erkunt 80.4luks mü td75d mi

Ynt: erkunt 80.4luks mü td75d mi

kederci link=topic=60754.msg667148#msg667148 date=1355773842' Alıntı:
valla td è( le erkun 80 kiyaslanamaz erkuntdaki donanilin hangisi var td de hic biri yok erkuntu al bak keyfine
neden kıyaslanamaz dedin kardeşim
her 2 side 75 beygir
her 2 side 4 piston
Donanım demişsin erkuntta turbo+ıntercooler+plus+power shuttle yok

arkadaşım al birtane 7040 kubota keyfine bak kaliteyi yaşa yok ille bu i,kisinden biri olacak dersen tabiki newholland derim oda 2 eli satışı rahat

Kardeş 80.4 kullanıcısıyım.3 pistom 80 liklerle arasında gözle görülür fark var.TD75D dende kat kat üstün traktördür bunuda tüm samimiyetimle söylüyorum.640 fiatın 3lü 14 no pulluk çektigi yede 5li 13 no pulluk kullanıyorum 20-25cm derece veriyorum 1H ile duymuyor bile.Yakıt daha dönüme 1.8 litreyi dahi göremedik.Düz tarlalarda pullugu tek çekerde bile çok rahat götürebiliyor.Topragımızda öyle kumsal degildir.TDD ye gelirsek bizim burda 4 tane var yanlış hatırlamıyorsam.Alanlar pişman degil fakat aşırı bi memnuniyette söz konusu degil.4lü 14 no pulluk takıyorlar bazen 1 günde 1 deponun yetmeyipte tarlada kaldıkları oluyomuş.Ha şunu deyim td nin 80lik erkunttan tek üstün yanı rampasıdır.O nuda agır devirli olmasına baglıyorum.
Eger TD almayı düşünüyosan hiç düşünmeden git 90/e al derim.çünkü ikiside aynı süratı yapıyor.Fakat 90/e tam bir rampa dozeri.
Yok TD almam dersen 80.4 de alsan olur.90lüks alsan dahada iyi olur.Karar senin.

sekoo19 link=topic=60754.msg667293#msg667293 date=1355820777' Alıntı:
kaBin klimalı 68e bıraktı ama agır devir ve kaldırma kapasitesi az yoksa süper alınacak traktör

aslında şanzımanı gayet uygundur, carraro td serisi şanzımanı gibi ve ilave piston koyabilirsin hidrolikler için. bana göre de çok makul.
80.4 e serisini çok beğeniyorum , 90 e serisi daha güzel olur :)

sekoo19 link=topic=60754.msg667293#msg667293 date=1355820777' Alıntı:
kaBin klimalı 68e bıraktı ama agır devir ve kaldırma kapasitesi az yoksa süper alınacak traktör
bizim köye geçen ay 3 adet 90/e alındı, alanlar çekişini anlata anlata bitiremiyo fiyatta 66, 68 arası galiba takasa göre değişiyo

cesur631 link=topic=60754.msg667425#msg667425 date=1355839344' Alıntı:
neden kıyaslanamaz dedin kardeşim
her 2 side 75 beygir
her 2 side 4 piston
Donanım demişsin erkuntta turbo+ıntercooler+plus+power shuttle yok
la valla çok bildiğini sanıyon haaa.. povershuutle yok erkuntta diğerleri var. plus neki zaten..+ erkuntun 307 torku var td nin 298.. td daha fazla hid. kaldırma kapasitesine sahip3550 kg kaldırıyor.bence .. önce doğruları öğren sonra yorumla..

yahya link=topic=60754.msg667622#msg667622 date=1355851623' Alıntı:
arkadaşım al birtane 7040 kubota keyfine bak kaliteyi yaşa yok ille bu i,kisinden biri olacak dersen tabiki newholland derim oda 2 eli satışı rahat
kubatoları hiç görmedim çorumda bayisi filanda yok övülen bi makina bayisi olsa yakından inceleme fırsatım olurdu nh yi tek tercih sebebim 2. el satışı ama fiyatı çok yuksek söylediler 86 bin dediler pazarlık yapmadık ama 77ye alırız dediler erkunt 80.4 luksu 72 ye bıraktı 70 ede verecegini düşünüyorum 90e pek cazip gelmiyor bana fiyat olarak uygunda olsa

