ersanakyai link=topic=44147.msg411108#msg411108 date=1306954881' Alıntı:
İnternet sitesindeki liste fiyatlarında böyle bir bilgi yok. Bayinin verdiği fiyatlara bakarak kıyaslama yapmak yanlış olur, aynı indirimler her marka bayisi tarafından yapılabilir.
Saydığın özelliklerin getireceği fiyat artışı; erkunt ' taki hava kompresörü kadar bir artış ancak sağlar. Bu saydığın özellikler ve daha fazlasını şu an isim yarışması düzenlenen yeni modellerimizde görebilirsiniz.
Ben Erkunt ' a ucuz demiyorum, ama fiyatları konusunda şikayet edilmesi gereken asıl marka ve modelleri burada hala savunmaya çalışıyorsunuz ya ben onu anlamıyorum. Şu an Newholland ' ın TD75D serisinin firmaya maliyeti, Erkunt ' un Servet80 ' inin maliyetinden tahminimce en az 15binlira düşüktür, ama Erkunt ile aynı fiyata müşteri bulabiliyor.
Fiyatının uygunluğu konusunda sürekli örnek gösterilen Tümosanın 12+12 vitesli modellerinde Erkunt e serilerindeki carraro şanzıman kullanılıyor, dolayısıyla tümosanın bu modellerini erkunt e serisi ile kıyaslarsak, fiyat konusunda asıl avantajlı markanın Erkunt olduğunu açıkça görebilirsiniz. Kaldı ki tümosan kendi motorunu, erkunttaki perkins motorlardan çok daha ucuza üretmekte. Peki tümosanın 12+12 vitesli 75 beygirlik modelinin fiyatı 69100 TL iken, Erkuntun 80e modeli 62900 lira.