Yerli sermaye yazmış olmasaydın atlayacaktım az daha...Çünkü ben orada yerli traktör görmüyorum...Oradaki traktörlerin satış yapabilmesinin sebebi Türkiye`den geçmiş traktörlerin kasalarını ve parçalarını kullanmalarıdır...Kendi tasarımlarını yaptıklarında satışları kesilir...Tıpkı Tümosan`da olduğu gibi...95-80 leri falan çıkardılar ama satamadılar...Az buçuk satıldı ama onlarda fiyattan dolayıydı...Tek Tümosanda mı var bu sorun hayır...Tümosan Fiat`tan aldı , Uzel zaten şimdi üretiyor o da MF aynı zamanda Başkent ve Bozok`ta , Hattat ise Valtra`dan aldı tasarımlarını ve az buçuk olan ünlerini...Başak Steyr`den aldı aynı zamanda Erkunt`ta dolaylı yoldan da olsa...Aslında Lindner`den aldı , hatta kudret 100 Lindner Geotrac 104 dün aynısıydı...Bakın ''104''...Diğer modellerde 74 84 94 104 diye gidiyor...Armatraklarda da öyle yazmıyor mu??...Mana yok tabi onlara da...Ama en akıllıcasını Erkunt yaptı...Türkiye`de Lindner`i duymamış insanlar vardır daha...O yüzden Erkunt`u kutlamak lazım bu konuda...
''Steyr ruhu ile''
http://www.lindner-traktoren.at/de/jahr/1984/lindner.html