en iyi pulluk ayarı nasıl yapılır

Ynt: en iyi pulluk ayarı nasıl yapılır

nailyetek link=topic=48750.msg476151#msg476151 date=1322258139' Alıntı:
Valla özledim sizle şu motur muhabbettini, hele gökoğlu ile..:D Ne zaman yapacaz şu buluşmayı..:SEskilerde biz söz vardı, bir kişi 1 çift öküz alırsa köy odasında veya yolda denkgeldiğinde ilk soru şu olurdu; ' Ardık gidiyormu bee.. ' yani yularını boyunduruğa asarsın ve sen sadece pulluğu tutarsın. Eğer acemiyse bir kişi yulardan hep yederdi. İşte bizim kırallarda acemilik hala devam ediyo. Efsaneücretlinin krala hala hayretediyorum.:S
hakkaten kış yavaş yavaş geliyor kar haberini alalım yollar kapansın hemen yapalım bir buluşma bu sene alıştık sık buluşmalara ben de özledim motor muhabbetlerini köydekilerle aynı tadı vermiyor ya anayurta göçecez ya da tarkkulup halkını bir ile toplayacaz :D

erdal600 link=topic=48750.msg476149#msg476149 date=1322258039' Alıntı:
yan yerlerde pulluk asa devırırken motor ne kadar rahat gıdıyor dıkkat edın gucun buyuk bolumunu topragı aktarmak ıcın kullanıyor buda ne kadar rahat olursa okadar kolay olur yakıtta azalırr.
özellikle yukarı devirdiği yerlerde daha rahatlıyor yoksa hem düzgün kapatmıyor hem de motoru zorluyor

Traktör çizgiye girdiğinde pulluk her yöne göre yere paralel olmalı ki pulluğun her yeri tam olarak toprağa değsin ve tam bi sürüm yapılmış olsun. Eğer sola yatık olursa pulluk sadece bıçakların uçları toprağı yırtıp geçer. Tabi toprağın altında neler olduğunu göremediğimiz için bize güzelce batmış pullukl hissi verir. Ayrıca aynalarda toprağı tam olarak ters çevirmez. Eğer pulluk paralel olursa aynalara tam yayılır ve toprak dönmüş olur. Ben buna göre sürerim tarlayı ama tabii herkesin kendi görüşüdür. İşinize karışmak gibi olmasın.

• Beğen
Tepkiler: Nail Kuşoğlu

Çağrı link=topic=48750.msg476153#msg476153 date=1322258276' Alıntı:
hakkaten kış yavaş yavaş geliyor kar haberini alalım yollar kapansın hemen yapalım bir buluşma bu sene alıştık sık buluşmalara ben de özledim motor muhabbetlerini köydekilerle aynı tadı vermiyor ya anayurta göçecez ya da tarkkulup halkını bir ile toplayacaz :D
özellikle yukarı devirdiği yerlerde daha rahatlıyor yoksa hem düzgün kapatmıyor hem de motoru zorluyor
Ben Tulumtaş a gidek diyorum yada, peçeneke..:D

nailyetek link=topic=48750.msg476160#msg476160 date=1322258539' Alıntı:
Ben Tulumtaş a gidek diyorum yada, peçeneke..:D
Sol u kım cıkardı analamadım ama ısrarla sag dıyorum aynalar yere dahacok bakıyor boylece tam cevırıyor duz oldugunda her turda ufak bır kanl oluyor helede hızlı gıtmıyorsanızz parelelden bıraz sag yatırın deneyın

arkadaşlar kusura bakmayın ama buraya ayar yapmayı püf noktalarını öğreniyim diye girdim ama siz benim kadarda bu işi bilmiyorsunuz bence herkes bu konuya iyce bi eğilsin biraz tekni anlatalım

ccyilmaz link=topic=48750.msg576943#msg576943 date=1333986582' Alıntı:
arkadaşlar kusura bakmayın ama buraya ayar yapmayı püf noktalarını öğreniyim diye girdim ama siz benim kadarda bu işi bilmiyorsunuz bence herkes bu konuya iyce bi eğilsin biraz tekni anlatalım
ayar konusunda teknik nasıl bilgi verilebilir ki :) hepsinin olması gereken bir şekli var bunu da gözle ayırt ediyoruz,sonuçta ölçüp biçip bişey yapmıyoruz

arkası ile önü eşit derecede batacak biri az biri çok battımı olmaz kastırır motoru ve eğer pulluk batmazsa da arka yan kollardan ayar yapılır ve pulluğun ucundaki bıcaklar yere dik gelecek şekilde arka yan kollardan ayarlanır ben böyle biliyorum yanlışım varsa düzeltin ...

Yan koldan pullugu sola yatırirsn sonra ortakoldan toplarsin pullugu... Onu ve arkası eşit batıcak sekilde... 1. Çiziyi gittikten sonra motoru çiziya düşürünce pulluk tam düz, yere paralel durmalı... Baska da bi esprisi yok ki bu isin, herkes yapabilir yani :)

• Beğen
Tepkiler: Nail Kuşoğlu