erkunt 80lık mi? valta a75 mi? mf 3075mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ynt: erkunt 80lık mi? valta a75 mi? mf 3075mi?

sıramalamaya koysak...MF3.075 \ Valtra A75 \ Erkunt 80
kendi düşüncem...her yönden mf üstün kim ne derse desin.??

bende valtra a 75 kullanıcısıyım motorun şanzımanı a95 yani 98 begirlik motorla aynıki bu motora göre büyük geliyor ve motoru hantallaştırıyor motor erkunttan daha geniş bu ise manera kabiliyetini düşürüyor yakıtı yeni 50 saatteiken babam denemiş 4 lü 12 pullukla kıvamında bir tarlada normal sürüm derinliğinde 1 litre yakmış. hidrolik sistemi de a 95 inkinden pek bi farkı yok malzeme kalitesi çok yüksek. uzun yıllar sorunsuz kullanıyım dersen öneririm fakat performans dersen erkunt daha iyi kanaatindeyim

arkadaşım ben tam 14 yıldır sıfır saatte aldığım mf 265 s kullanıyorum yani senin 640 fiatına yakın bi traktör ona göre mukayese yapıyorum gecenlerde new holland 70x66 kullandım mukemmel çekişi vardı bana dedim 70-80 hp arası traktör lazım başladım denemeye hepsini sıradan eş dost sağolsun mf ağzı yanan biri olarak bi cok traktör denedim sana samimiyetimle söyleyim en deli çekiş 3075d phantomda asla nefesi kesilmiyor ama bazen sanzıman yetmiyor cunku hala bucuklu sanzıman ve 4 ileri bucuklu yok ve artısında bence aşırı yakıtı var başak 2073a sh turbo düzde ii gidiyo ama rampaya biraz hor bakıyor cekişi torkunun düşüklüğü nedeniyle yüksek viteste biraz azalıyor ama tam bir orta boy ciftci 2. motoru olmaya aday her ne kadar sıfırda alsan belırlı bir zaman sonra difransiyelin oralardan yağ topakları kendini belli ediyor ve frenler zayıf en baba hidrolik bence samede explorer 75de tuttunmu koparıyor ama oda zor şartlarda debriyaj balatası sıyırmakla dunyada un yapmış bi traktör en baba direksiyon 5403 johndeere de kollar 2000 kg dan sonra sunuyor 9 ileri 3 geri vitesli john dere en yüksek devirde dahi hiç sesini çıkarmıyo ve çok sessiz çalışıyor ve emsallerinden az yakıyor deniliyor sada ben inanmıyorum zorlandımı içiyor ama sarhoş olmuyor td75d alacağına td65d al derim o daha iyi en azından 3 silindir yakıt az valtraya binmek nasip olmadı ama fotosunu cekemedim doğalgaz hattı ceken şirket gecen bir tanesini bölmüş ikiye görseydiniz cok enteresandı farmtrac kapına sokma derim öyle milletin atıp tuttuğuna bakma 5 para etmez
tum bu özelliklerin hepsi erkuntta mevcut ama biraz az ama biraz fazla benim tercihim erkunt servet 80t oldu herkesin kendi tercihi tabiki