vallahi benim bölgemde erkunun 3 pistonlusunu 4 pistonlusunu kabi,nlisini kabinsizini ne ararsan var rampada bir eşek olur ağır devirli makine newholand dersen onunda yeni tipleri 90 lığı var yakıyor 80 ve 65 olanları var 3 pistonlu makineler yakıyorlar her ikisinde sana benzer bir yanları var kilimaları beş para etmez yazın kabin içinde ölür kapıları açar ve camları patlatırsın ilçemde benim 86 bg kubotam var kimse benimle anahtarına diyorum yakıtına halat atmasına çekiş yönüne ne dersen gelemiyorlar kaçıyorlar süper makine kubota ne alırsan al denemeden alma önce kullan kubotanında kötü yanı lifo matiği yok olsa bence iyi olurdu

yahya link=topic=60754.msg667706#msg667706 date=1355859355' Alıntı:
vallahi benim bölgemde erkunun 3 pistonlusunu 4 pistonlusunu kabi,nlisini kabinsizini ne ararsan var rampada bir eşek olur ağır devirli makine newholand dersen onunda yeni tipleri 90 lığı var yakıyor 80 ve 65 olanları var 3 pistonlu makineler yakıyorlar her ikisinde sana benzer bir yanları var kilimaları beş para etmez yazın kabin içinde ölür kapıları açar ve camları patlatırsın ilçemde benim 86 bg kubotam var kimse benimle anahtarına diyorum yakıtına halat atmasına çekiş yönüne ne dersen gelemiyorlar kaçıyorlar süper makine kubota ne alırsan al denemeden alma önce kullan kubotanında kötü yanı lifo matiği yok olsa bence iyi olurdu

Tamam iyi güzel makinede abartmaya gerek yok şimdi.6445 e kıç kıça kök söktüren erkunta kubota ne yapsın?

aksazli link=topic=60754.msg667678#msg667678 date=1355856145' Alıntı:
la valla çok bildiğini sanıyon haaa.. povershuutle yok erkuntta diğerleri var. plus neki zaten..+ erkuntun 307 torku var td nin 298.. td daha fazla hid. kaldırma kapasitesine sahip3550 kg kaldırıyor.bence .. önce doğruları öğren sonra yorumla..

Kardeşim ben zaten bu yorumu yazarken erkunt teknik bilgiler sayfasını açtım new hollandın kinide açtım sadece genel olarak şunları var şunları var şunları yok dedim fazla ayrıntıya girmedim Bizde biliyoruz erkuntun 307 torku td nin 298 torku olduğunu kaldırma kapasitesinin td nin 3565 erkuntun 3200 kg
' ' plus neki zaten.. ' ' demişsin plus beygir gücünüde etkiliyor bilmem ne kadar kw sini bi sayıya çarpıyorz beygir veriyor şimdi plus olmayan td65d kw sini o sayıyla çarpmışlar 65 çıkmış plus olanı çarpmışlar 68 beygir çıkmış
kw hesaplamalarıyla ilgili daha fazla bilgi istersen ' ' aribaş ' ' nickli kardeşimize danışabilirsin
' ' alim1903 ' ' nickli üyemiz demiş ki :plusda çifçeker patinaj pedalları düğme ile geçiyo frene bastımmı 4 çekere otomatik geçiş yapıyo 4 tekeri birden frenliyo ' ' demiş
demek ki neymiş PLUS senin dediğin gibi
' ' plus neki zaten.. ' ' demek değil miş
Asıl çok bildiğini sanan sensin
Asıl sen beni eleştireceğine önce doğruları sen öğren sonra gel benim bi yanlışım varsa beni eleştir :) :)

