erkunt 2010 modellerinde gerçekten zf şanzuman var mı bilgilendirirmisiniz

Ynt: erkunt 2010 modellerinde gerçekten zf şanzuman var mı bilgilendirirmisiniz

ceya023 link=topic=36659.msg310760#msg310760 date=1291042700' Alıntı:
oks-lift o matic-E-lift... bunlar aynı şeyler.. firari senin söz ettigin hassasiyet oluyor işte traktörün zorlanmasına göre pullugu 1-2cm veya 4-5cm hareket ettirmesi anlık olarak kırmızı kol ayarı ile oluyor.. hassasiyeti nekadar iyi olursa traktörün okadar verimli olur..
tabikide bu özellik olmasa kolumuz kopar akşama kadar indir kaldır indir kaldır.önceden kara düzenle nsl çalışıyorduk bilmem :D lift yok kara düzen dreksiyon teyp yok.vay be ne günlerdi.

firari11 link=topic=36659.msg310963#msg310963 date=1291126303' Alıntı:
tabikide bu özellik olmasa kolumuz kopar akşama kadar indir kaldır indir kaldır.önceden kara düzenle nsl çalışıyorduk bilmem :D lift yok kara düzen dreksiyon teyp yok.vay be ne günlerdi.
eski çamlar bardak oldu.cep tlf.nu yoktu.askere giden insandan 6 ay sonra bir mektup.sonra iki yıl sonra kendi gelirdi.birde eskilerden traktörde kuru direksiyon oldumu adamı öldürür.

doganbey1 link=topic=36659.msg311336#msg311336 date=1291237517' Alıntı:
len ne adamsın ya. 640 ı ne çabuk unuttun :D hayri özüne dönnn:p
unutmadık be hayri.hele sağ elimin 2 parmağını teyzekli tarlada tırmık yaparken kırmıştım karış-*-s hidrolik dreksiyon yoktu o zaman sonradan taktırmıştık :D ama olan bize oldu tabi.

arkadaşla perkins motoru var hemde has ingiliz artı mccormıcleri blirsiniz onlada ingiliz malı olnardada aynı motor kullanılıo bi tanesinn motoru var nmet 70le aynı hatta

Eren ASLAN link=topic=36659.msg317277#msg317277 date=1292953654' Alıntı:
e serisele ö tekinn farkı ne arkadaşlar bide bu carroro falan ne iş zf yi bilioz on numara şanzıman
ustta üstteki maillerimi oku sorularının cevapları var...

musa44960 link=topic=36659.msg309969#msg309969 date=1290771695' Alıntı:
abilerim erkunt yeni kasalarda gerçekten z f şanzuman var mı bide erkunt hakkında motoru perkins değil hindistan malı falan diyolar tamamen toplama bi makina diyorlar bu konuyu bi açıklığa kavuştursanız sevinirim çünkü erkunt nimet 70 almak istiyorum tavsiye edermisiniz avantaj ve dezaantajları nelerdir bilgilendirirseniz çok iyi olur
zaten bilen bilmeyen erkunta laf atıyor sen onlara aldırma tavsiyem sınıfıyla erkuntu kıyaslayan videoları izle hep erkunt üstün. çekemeyenler karalıyolar hepsi bu. soruna gelince t modelleri alman zf şanzıman e modelleri ise italyan terrara şanzıman. zf daha iyidir mekanik ivme nodludur yani çekiş daha iyidir. erkuntu kıskanmalarının nedenide budur.

cazgin0020 link=topic=36659.msg310278#msg310278 date=1290872578' Alıntı:
olurmu ya td 65 3500 geliyo erkunt 70 3700 geliyo td 75 var 4200 mu 4300 mu ne geliyo nasıl 90 bg lik motor gibi goruyosunuz siz ya gozunuzde sorun var galiba arkadaşlar ya bim-*s
boşver ya onlar ancak erkuntu sınıfının daha güçlüleriyle kıyaslamaktan anlarlar keşke binip görseler farkı anlarlar