xdragonx link=topic=7882.msg103384#msg103384 date=1228261134' Alıntı:
arkadaşım ben tam 14 yıldır sıfır saatte aldığım mf 265 s kullanıyorum yani senin 640 fiatına yakın bi traktör ona göre mukayese yapıyorum gecenlerde new holland 70x66 kullandım mukemmel çekişi vardı bana dedim 70-80 hp arası traktör lazım başladım denemeye hepsini sıradan eş dost sağolsun mf ağzı yanan biri olarak bi cok traktör denedim sana samimiyetimle söyleyim en deli çekiş 3075d phantomda asla nefesi kesilmiyor ama bazen sanzıman yetmiyor cunku hala bucuklu sanzıman ve 4 ileri bucuklu yok ve artısında bence aşırı yakıtı var başak 2073a sh turbo düzde ii gidiyo ama rampaya biraz hor bakıyor cekişi torkunun düşüklüğü nedeniyle yüksek viteste biraz azalıyor ama tam bir orta boy ciftci 2. motoru olmaya aday her ne kadar sıfırda alsan belırlı bir zaman sonra difransiyelin oralardan yağ topakları kendini belli ediyor ve frenler zayıf en baba hidrolik bence samede explorer 75de tuttunmu koparıyor ama oda zor şartlarda debriyaj balatası sıyırmakla dunyada un yapmış bi traktör en baba direksiyon 5403 johndeere de kollar 2000 kg dan sonra sunuyor 9 ileri 3 geri vitesli john dere en yüksek devirde dahi hiç sesini çıkarmıyo ve çok sessiz çalışıyor ve emsallerinden az yakıyor deniliyor sada ben inanmıyorum zorlandımı içiyor ama sarhoş olmuyor td75d alacağına td65d al derim o daha iyi en azından 3 silindir yakıt az valtraya binmek nasip olmadı ama fotosunu cekemedim doğalgaz hattı ceken şirket gecen bir tanesini bölmüş ikiye görseydiniz cok enteresandı farmtrac kapına sokma derim öyle milletin atıp tuttuğuna bakma 5 para etmez
tum bu özelliklerin hepsi erkuntta mevcut ama biraz az ama biraz fazla benim tercihim erkunt servet 80t oldu herkesin kendi tercihi tabiki

bu aralar 66 serisi baya revanşta...
geçenlerde de sitede biri alcaktı oda kullanmış memnun kalmış, bence 70-66nın tek eksiği turbo ve klima... Turbo olsa çok süper olcak motor baya rahatlar, bizim toprak baya ağır 4lü 12 ' ' pullukta 2 takviye 3le çekiyor, turbo olursa en azından seri 1e yükselir vites. yükselmesede en azından motor rahatlar... 80-66ile arasında motor ve lastik farkından başka bi fark yok, 80-66ya oranla aynı pullukta biraz daha az yakıyor ama aynı işi yapıyor...

evet poyrazlı salih 70-66 kullanan bendim hatta baya muhabbeti olmuştu inan bana kime sorduysam herkes 70-66 yı td75d den cok ustun dedi saffer markasıyla konyada yerli turbo uretımi yapan bi firma var her turlu traktör için üretim yapıyorlar bizim burda 1986 model steyr a koydular adam cok memnun bakalım daha mf uzerine konulanı görmedim ama o taraflarda cok varmış bi denk gelirsem bakacam ayrıca fiatlara ve mf ye konulan turbolar intercooler lı ve sadece sübap değişiyor motor aynı

ne karar vericen çok merak ettim. salih abi eline sağlık çok şime yarayacak bu turbo acaba enter motorlar için olanı varmıdır

Arkadaşlar, bence herkeskendi kullandığı traktör hakkında bilgi verirse bundan sonra traktör alacak arkadaşlar daha kolay ve objektif fikir sahibi olur.Bende A 75 var (ithal) geçen yıl hasattan sonra petrol istasyonuna yakın bir yerde anız tarla nadas ettim 20 dekar.tekparça yerde 25 litre mazot yaktı.Parça pahalılığını ve diğer dezavantajlarını bilemem.

enter link=topic=7882.msg144573#msg144573 date=1233223626' Alıntı:
salih abi bu turbo traktörün yakıtında bir artışa sebep olu yormu

Turbo ilk çıktığında (Bizim köye turbolu motor ilk girdiğinde) yakıt baya düşüyor diyorlardı, günümüzde ise yakıtta artışa neden oluyor diyen oluyor ama ben pek inanmıyorum... turbo güç artırdığı için motor rahat çalışır tıkanmaz bu sayede daha az yakar...
sadece Turbo ne kadar faydalı olur bilemem ama orjinal Turbo ve İntercool olan motorlar dahada az yakar...
misal 80 Hplik bir traktör 4lü 14 ' ' pullukta dönüme (1000 M2) 2 litre yakıyorsa Turbolu 1.8 Litre, Turbo ve İntercool olan motor ise 1.6 Litre yakar, buna bide Common-Rail sistem varsa bu oran 1.5-1.4 arasına düşe bilir...

