Erkunt 90, Pottinger terradisk denemesi

Ynt: Erkunt 90, Pottinger terradisk denemesi

alipasalierkan link=topic=58648.msg631033#msg631033 date=1347737206' Alıntı:
Gerçekten güzel gitmiş abi. Ben bu kadar sallayacağını tahmin etmiyordum. Hatta Erkunt ' u disk tiller için biraz kısada buluyordum. Ama hakkından gelmiş. Tonajı yeterlimiş sanırsam. Yalnız Erkunt ön tekerleklerdeki ağırlıklar yerine ön tarafa az daha büyük ve ağır ağırlıklar koysa daha hoş olacak diye düşünüyorum. Böyle biraz karizmasını çizdiriyor. Hatta direkt fabrikadan ön hidrolik sistemlisi çıksa çok daha hoş olur....
Erkunt çok az daha uzun olmalı, ve Türkiye de ilk olup, ön hidrolik ve pto yu opsiyonel sunmalı artık. artık birisinin bunu yapması lazım

ma$allah güzel ve gayet seri gitmi$ .. her traktörün harcı değil bunu yerden kesebilmek .. zaten kesememi$ coğuda ..

tek tek diğerleri hakkında yorumlarınıda paylaşırsan daha iyi bence kim cekemediyse bilelim ki deneme yerini bulsun

90 95 beygir her traktor ceker bunu abinin bahsettigi kaldiramadilar diyo ek piston olmayan bir traktor kaldiramaz zaten boyle salli agir aleti cekmeye hepsi ceker 90liklarin erkunt tam capraz ceker bi oteki yarim capraz ceker o fark var iste erkunt gibi ceken traktor olmamasina sasirmadim zaten genelde iyi performansi var tum erkuntlarin kendi beygir gucunden 10 belkide 15 beygir buyuk is yapiyo ama 10 beytir kucuk motor kadarda az yakiyor

özellikle sorma sebebim 5085 m jd sahibiyim denendiyse durumunu merak ediyom en az kaldırma kapasitesi olan traktörlerden cok sikayet edildi :D kaldırmadıysa gece gidip 24 lüsünü denicem gündüz rezil etmeyelim kendimizi :D

Ali SARAÇ link=topic=58648.msg631166#msg631166 date=1347753132' Alıntı:
90 95 beygir her traktor ceker bunu abinin bahsettigi kaldiramadilar diyo ek piston olmayan bir traktor kaldiramaz zaten boyle salli agir aleti cekmeye hepsi ceker 90liklarin erkunt tam capraz ceker bi oteki yarim capraz ceker o fark var iste erkunt gibi ceken traktor olmamasina sasirmadim zaten genelde iyi performansi var tum erkuntlarin kendi beygir gucunden 10 belkide 15 beygir buyuk is yapiyo ama 10 beytir kucuk motor kadarda az yakiyor

Yanılıyorsunuz kardeşim.90 , 95 beygir olan her traktör bu aleti çekemedi.Erkan a cevaben yazmış olduğum yukarıdaki yorumumda da bahsetmiş olduğum gibi 90 , 95 beygir olan bazı traktörler bu aleti kaldıramadığı gibi aynı zamanda da çekemedi. Tarlanın hafif bayır olan bölümünde zıplamaktan gidemediler. Üstelik aletin açısı 15 derce iken... Bu aleti kaldıramayan ve aynı zamanda da çekemeyen traktörlerin görüntüleri de elimde var. Lakin,bu kadar rezillik yeter,görüntüleri sakın internette yayınlama da bir de dünyaya rezil olmayalım diyen arkadaşlarıma görüntüleri yayınlamayacağım konusunda söz verdim. Traktör yüzünden de her akşam birlikte aynı masalarda bulunduğumuz arkadaşlarımla kötü olmama hiç gerek yok. Zaten, koyun ile keçi ayrıldı,herkez neyin ne olduğunu anladı. Sitedeki değerli arkadaşlarım da umarım ki bu konuda beni anlayacaklardır. :)