cesur631 link=topic=60754.msg669495#msg669495 date=1356101359' Alıntı:
Kardeşim ben zaten bu yorumu yazarken erkunt teknik bilgiler sayfasını açtım new hollandın kinide açtım sadece genel olarak şunları var şunları var şunları yok dedim fazla ayrıntıya girmedim Bizde biliyoruz erkuntun 307 torku td nin 298 torku olduğunu kaldırma kapasitesinin td nin 3565 erkuntun 3200 kg
' ' plus neki zaten.. ' ' demişsin plus beygir gücünüde etkiliyor bilmem ne kadar kw sini bi sayıya çarpıyorz beygir veriyor şimdi plus olmayan td65d kw sini o sayıyla çarpmışlar 65 çıkmış plus olanı çarpmışlar 68 beygir çıkmış
kw hesaplamalarıyla ilgili daha fazla bilgi istersen ' ' aribaş ' ' nickli kardeşimize danışabilirsin
' ' alim1903 ' ' nickli üyemiz demiş ki :plusda çifçeker patinaj pedalları düğme ile geçiyo frene bastımmı 4 çekere otomatik geçiş yapıyo 4 tekeri birden frenliyo ' ' demiş
demek ki neymiş PLUS senin dediğin gibi
' ' plus neki zaten.. ' ' demek değil miş
Asıl çok bildiğini sanan sensin
Asıl sen beni eleştireceğine önce doğruları sen öğren sonra gel benim bi yanlışım varsa beni eleştir :) :)

aslında plus difransiyel kilidi ve çift çekerin dügmeli olması tabi bu şartla çift çeker td ler için geçerli
birde 2010serisi td ler de başadı bu plus olayı ben td65d dt yi alırken benden 15-20 gün önce plus yazı olmayan 1 tane aynı traktörü köyde bir komşu aldı onun ki dügmeli degil ve ruhsattaki kw yi hesapladık 65 çıktı benimkini hesapladık 69a yakın bir şey ıktı(68,9du yanış degilsem)
ama o beygir olayı sanırım plusla ilgili
plus birnevi erkunttaki lüks ve e serileri nasıl ayrılıyorsa onun gibi bişey aslında
kısaca 2010an itibaren var ve plus olmayan mekanik plus oaln elektronik diyebiliriz
fakat bu plus yazısı buyaz aldıgım tek çeker td 75d dede var ama onda ciftçekerle ilgili bir durum olmadıgından onda böyle dügme işi yok dogal olarak ve difransiyelde dügmeli degil eski usul pedel sistemi ama yinede plus yazısı var o yazıyı tek çekere yapıştırmanın bir anlamı varmı bilemiyorum

erkunt 80 luks den şaşma 90 e kadar olmasada ona yakın iş görür zf şanzumanın vites seçeneği
çok olduğundan yakıt tüketimine olumlu yönde etkisi olacaktır.
hızlı olduğu için arada az yakar.donanımı da iyi tek eksiği shutle.

sen ne demişin. erkuntta turbo-ıntercool yok. bende öğrende gel demişim. koç 70-66 yı maviye boyar bir kaç yerine plus bilmemne yazar sen gibi teknolojik üyelerde kavgasını yapar. erkunt 8 senedir üretim yapıyor.geldiği konum belli. sen hala konuş. newhollanda kötü demiyorum. erkuntta kötüdeğil . ama fazla abartmaya gerek yok..

aksazli link=topic=60754.msg669542#msg669542 date=1356105845' Alıntı:
sen ne demişin. erkuntta turbo-ıntercool yok. bende öğrende gel demişim. koç 70-66 yı maviye boyar bir kaç yerine plus bilmemne yazar sen gibi teknolojik üyelerde kavgasını yapar. erkunt 8 senedir üretim yapıyor.geldiği konum belli. sen hala konuş. newhollanda kötü demiyorum. erkuntta kötüdeğil . ama fazla abartmaya gerek yok..
tamam kardeşim ben erkunta kötü demiyorum demem de
erkunt ta var mı turboıntercooler varsa da ben hiç görmedim
ama 70 66 ile tdd arasında çok fark var
basit şeyler değil
evet fazla abartmaya gerek yok
birbirimizi kırmayalım :) :)

cesur631 link=topic=60754.msg669587#msg669587 date=1356108794' Alıntı:
tamam kardeşim ben erkunta kötü demiyorum demem de
erkunt ta var mı turboıntercooler varsa da ben hiç görmedim
ama 70 66 ile tdd arasında çok fark var
basit şeyler değil
evet fazla abartmaya gerek yok
birbirimizi kırmayalım :) :)

