp fpt ye geçti.
Hocam hattat fpt ye geçiş yaptı teknik tabloya baktığımızda çok güzel ama fpt li modeller çok pahalı ve fpt li modellerde çalışırken birden rejenerasyona giriyormuş adam iniyor yarım saat traktörün keyfini bekliyor öyle iş mi olur hiç bana göre değil.Erkunt fpt motoru kullansaydı piyasada daha iyi prim yapardı. Claas landini dahil Euro 5te Perkins ya da Deutz u bırakıp fpt ye geçti.
Hattat daha küçük hacimli serileri kullanıyor. Benim kastettiğim NH ve case de kullanılan seri. Deutz ve crd perkinsin uzun vadede birçok sorunu var.mahindra ise piyasaya çıkalı bir kaç yıl oldu. 75 ecapra kullananlar kısa vadede memnun. Yakıt ve emisyon yönetimi tamamen Bosch tarafından karşılanmış.Hocam hattat fpt ye geçiş yaptı teknik tabloya baktığımızda çok güzel ama fpt li modeller çok pahalı ve fpt li modellerde çalışırken birden rejenerasyona giriyormuş adam iniyor yarım saat traktörün keyfini bekliyor öyle iş mi olur hiç bana göre değil.