öncelikle herkese iyi akşamlar forumda araştırdım ve böyle bi konu göremedim bende açma gereği duydum buğdayda kaliteyi protein oranını artırmak için neler yapılabilir?
Kendi ilçemizden örnek vereyim her yıl aynı şeyleri yapmamıza rağmen bu sene verim geçen seneye göre azdı ama buğday kaliteliydi mesela geçen sene protein oranı 9.5 olan buğdayımızı (ilçe geneli böyleydi) 620 den satmıştık bu sene tüm ilçede oran 13 civarıydı ve ortalama 750-800 arası gitti biz 800 den verdik bunun nedeni ne olabilir doğal etmenlerin dışında bizler neler yapabiliriz mesela potasyumlu gübreler olabilirmi? Bu konuda bilgi sahibi olan abilerimin kardeşlerimin forumada bi katkı sağlaması adına bilgilerini deneyimlerini esirgememesini rica ediyorum
Kendi ilçemizden örnek vereyim her yıl aynı şeyleri yapmamıza rağmen bu sene verim geçen seneye göre azdı ama buğday kaliteliydi mesela geçen sene protein oranı 9.5 olan buğdayımızı (ilçe geneli böyleydi) 620 den satmıştık bu sene tüm ilçede oran 13 civarıydı ve ortalama 750-800 arası gitti biz 800 den verdik bunun nedeni ne olabilir doğal etmenlerin dışında bizler neler yapabiliriz mesela potasyumlu gübreler olabilirmi? Bu konuda bilgi sahibi olan abilerimin kardeşlerimin forumada bi katkı sağlaması adına bilgilerini deneyimlerini esirgememesini rica ediyorum