PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
enfilasyon belasından kurtulduk...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1442442" data-attributes="member: 59451"><p>Bilmiyorum kurtarırmı, %25 i artırmış %30 yapmışlar ama akşam üzeri bir numayiş gördüm bile, görüntüde aldım telefonumda fakat buraya veriyimmi düşündüm gerek yok, sanırım aralarındaki konuşmaları duydum önümüzdeki günlerde numayiş için toplanıcak yerleri konuşuyorlardı, biyerlerden start verilmiş anladım, demekki ilerleyen günlerde devamı gelecek ve giderek büyürmü? bakıcaz neler olucak, lakin bu iş böyle, enflasyon devalüasyon oldumuydu bütçeden gereksiz önceliksiz haracamalardan kısmazsanız, yok maaşları düşür, yok herşeyin ucuz olmasını baskılamak falan bu dolambaçlı yollar iş değill, denerler ayrı mesele, fakat sonuçta tarih yazdı bunu çok kez, ilk olmuyor, herşey bittikten sonra balkona çıkıp konuşamayınca donar kalırlar o olur.</p><p></p><p> Haa anlıyorum, herşey hazine maliyedekilerin hesabına uymalı düz mantıkla, fakat 2023 yılı hedeflendi bi sürü yol köprü hastane yapıldı, tamam yapıldı ama onlara her yıl şimdi ödemek gereken bir tutar var illaki, bunları yıllık kazancına tamamlamak ödemek hazineye kalıyor, ucuzluk için baskı yapılmasa piyasa baskılanmasa maaşlar yetmez, yada maaşlar artırılsa harcamalara bütçe yetmez, zaten şu haliyle yetmiyor iç borçlanma dış borçlanma yapılacak, velhasılı 2023 hedefleri tamam ama fatura kabarık.</p><p></p><p> Tamam fatura kabarıkda olsa yaparsın dersinki kaynak var dış kaynak buldum dolaylı vergilere abanmıycam, ucuzluk baskısı yapmıycam piyasa arz talep dengesini sağlıycak,, memura çalışana standardı bozmıycam, tam yol ileri projelere devam bütçeden harcamaları kısmıycam, kim yaparsa projeyi kazanacak, o zaman sıkıntı olmaz, ama öyle olmuyor ve bunun böyle devam etmiyceğinin garantisini verende yok, o zaman demokrasilerde biri yapar diğerleri faturayı değişik oyunlarla ödeyen taraf olursa kavga çıkar kimse kimseyi anlamak istemez doğal olarak. </p><p></p><p> Ya ne olur? 2023 e geldik gördük işte, tamam yeter artık miyadın doldu sana yeni hedef yok, sen hedefe geldin yaptın ettin sonucu gördük, bundan sonrada bu yöntemlerle yeni hedefler kıvırmaya kalkarsan vay benim halime diyen vatandaş haliyle haklı olarak tercihini yapacak, demokrasilerde böyledir normaldir yani.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1442442, member: 59451"] Bilmiyorum kurtarırmı, %25 i artırmış %30 yapmışlar ama akşam üzeri bir numayiş gördüm bile, görüntüde aldım telefonumda fakat buraya veriyimmi düşündüm gerek yok, sanırım aralarındaki konuşmaları duydum önümüzdeki günlerde numayiş için toplanıcak yerleri konuşuyorlardı, biyerlerden start verilmiş anladım, demekki ilerleyen günlerde devamı gelecek ve giderek büyürmü? bakıcaz neler olucak, lakin bu iş böyle, enflasyon devalüasyon oldumuydu bütçeden gereksiz önceliksiz haracamalardan kısmazsanız, yok maaşları düşür, yok herşeyin ucuz olmasını baskılamak falan bu dolambaçlı yollar iş değill, denerler ayrı mesele, fakat sonuçta tarih yazdı bunu çok kez, ilk olmuyor, herşey bittikten sonra balkona çıkıp konuşamayınca donar kalırlar o olur. Haa anlıyorum, herşey hazine maliyedekilerin hesabına uymalı düz mantıkla, fakat 2023 yılı hedeflendi bi sürü yol köprü hastane yapıldı, tamam yapıldı ama onlara her yıl şimdi ödemek gereken bir tutar var illaki, bunları yıllık kazancına tamamlamak ödemek hazineye kalıyor, ucuzluk için baskı yapılmasa piyasa baskılanmasa maaşlar yetmez, yada maaşlar artırılsa harcamalara bütçe yetmez, zaten şu haliyle yetmiyor iç borçlanma dış borçlanma yapılacak, velhasılı 2023 hedefleri tamam ama fatura kabarık. Tamam fatura kabarıkda olsa yaparsın dersinki kaynak var dış kaynak buldum dolaylı vergilere abanmıycam, ucuzluk baskısı yapmıycam piyasa arz talep dengesini sağlıycak,, memura çalışana standardı bozmıycam, tam yol ileri projelere devam bütçeden harcamaları kısmıycam, kim yaparsa projeyi kazanacak, o zaman sıkıntı olmaz, ama öyle olmuyor ve bunun böyle devam etmiyceğinin garantisini verende yok, o zaman demokrasilerde biri yapar diğerleri faturayı değişik oyunlarla ödeyen taraf olursa kavga çıkar kimse kimseyi anlamak istemez doğal olarak. Ya ne olur? 2023 e geldik gördük işte, tamam yeter artık miyadın doldu sana yeni hedef yok, sen hedefe geldin yaptın ettin sonucu gördük, bundan sonrada bu yöntemlerle yeni hedefler kıvırmaya kalkarsan vay benim halime diyen vatandaş haliyle haklı olarak tercihini yapacak, demokrasilerde böyledir normaldir yani. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
enfilasyon belasından kurtulduk...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt