Erkunt 80t 40 Dekar da tam bı depo

Ynt: Erkunt 80t 40 Dekar da tam bı depo

arkadaşlar petrol kuyunuzmu var dekara 2 litre mazot yakıyor bunlar benim dede 165 mf 50 dekara 60 litre yakıyor 3 lü 12 li pullukla daha ben çok yaktı diyordum desenize benim dede az yakmış sizinkilerin yanında :S

Berat arkadas senin motor cok iyi yakmis bence 750 gr 1 litre hikaye 5li pulluk olmaz bazi arkadaslar abartiyo 6 pulluk falan tank mi bu alt tarafi 75hp motor 4 Lu 14 i nc normal bizim burada 120hp motora 5 li takiyorlar bende de Erkunt servet var 4 Lu 14 inc takiyorum 1 h ve l de surum yapiyorum 1800 devir 2 litre yakiyo bayilma normal 3 silindir benim servet te bayiliyo intercooler iyi diyorlar 4 yada 5 hp guc artiyo diyorlar taktiran arkadaslar vardir nasil eski performans a gore anlatirlarsa sevinirim

cevo link=topic=55846.msg599706#msg599706 date=1338069749' Alıntı:
Berat arkadas senin motor cok iyi yakmis bence 750 gr 1 litre hikaye 5li pulluk olmaz bazi arkadaslar abartiyo 6 pulluk falan tank mi bu alt tarafi 75hp motor 4 Lu 14 i nc normal bizim burada 120hp motora 5 li takiyorlar bende de Erkunt servet var 4 Lu 14 inc takiyorum 1 h ve l de surum yapiyorum 1800 devir 2 litre yakiyo bayilma normal 3 silindir benim servet te bayiliyo intercooler iyi diyorlar 4 yada 5 hp guc artiyo diyorlar taktiran arkadaslar vardir nasil eski performans a gore anlatirlarsa sevinirim

intecoll eskisine göre çok iyi tabki ama 4 pistonlu intecol olsa daha iyi olacak şimdi 3 pistonlu intercol de olsa 4 pistonlunun performansını yinede tutmaz

o yüzden gönlüm hep 4 pistonlu 16 valf li intercollü yağ soğutuculu bir motorda kalmıştır erkunt nev holland pantom bunlar hikaye boş çene yorma klavye eskitmeden başka bir şey değil

perkins miş ,ivecoymuş

hangi tarihte yaşıyoz yav bunlar kaldımıki artık sıfır perkins motor siyah duman atarmıymış yav rektefelik gibi aynı..ama gidin kubotayaa bakın bakalaım siyah duman varmı yokuş yukarı arkasında 4 lü pullukla yokuşta durup tekrar kalkıyor pulluk toprakta olduğu halde bırakın boğulmayı bide pati çekerek kalkıyor siyah dumandan da eser yok erkun o halde kalkış yapsa zaten kalkmak için yarım litre mazot yakar denemesi bedava..

neyse konuyu saptırmayalım erkuntlar kimi toprakta çok yakıyor kimi toprakta az yakıyor bizim topraklar hafif olduğu için az yakıyor boğulmada olmuyor

HELAL OLSUN.. Cok Dogru Anlattın Karsanın j9 Ları gıbı Rampa Asa deyme Keyfıne Azcık Rampaya Vur hemen ses degısıyo. Gavurlarınkı bundan cok satılıyo bızım turkler hep kendı ceplerını dusunuyo sonra ıste sız kullanmayı bılmıyonuz ayarlayamadınız dıe bahane uyduruyor fabrıkada bayıde servısde. benım babam 50 senelık cıftcı ılk defa fıat almadı ve almadıgına pısman oldu. fabrıkadakıler kırmızı kol 11 de surum yapın dıo hangı allah kulu gormus 11 derecede surum oldugunu pulluk bıcakları bıle batmıyo 11 derecede. Haksızmıyım arkadaslar haksızsam duzeltın

ömer kolbaşı link=topic=55846.msg599699#msg599699 date=1338068501' Alıntı:
arkadaşlar petrol kuyunuzmu var dekara 2 litre mazot yakıyor bunlar benim dede 165 mf 50 dekara 60 litre yakıyor 3 lü 12 li pullukla daha ben çok yaktı diyordum desenize benim dede az yakmış sizinkilerin yanında :S
sizin araziniz kumsal emin ol o veri sizin o toprağa fazla bile sayılır

berat kardeş gerçekten çok yakmış bizim nimet 70 degarda zorladıgımız halde 1.3 yaktı 4 .10 açık ara pullukla sen birde 4lü 12 numara pulluk bul h3 de 16 gaz dene bakalım ne yakacak eger yine o yakıt çıkarsa gerçekten bi sorun vardır pulluk büyük oldugundan belki zorluyodur l1 de bile boguluyosa yani.

