Ynt: en iyi pulluk ayarı nasıl yapılır
hakkaten kış yavaş yavaş geliyor kar haberini alalım yollar kapansın hemen yapalım bir buluşma bu sene alıştık sık buluşmalara ben de özledim motor muhabbetlerini köydekilerle aynı tadı vermiyor ya anayurta göçecez ya da tarkkulup halkını bir ile toplayacaznailyetek link=topic=48750.msg476151#msg476151 date=1322258139' Alıntı:Valla özledim sizle şu motur muhabbettini, hele gökoğlu ile.. Ne zaman yapacaz şu buluşmayı..:SEskilerde biz söz vardı, bir kişi 1 çift öküz alırsa köy odasında veya yolda denkgeldiğinde ilk soru şu olurdu; ' Ardık gidiyormu bee.. ' yani yularını boyunduruğa asarsın ve sen sadece pulluğu tutarsın. Eğer acemiyse bir kişi yulardan hep yederdi. İşte bizim kırallarda acemilik hala devam ediyo. Efsaneücretlinin krala hala hayretediyorum.:S
özellikle yukarı devirdiği yerlerde daha rahatlıyor yoksa hem düzgün kapatmıyor hem de motoru zorluyorerdal600 link=topic=48750.msg476149#msg476149 date=1322258039' Alıntı:yan yerlerde pulluk asa devırırken motor ne kadar rahat gıdıyor dıkkat edın gucun buyuk bolumunu topragı aktarmak ıcın kullanıyor buda ne kadar rahat olursa okadar kolay olur yakıtta azalırr.