Arkadaşlar 6 sıra 45 cm gübreli makina ile ekim yapmayi düşünüyorum traktör olarak ls plus 90 2012 model veya td85d 2005-2006 model var aklımda ne gibi tavsiyeler verebilirsiniz
Vallahi hocam yine garip gelebilir ama bizde de yokBizim traktörde ek piston yok. 2200 kg kaldırma kapasitesi var, limitlerde kullanmak için pek güvenemiyoruz.
Başak 2075 s ile en rampa diyebiliceğim yerde 6 sıra 45cm gübreli gaspardo ile ekiyor köyden birisi buna bende çok şaşırmıştımJantlardan iz açıklığı ayarı yapılabilir. 5095m traktörde jantların ve jant aynalarının iç-dış/ters-düz edilmesiyle teker iz açıklığında 4 farklı kombinasyon var
6 sıralı, 70\45kaydırmalı, gübresiz makine 5095m traktörün önünü tartıyor.askı pozisyonunda dümenleme kabiliyeti azalıyor, sıra girişlerinde hizayı uzaktan alarak gelmek gerekiyor
sıra başlarında tek teker freniyle dönenleri gördüm ama tercih edeceğim bir manevra şekli değildir
Traktöre bu sezon 6x50kg ön ağırlık ekleyeceğim.
Ön aks ağırlığı ve dingiller arası mesafesi çok olan modeller ekim için daha uygun
Fena fikir değil eğer beklediğim kadar ağır gelmezse denerimLs'yi piyasa malı olmadığı için tercih etmezdim.
traktörü değiştirmek yerine ön ağırlığını çoğaltma ya da ön ağırlık kaidesini uzatmayı düşünmez misin