768 link=topic=58648.msg631705#msg631705 date=1347968044' Alıntı:
Yanılıyorsunuz kardeşim.90 , 95 beygir olan her traktör bu aleti çekemedi.Erkan a cevaben yazmış olduğum yukarıdaki yorumumda da bahsetmiş olduğum gibi 90 , 95 beygir olan bazı traktörler bu aleti kaldıramadığı gibi aynı zamanda da çekemedi. Tarlanın hafif bayır olan bölümünde zıplamaktan gidemediler. Üstelik aletin açısı 15 derce iken... Bu aleti kaldıramayan ve aynı zamanda da çekemeyen traktörlerin görüntüleri de elimde var. Lakin,bu kadar rezillik yeter,görüntüleri sakın internette yayınlama da bir de dünyaya rezil olmayalım diyen arkadaşlarıma görüntüleri yayınlamayacağım konusunda söz verdim. Traktör yüzünden de her akşam birlikte aynı masalarda bulunduğumuz arkadaşlarımla kötü olmama hiç gerek yok. Zaten, koyun ile keçi ayrıldı,herkez neyin ne olduğunu anladı. Sitedeki değerli arkadaşlarım da umarım ki bu konuda beni anlayacaklardır. :)
görüntü değil de markaları ve modelleri söyleseniz bence iyi olur bu gibi bir alti almak isteyenler için bilgi vermiş olursunuz

Güzel bir deneme olmuş,erkunta helal olsun özellikle hidroliği hoşuma gitti hiç tınlamadan kaldırdı,1500 kglık dızgarada 3,085 ve same 95Tnin kaldırma performansını gördükten sonra :) Çekmesine de diyecek yok gayet güzel yalnız aletin yaptığı iş konusunda çok emin olamadım,bu disk tiller denen aletin halen goble veya goble diskli dızgaralardan daha iyi iş yaptığını düşünmüyorum.Gerçi hiç kullanma şansımız olmadı ama yine de yeteri kadar işliyor gibi gözükmüyor bana göre.

güzel paylaşım levent abi erkunttan beklemiyeceğim bi performans ama sende taktir edersinki 90-100 bg lik makinelere bi kaç beden büyük bu makineler ayçiçek saplarını kıyarken kullanılabilir belki ama sürülmüş bi yerde mesela ilkbaharda ayçiçek ekilcek yerleri hazırlarken çekecebileceğini sanmam..

Çağrı link=topic=58648.msg631719#msg631719 date=1347974058' Alıntı:
Çekmesine de diyecek yok gayet güzel yalnız aletin yaptığı iş konusunda çok emin olamadım,bu disk tiller denen aletin halen goble veya goble diskli dızgaralardan daha iyi iş yaptığını düşünmüyorum.Gerçi hiç kullanma şansımız olmadı ama yine de yeteri kadar işliyor gibi gözükmüyor bana göre.
kurakta iş yapmaz bu makineler..gobra ile karıştırmamak gerekiyor ikisinin kullanım alanları farklı gobrayı işlem görmemiş anıza çektiğimizde gayet güzel toprak çıkarır ama anızı sürdükten sonra hele bide toprak biraz yaşsa gobra pek bi işe yaramaz işte burda disk tiler devreye girebilir..zaten toğum yatağı hazırlamak için kullanılan bi ekipman..

benim 60 lık erkunt büyüyünce böyle olacak :D

biz td 95 ' e almıştık geçen sene azim kauçuklu disk tiller 3 metreliği ağırlığı 1800 kg dediler alırken hiç bir sorun çıkarmadı hidroliklerinden hatta babam disk tiller aldım yarın git onları al dediğinde şaşırdım hidrolikler de ek piston filan yok sıkıntı çıkarmasın dedim yerlerimizde bayır ama çok şükür maşallahı var çokta güzel işçiliği var aletin sap parçalamaya tohum yatağı hazırlamaya her işe kullanıyoruz yer hazırlarken aysan vs başka bir şey kullanmıyoruz hem zamandan hemde yakıttan tasarruf sağlıyor çok güzel ekipman

paylaşım için teşekürler Levent abi, faydalı bir konu olmuş, buyıl disktiller almayı çok düşündüm ama senenin kurak gitmesi ve
Kubota nında bu alette zorlanacağını düşündüğüm için bir yürlü karar veremedim, yerli üretimlerin hafif modelleri var
ama bende onların kalitesine güvenemiyorum, iyi olan modelleride ağırlar 100 hp den aşağı traktörlerin harcı değiller.
ama Erkunt 90 gerçekten çok iyi bir performans göstermiş bu pottinger disk tillerde.

Bende 110 luk erkunt haşmet aldım iş yoğunluğunu azaltmak için potinger terradisc almayı düsününüyorum 110hp 416nm haşmete kaç metre ve kaç tas ve hangi tas ölçülerde potinger terradisc almak lazım. çekiyor diyede zorlamamak lazım rahat çalışabileceğimiz ölçülerde olması lazım ovası var, bayırı var. Bilgisi ve denemesi olan bi arkadaş varsa cevap yazarsa sevinirim. fiyatınıda biliyosa dahah memnun olurum.

onerbasaran link=topic=58648.msg668149#msg668149 date=1355908749' Alıntı:
Bende 110 luk erkunt haşmet aldım iş yoğunluğunu azaltmak için potinger terradisc almayı düsününüyorum 110hp 416nm haşmete kaç metre ve kaç tas ve hangi tas ölçülerde potinger terradisc almak lazım. çekiyor diyede zorlamamak lazım rahat çalışabileceğimiz ölçülerde olması lazım ovası var, bayırı var. Bilgisi ve denemesi olan bi arkadaş varsa cevap yazarsa sevinirim. fiyatınıda biliyosa dahah memnun olurum.

