Ynt: Ekinlere Merdane çeken var mı ?
Geçen sene yağmur az olduğundan arpalara çektiler faydasıda olmuştur
Geçen sene yağmur az olduğundan arpalara çektiler faydasıda olmuştur
Faydası olmasa neden çeksinler.yasinyilmaz link=topic=81475.msg967118#msg967118 date=1423214760' Alıntı:Geçen sene yağmur az olduğundan arpalara çektiler faydasıda olmuştur![]()
Yılmaz bey, ben Anya ve konya mevzusuna rağmen merdaneyi çekeceğim, merdane çekmeden önce , çektikten sonra ve haziran ayında da son halini resimleyip burada paylaşacağım...En azından zararını ve faydasını göstermiş ve insanlığa hizmet etmiş oluruz. Yazıların için teşekkürler.sebazios link=topic=81475.msg967047#msg967047 date=1423177021' Alıntı:
Estağfirullah. Tartışmak ne gaddime. Ben de sadece bildik ve tecrübe ettiklerimi paylaşıyorum.
Olay aslında o v kesitler değil. Olay toprağın çalışma mantığı ile ilgili.
Sadece su, bitki için yetseydi, su duran, batak yerler en fazla mal yapan yerler olurdu.
Bitki kökünün (en az su kadar) 'oksijene' de ihtiyacı vardır ve kökler bu oksijeni sadece, toprağın içindeki hava boşluklarından alabilir.
Verimli bir toprağın %25 ' i havadır.
Yağmur yağdığında bu hava boşlukları su ile dolar. Ne kadar çok hava boşluğu varsa, toprak o denli çok su tutar.
Aynı zamanda bitki suyu kullandıkça, yada su alt katmanlara süzüldükçe, bu boşluklara tekrar hava dolar. Bu bir döngüdür ve her yağmur yağdığında tekrarlanır.
Bu sirkülayson her kara bitkisi için gerekli değil, 'zorunludur' Bu sirkülasyon olmazsa bitkiler ölür.
Siz toprağı merdane ile çiğnediğinizde, bu kadar çok işlevi olan, bu kadar lüzumlu olan bu hava boşluklarını, toprağı sıkıştırarak azaltıyorsunuz.
Avrupa ve Amerika ' da 8 tekerlek takılan traktörleri düşünün.
Adamlar, toprağı daha az çiğnemek, bu hava boşluklarını muhafaza etmek için servet harcarken, siz boşlukları azaltmak için para harcamış olacaksınız.
Anya-Konya mevzusu![]()
sagalassos link=topic=81475.msg967168#msg967168 date=1423224363' Alıntı:Yılmaz bey, ben Anya ve konya mevzusuna rağmen merdaneyi çekeceğim, merdane çekmeden önce , çektikten sonra ve haziran ayında da son halini resimleyip burada paylaşacağım...En azından zararını ve faydasını göstermiş ve insanlığa hizmet etmiş oluruz. Yazıların için teşekkürler.
sercan2224 link=topic=81475.msg967322#msg967322 date=1423246775' Alıntı:buğdaylara tel tırmık çeken varmı onunda çok faydası varmış
Süpersinsebazios link=topic=81475.msg967383#msg967383 date=1423251213' Alıntı:Biz direk sürüyoz. Çok faydalı oluyo![]()
Merhaba,Ynt: Ekinlere Merdane çeken var mı ?
Biz ekinlere yazlık gübreyi aattıktan sonra merdaneyi çekeriz bize göre zamani o özellikle taşlı arazide taşları bastıriyor ve bicere zarar vermesinı önlüyor.