arkadaşlar bendede 2008 servet vardı memnun kalmadım sattım 288 gold 4x4 aldım şimdi çok memnunum bize uygun gelmedı memnun olmadık nedense alanlar hep sattı erkuntu bızde panayırda görduk erkuntu aldık ama panayırdakı gıbı cekmedı nedense ama 288 gold çok daha guçlu bızdekı servet 5 lı 14 ınç pulluğu randımanlı cekmıyordu bence 288 4x4

bu yorumları yazanlar erkunt kullandımı bilmiyorum ama ben hiç memnun değilim. fuarda bize anlattıklarının hiçbiri çıkmadı. yok noter tasdikli 0,85 gram yakıyormuş. kesinlikle yalan arkadaşlar inanmayın. ben hem same hemde erkunt kullanıcısı olarak same öneririm. erkuntta zf şanzıman var ama bizim traktörün şansımanında sürekli problem yaşıyoruz. vites geçişleri çok ağır. komşunun erkuntu şanzıman ve aynamarut dişlisi dağıttı. satıp newholland aldı. bende yakın zamanda satmayı düşünüyorum. ne kadar kaliteli olursa olsun herparçası farklı bimarka birbirine uyum sağlamıyor. same allaha şükürler olsun 5senedir hiçbir sorun çıkarmadı. ayrıca tiger 70de zf şansıman yok. avrupa samelerde var.

zekaiendes link=topic=36659.msg343688#msg343688 date=1298061288' Alıntı:
bu yorumları yazanlar erkunt kullandımı bilmiyorum ama ben hiç memnun değilim. fuarda bize anlattıklarının hiçbiri çıkmadı. yok noter tasdikli 0,85 gram yakıyormuş. kesinlikle yalan arkadaşlar inanmayın. ben hem same hemde erkunt kullanıcısı olarak same öneririm. erkuntta zf şanzıman var ama bizim traktörün şansımanında sürekli problem yaşıyoruz. vites geçişleri çok ağır. komşunun erkuntu şanzıman ve aynamarut dişlisi dağıttı. satıp newholland aldı. bende yakın zamanda satmayı düşünüyorum. ne kadar kaliteli olursa olsun herparçası farklı bimarka birbirine uyum sağlamıyor. same allaha şükürler olsun 5senedir hiçbir sorun çıkarmadı. ayrıca tiger 70de zf şansıman yok. avrupa samelerde var.

ilginç bende hem same hemde erkunt kullandım.. erkunt ta hiç bi problem yaşamadım aksine cok uyumlu parçaları cok dengeli bi traktör oldugunu düşünüyorum yağlarına dikkat ettiginiz sürece bi problem yaşatmaz.. same nin şanzımanında sorun yaşadık senkromecli tamamı viteslerin 3viteste sorun yaşadık bide patinaj pedalindan dolayı pim kesiti sanzıman içinde.. same nin motoru cok guzel ama.. bizim kullandıgımız explorer serisinin ana vites gecişleride rahat degil.. ileri geri kolu cok kolay ve guzel ama ana vitesleri seri geçmiyor...

Arkadaşlar,

Yorumlarda 'e' modeller için Carraro tasarımı 12+12 şanzıman diyen olmuş. Ben ekli resmi fuarda traktörün üzerinde yakaladım. Evet Carraro yazıyor ama Hindistan Carraro. Resimde çok belli olmuyor ama ilk çıkan 'e' modelleri inceleyecek olursanız 'made in India' yazdığını göreceksizin.

Daha sonradan bu durumu fark ederek, bu etiketi sökmeye başladılar.

Son bir bilgi;

Tüm modellerdeki ön aks 4x3 olup yine hindistan menşelidir. Hatta Kısmet 55 denilen model ön aks, transmisyon ve hidrolik lift dahil hindistan malıdır. Sadece döküm parçaları kendileri döküyorlar. Üzerine sadece Perkins motor montajı yapıyorlar.

Bilen Adam link=topic=36659.msg344774#msg344774 date=1298231955' Alıntı:
Arkadaşlar,

Yorumlarda 'e' modeller için Carraro tasarımı 12+12 şanzıman diyen olmuş. Ben ekli resmi fuarda traktörün üzerinde yakaladım. Evet Carraro yazıyor ama Hindistan Carraro. Resimde çok belli olmuyor ama ilk çıkan 'e' modelleri inceleyecek olursanız 'made in India' yazdığını göreceksizin.