Öncelikle, Traktörünüz hayırlı olsun.Buradaki 90 lık benim traktörüm, sizin almış olduğunuz 110 luk ile arasında beygir gücünün dışında bir farkı yok. Videodaki Pottinger orjinal olan Avusturya pottinger ve pottingerin en ufak boyu.Bahçe tiplerinin dışında bundan küçüğü ve hafifi yok. Genişlik 3 metre ve kantarda tartılarak 2 ton olduğu görülmüştür.Fiyatı 21 bin tl civarı. Bu alet 100 beygirin üzerindeki traktörlere hitab etmekte. Senin traktörünün bu aleti kaldırıp da çekmesi konusunda hiçbir bir sıkıntı olmaz ama traktörün önünü hafifletmesi nedeniyle yolda gitme problemi yaşanır. Önüne ek ağırlık koyarım derseniz o başka mesele. Bunların yerli üretim pekçok markası var,onların ağırlıkları bukadar değil, araştırıp o şekilde karar verin. Çok güzel aletler olduğunu söylememe gerek yok. :)

bende türkaysan 24 lü var. 3085 e takıyordum. 1400 kg. tarlada 2 ve 2 tavşanla çekiyordu çoğu zaman. ama bu terradiskler gerçekten çok ağır.1900-2000 kg civarı. bir de yolda çukurdan geçerken vs. zıplayıp aşağı düşünce 2 tonluk terradisc oluyor 4 ton. hidrolik sistemleri için çok büyük sıkıntı. ciddi arızalara sebep verebilir. disk tiller takılcak traktör çok güçlü hidrolik sisteme sahip olmalı, kollarada yardımcı piston olmalı, bir de yolda taşırken traktör hidroliğinde darbe emici sistemi olmalı. traktör uzun ve yeterli ön ağırlıklara sahip olacak. yani 90 bg erkunt ta çekiyor bunu ama bayır yerlerde tarla başında dönüş yapamaz. önler sürekli kayacak. ayrıca bu alet minimum toprak işleme formatında bir alet. goble kadar toprak çıkarmasını beklersen yanılırsın. disk tiller almadan önce hem traktörünü hemde ihtiyacın olan aleti bir düşün.

GÜRKAN link=topic=58648.msg668215#msg668215 date=1355916211' Alıntı:
bende türkaysan 24 lü var. 3085 e takıyordum. 1400 kg. tarlada 2 ve 2 tavşanla çekiyordu çoğu zaman. ama bu terradiskler gerçekten çok ağır.1900-2000 kg civarı. bir de yolda çukurdan geçerken vs. zıplayıp aşağı düşünce 2 tonluk terradisc oluyor 4 ton. hidrolik sistemleri için çok büyük sıkıntı. ciddi arızalara sebep verebilir. disk tiller takılcak traktör çok güçlü hidrolik sisteme sahip olmalı, kollarada yardımcı piston olmalı, bir de yolda taşırken traktör hidroliğinde darbe emici sistemi olmalı. traktör uzun ve yeterli ön ağırlıklara sahip olacak. yani 90 bg erkunt ta çekiyor bunu ama bayır yerlerde tarla başında dönüş yapamaz. önler sürekli kayacak. ayrıca bu alet minimum toprak işleme formatında bir alet. goble kadar toprak çıkarmasını beklersen yanılırsın. disk tiller almadan önce hem traktörünü hemde ihtiyacın olan aleti bir düşün.

Yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Hidrolik darbe emiciden bahsetmissiniz, belki bilmeyen kullanıcılar ve arkadaşlar olabilir, o sistem Erkunt da var. :)

Şu erkuntu çok merak ediyorum acaba bizim burdaki fendt 312 varıoya taktığımız ilgi tarımın maxima ağır tip gobleyi kaldırırmı hattat a 80 yardımcı piston vs yerden kaldıramadı 2000 2100 kg

evet erkunt az daha uzun sallı olsa her türlü koşulda terradisci sallar diye düşünüyorum. ağırlık olarak sorunu yok zaten. bu videoyu izledim, birde 543 in olduğu videoyu izledim, o da çok rahat çeker ama şöför biraz yavaş sanırım. arkada gözüken traktörlerden kimin çekemediğini az çok tahmin ettim. ama ifşa etmeye gerek yok :D