2012 den sonraki üretim 80.4 ler intercool dür bilginize.
Kardeş NH bizdede var tt50 turbointercool modeli.Küçük traktör ama maşallah yani yakıtta Erkunt 80.4 den yolda bile 1.5 kat fazla yakıyor.Belki daha fazla.Tarlada hiç koşmadım daha tarlada kim bilir ne yakacak.
Plus plus demişsizide plusun farkı 4 tekerlekten fren ve td65 modelinde +3hp güç degilmi.Tamam pluslar 4 çekere dügmeyle geçiyor, difransiyel kilidi dügmeli.İşin mekanik kısmına gelirsek nh td serisinin ön dingilinde kilitleme fonksiyonu diye bişey yok.yani çamurda karda vs 4x3 asılıyor.o zaman ne gerek kaldı 4x4 e ?
Erkuntu begenmez özellik yok dersiniz erkuntların birkaç model hariç hepsinin ön dingilde limited-silip var.Hemde oldukça verimli çalışıyor.

wood link=topic=60754.msg669893#msg669893 date=1356128320' Alıntı:
2012 den sonraki üretim 80.4 ler intercool dür bilginize.
Kardeş NH bizdede var tt50 turbointercool modeli.Küçük traktör ama maşallah yani yakıtta Erkunt 80.4 den yolda bile 1.5 kat fazla yakıyor.Belki daha fazla.Tarlada hiç koşmadım daha tarlada kim bilir ne yakacak.
Plus plus demişsizide plusun farkı 4 tekerlekten fren ve td65 modelinde +3hp güç degilmi.Tamam pluslar 4 çekere dügmeyle geçiyor, difransiyel kilidi dügmeli.İşin mekanik kısmına gelirsek nh td serisinin ön dingilinde kilitleme fonksiyonu diye bişey yok.yani çamurda karda vs 4x3 asılıyor.o zaman ne gerek kaldı 4x4 e ?
Erkuntu begenmez özellik yok dersiniz erkuntların birkaç model hariç hepsinin ön dingilde limited-silip var.Hemde oldukça verimli çalışıyor.
Senin yanlışın var galiba kardeş bizm burda pancar kamyonu battı 2008 model td65d ile yeni kasa erkunt servet 80 geldi
td65d 4 teker birden çalışıorken erkunt 4x3 çalışıyodu
bide öamurda çift sürüyordum bahçeyi t 480 4*4 ile önlerin 2 sinin çalıştıgını gözle gördüm arkaya baktım sadece sol arka teker çalışıyodu sonra traktör oldugu yerde patinaja durdu arkaya baktım 2 teker de çalışıyodu yani 4*4
zaten bayi demişti patinaja durdu mu 3 turdan snra arka ların 2 side çalışır demiş ti
ama yolda çarpraz çalışır
çiftte sol arka ile önler çalışır
patiye düştümü3. turdan sonra 4 ü birden çalışır demişti bayi miz

cesur631 link=topic=60754.msg669943#msg669943 date=1356151851' Alıntı:
Senin yanlışın var galiba kardeş bizm burda pancar kamyonu battı 2008 model td65d ile yeni kasa erkunt servet 80 geldi
td65d 4 teker birden çalışıorken erkunt 4x3 çalışıyodu
bide öamurda çift sürüyordum bahçeyi t 480 4*4 ile önlerin 2 sinin çalıştıgını gözle gördüm arkaya baktım sadece sol arka teker çalışıyodu sonra traktör oldugu yerde patinaja durdu arkaya baktım 2 teker de çalışıyodu yani 4*4
zaten bayi demişti patinaja durdu mu 3 turdan snra arka ların 2 side çalışır demiş ti
ama yolda çarpraz çalışır
çiftte sol arka ile önler çalışır
patiye düştümü3. turdan sonra 4 ü birden çalışır demişti bayi miz

Kardeş bayinin lafına inanma.Şimdi arka teker işi söyle.Hangi teker raht patinaj yapıyosa o teker patinaj çeker arkalar içinde aynı şey.Bizim erkunlrında arkaları aynı sistem fakat ön dingildeki bir teker 30 derece boşa döndügünde o tekeri ön dingilin difransiylelindeki balata sıkar güç diger tekerede eşit dagıtılmış olur.Bizim burda td75 leri patinaj çekerken hiç görmedimde 2010 model td80d var geçen sene gübre atarken yerine oturmuş.Motoru kurtarmaya bi gittik ön sol teker hiç pati çekmemiş ve batmamış diger tekerler pati çeke çeke yerin en 30cm dibine oturmuş.