Son bir bilgi;

Tüm modellerdeki ön aks 4x3 olup yine hindistan menşelidir. Hatta Kısmet 55 denilen model ön aks, transmisyon ve hidrolik lift dahil hindistan malıdır. Sadece döküm parçaları kendileri döküyorlar. Üzerine sadece Perkins motor montajı yapıyorlar.
önce hoşgeldin diyeyim.. sen baaya bilen adamsın ama yanlışları heralde bu ilk mesajın ama direk erkuntu kötülemişşsin nerden biliyorsun hindistan malı olduğunu ıspatla bakalım....

Yanlış anlamışsınız. Hiç bir markayı kötüleme / reklamasyon etme gibi bir niyetim yok. Ancak aynı spektlerde 2 ürünün bu denli fiyat farkının olmasının farklı üreticilerin sistemlerini kullanmasından kaynaklandığını göstermek istedim. Resim upload etmek istedim ancak başaramadım. Eposta adresinizi bırakırsanız çektiğim etiket fotoğrafını size ulaştırabilirim.

Arkadaşlar 'Bilen Adam' nickli üye resim yüklemede problem yaşadığı için bana yolladı ben aynen onun yolladığı şekilde yüklüyorum,resmin üstündeki açıklamalar kendine aittir.

Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi Erkunt ' un e serilerinde kullandığı carraro marka şanzımanlar Tümosan, Landini, Massey ferguson, Carraro, John Deere, Claas ve Farmtrac tarafından da kullanılmakta. Eminim hepsi de Hindistan ' dan temin ediyordur. Çünkü bildiğim kadarıyla Carraro bu şanzımanlarını sadece Hindistan fabrikasında üretiyor, İtalyadaki fabrikalarında farklı modeller üretilmekte. Eğer Hindistan üretimi olması nedeniyle markayı karalamaya çalışıyorsanız yukarıda saydığım diğer bütün markaları da karalıyorsunuz demektir.

Erkunt, Türk çiftçisinin düşük fiyatlı traktör talebini karşılayabilmek için e serilerinin üretimini gerçekleştirdi. Bunu yaparken de traktör için can alıcı özelliklerden kırpmak yerine, kendi üretimi olan Zf şanzımana ek olarak; ekonomik olması sebebiyle büyük markaların da kullandığı tüm dünya tarafından kabul görmüş, İtalyan carraronun bu şanzımanlarını ve ön dingillerini de kullanmaya başladı. Sunuçta Carraro, garantisini üstlendiği, kalitesini belgelediği sürece bizim açımızdan nerede üretildiğinin bir anlamı yok. Eğer üretici veya tasarımcı olsaydınız ne demek istediğimi daha iyi anlardınız. Kaldı ki kullanmakta olduğumuz 3 farklı marka 4 çeker ön dingilden (carraro-zf-dana) şimdiye kadar hiç bir şikayet almadık. Bildiğiniz gibi Erkunt, 2011 itibariyle garanti süresini 3 yıla çıkardı (yerli markalarda tek). E serilerinin şanzımanında, ön dingilde yaşanacak herhangi bir sorun önce Carraronun, sonra da Erkunt ' un garantisi altındadır. Müşteri olarak siz sadece Erkunt ' la muhatap olursunuz ve satışsonrası ekibimiz yaşanacak en ufak bir sorunda madur olmamanız için gerekli bütün çalışmaları yapar. Bu konuda içiniz rahat olsun.

Ayrıca yazınızda net bir yanlışınız var. Kullandığımız 4 çeker ön dingilllerin tamamı limited slip yani sınırlı kaydırmalı (kendinden kilitli) diferansiyele sahiptir. 4x3 diye tabir ettiğiniz tipte basit ön dingiller kullanmıyoruz.

Erkunt ' un satış oranları artmaya başladıkça özellikle diğer marka bayileri tarafından Erkunt ' u karalama kampanyalarına ağırlık verildi. Son olarak da e serileri için aşağıdaki yola başvurmaya başladılar. Buna rağmen e serileri için siparişlere yetişememekteyiz.

Bilen Adam link=topic=36659.msg344774#msg344774 date=1298231955' Alıntı:
Arkadaşlar,

Son bir bilgi;