Bunlar şahsen kendi fikrim, bunu sitemizdeki Makina Mühendisleri açıklasa daha iyi olur... Benim bilgim bukadar Doğru veya Yanlış.

valtralar hem çok yakıyo. hem de 2.elde satılmak istendiğinde sudan ucuza gider. zaten alan olmaz. mfye hiç girme.ama a75i ömürlük alcam diosan, cebini yakar.

AKGÜN43 link=topic=7882.msg196740#msg196740 date=1247993960' Alıntı:
3075 ALACAN . . . . masseyle newholaN DAn şaşMAm. . isterse bedava versıNler genede almaM BENıM DUSUncem bu. . .

arkadasım ben şimdi erkunt aldım baya memnunuz.. daha cok agır işlerde calışmadı ama yakıtı cok iyi.. mf 3075 bi tanıdıgımızda vardı adam bi yıl kullanıp elinden cıkardı.. yakıtı coktu..

erkunt ilk once tasarım yapsın! kendisine ait olmayan bır tasarımı var! basak kopyası bır traktor
arkadaslar erkunt kendisini kandındırmasın! ;)
mf 3075 klasik mf işte!
ama valtra a75 erkunttan daha yerli montajı burda yapılır ve trasmısyon lift turkıyede hema endustride yapılıyor. motor ve ön aks harıcı tamamen yerli ...

bırde arkadas hattat için tecrube acısından yaklasmıs ama zamanında jonh deere uretimi yaptıgını bılmıyor galıba zuha-*-s

Başak kopyası olan yerleri neresi Erkunt ' un? Taklit dediğin traktörü iyi incele, öyle konuş.

Kalkıp valtraya da yerli üretim diyebiliyorsan sana zaten söylenecek fazla bişey yok.

Erkunt, şanzıman, arka aks, hidrolik sistemini kendisi imal ediyor. Hatta Alman ZF ' ye hidrolik sistemi üreterek satıyor.

Ön dingilini de kendisi üretiyor, henüz traktörlerinde kullanmasa da. Motorunun blok ve silindir kapağını da kendisi üretmekte.

Burda başka markalara çamur atarak bişeyler elde edebileceğini sanma.

İstersen bir de Hattat H serisinin parçalarının çinden geldiğini ve burda monte edildiğini de inkar et.

leventblt link=topic=7882.msg201314#msg201314 date=1249214831' Alıntı:
erkunt ilk once tasarım yapsın! kendisine ait olmayan bır tasarımı var! basak kopyası bır traktor
mf 3075 klasik mf işte!
ama valtra a75 erkunttan daha yerli montajı burda yapılır ve trasmısyon lift turkıyede hema endustride yapılıyor. motor ve ön aks harıcı tamamen yerli ...

bırde arkadas hattat için tecrube acısından yaklasmıs ama zamanında jonh deere uretimi yaptıgını bılmıyor galıba zuha-*-s

leventblt link=topic=7882.msg201314#msg201314 date=1249214831' Alıntı:
mf 3075 klasik mf işte!

arkadaşım nerede görsem erkuntu karalamışsın beyenmeye bilirsin sorun yok ama hafife alıp alay etme senin erkuntla ilgili ne gibi bi sorunun var hiç kullandınmı bence denemeden bu kadar yargılama erkunttu yabana atma bence. karar senin bak beyenmeye bilirsin kararına saygı duyarım favorin değildir olabilir ama senin eğlence aracınında olmaması gerek

saygılarımla

slm arkadaşlar bakıyorum bazılarının bizim köyde olduğu gibi erkunta karşı bi düşmanlıkları var sanki benim td85d vardı onu verip erkunt 80lik aldım 5li 14 numara pulluk ile 1.5 litreden az yakıyor ve aynı güçte nh mf jd lombo bunlar var bizim köyde hiç biri gidemiyorr alacak varsa denesin alsın kimseye kulak asmasınn..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...