Bence çok normal bizim burda bu servetler 2.0 aşşağı yakmıyor kulllananlar öyle diyor :)

kardeş çok yakmış erkunt bende tümosan 8195 var şakalak 5 li 12 numara kullanıyoruz seri 1 de 18 20 gazda nadas yapıyoruz boğulma duman filan yok gayette güzel çekiyo yakıt değeride dekara 1.35 ile 1.45 arası değişiyo

pulluk çok büyük.o traktöre sen 4 lü 14 no al.bende 80.4 var 5li 13 no takıyorum daha 1.6 litrenin üzerine çıkmadı.ve rampa bayır dinlemiyo h1 le dozer gibi gidiyor.Ben memnunum bu yaz intercool taktırmayı düşünüyorum.

yenıler belkı az yakar da esk,lerın çook yaktığını bılıyoruz

tek silindirli yağmur marka capa motoru ile agaçların altını sürdüm bi kac saat önce o bile daha fazla yakıyor :) 0,75 diye bi yakıt yok bence kullanıcılar daha iyi bilir ama 1,7 filan normal diye düşünüyorum...

bu ne esnaflık ne sanayicilik bunun bir ismi yok... ilkten motoru bilen yoktu zf şanzumandan güç alıyo zart zurt milleti kandırdılar 75 hp motorun üstüne 80 yazıp 90 100 beygir makinelerla kıyasladılar 90 100 beygir parası istediler .... neyse ya sonuç ortada

qarizmatiqa link=topic=55846.msg599820#msg599820 date=1338125109' Alıntı:
bu ne esnaflık ne sanayicilik bunun bir ismi yok... ilkten motoru bilen yoktu zf şanzumandan güç alıyo zart zurt milleti kandırdılar 75 hp motorun üstüne 80 yazıp 90 100 beygir makinelerla kıyasladılar 90 100 beygir parası istediler .... neyse ya sonuç ortada

Kardes haklısın.

Bır kere hıc bır cıftı saf degıl 0,75 ınancak ole bı deger olamaz ya bu motor hıc mı zorlanmayacak ole 0,75 bıle az ama nasıl noter onayı dıolar anlamadım ztn bı ona guvenıp almadıkkı bızım yakıtından sıkayet ettıgımız tek konu cekmıo yakıo cekse helal olsun yaktıgı mazot denır cekmedıgı ıcın yakması can sıkıyor

Ulan berat yumruk kadar motora 5li puylluk takıyon bide lafını ediyon :D Ben gibi güzelce 4lü pulluğu takacaksın paçapaşa işini tutacaksın :):)

anayurtlu 3105d link=topic=55846.msg600123#msg600123 date=1338162185' Alıntı:
Ulan berat yumruk kadar motora 5li puylluk takıyon bide lafını ediyon :D Ben gibi güzelce 4lü pulluğu takacaksın paçapaşa işini tutacaksın :):)
;D 6 lı takan benmiyim acaba ;D ;D

depo 70 litre burüt net 64-65 litre 2011 ve öncesi modeller sonraso modeller 110 litre depo kaç litre alıyor ona göre hesablanmalı.şuanki mozotlarla az yaktı çok yaktı polemikleri mantıksız .motor açıldıktan sonra ve bir iki işlemden yani bakımdan sonra 80 zf bir erkuntun hiç bir işten ve büyük işten agır işten kalır bir tararafı olmaz.sabırlı olmak gerekiyor.hele yeni alanlar çok sabretmeli.
şuan kardeşim 6 lı 12 inc ünlü pulluk siparaşi verdi.abartı olabilir erkuntu çok iyi tanımak gerekiyor.bnede 5 li 12 veya 13 de karasız kaldım.bneim erkunt daha yeni açıldı.330 saat ve rolantide gaz vermeden çok uzun mesafe pullukda gidebiliyor.bir ay önce yolda gitmiyordu bayılıyordu.
az yakması çok yakması elinizde.

dün serviste 5445 ' i bilgisayara bağladım,
601 saatte 5088 litre yakmış.
tarlada ortalama 1.5 litre, yakmış.
bende aynı şekilde test ettim.
ustayla makina bilgisayara bağlıyken gözlemledik.15 gazda 1.5 litre sarfiyat gösteriyor.
gaza bastıkça 2-2.5 litreye kadar çıkıyor, belli bi devirde turboyu açınca tekrar düşüyor.
benim tavsiyem traktör çekiyorsa 16 gazı geçmeyin,yolda mümkünse son gaz gitmeyin.
1500-1700 devir arası gayet ekenomik,devir arttıkça çok yakar...

anayurtlu 3105d link=topic=55846.msg600123#msg600123 date=1338162185' Alıntı:
Sen erkunta 6 lı 13 Takıyodun abı o zaman Motoru Dev Gıbımıydı :D :D :D :D

mustafagursacli link=topic=55846.msg599659#msg599659 date=1338066607' Alıntı:
adam kandırmasınlar düzgün yazsınlar 0.75 yakmasını bekleyen herkes iki katınada razı b elki adam az yakıyo diye o kadar borca giriyr yazık günah
adam kandıran olduğunu zannetmiyorum bu ağır tabir kullanmasını bilirsen ayarını düzgün yaparsan 0.75 e düşürürsün bunun açıklamasını böyle yapmalısın bence dikkat ediyorum da erkunt a karşı bir empatin var olabilir de ama gereksiz bu tarz davranışların benim motorlar da 1 lt yi geçmiyor neden acaba her türlü toprak çeşidinde olan arazimiz var düşündürücü dimi...