Hocam dürüst iş veren inanın elemanına para vermek istiyor ancak hammadde maliyetleri yüksek olduğundan dolayı iş verenin eli kolu bağlanıyor %18 KDV %22 kurumlar vergisi kazancının %40 devletin... Birde onca sermaye koyuyor... Birde bu pencereden bakalım derim...Bir endüstri mühendisi olarak yorum yapmak isterim. Mühendisliğin ayak altında olmasının sebebi hemen hemen her bölgede her ilde her ilçede açılan üniversitenin ilk fakultelerinden birinin mühendislik fakültesi olmasıdır. Ben 2010 yılında Türkiye'de ilk 15bine girerek kazandım bu bölümü. Benden sonra rağbet düştü ister istemez. Şuan özel sektördeki isimden ayrıldım yaklaşık 1 senedir çalışmıyorum. İş beğenmiyor diyen arkadaşlara da aylık 6000tl gibi bir maaşla buyuksehirde yaşamanın çok zor olduğunu belirteyim. Günlük ortalama 10 saatimiz fabrikada geciyorken bu paralara tabiki iş begenmeyiz. Mühendislik ayak altı meslek değildir. Fakat Türkiye sağlık sektörüne ve inşaat sektörüne yatırım yaparak ileri gitmeyi düşündüğü sürece bizden bir halt olmaz.
Siz bilime yatırım yapın önce, o kadar çok kafası çalışan muhendisimiz yurtdışına gidiyor ki.. Onları burda tutsak neler neler farkeder bir düşünün derim. Ben de işi gücü bırakıp Almanya'da çalışmayı düşünüyorum. Geçim derdi kardeşim. Yemişim mühendisliğini. Kıymetini bilmeyenler için kendimizi paralamanin anlamı yoktur..