Ynt: efsane biçerciden nostajiler
coyote,26. ve marksman, bütün türk çifci kardeşlerime.
eskişehir bölgesi olarak biçer ve balya makinası ağırlıklı. fotorafta görülen (sgorbatı) balya.
makinası (haşpaysız) italyan malı. manisadan bir arkadaşım. 1973 yılında istanbuldan.
getirdiler, bahar ot sezonu başladı ip bulamıyorlar, o zamanın makinaları genelde telli.
italyan,da makinanın bağlama grubunu 1920,lerin amerikan, (deering) marka biçerbağların.
bağlama grubunu taklit edip balya makinasına uygulamış, aradaki ip farkı biçerbağların.
ipi ince balya makinasının ipi kalın, kargaburunun çene yapısı geniş tutulmuş işlem,bu
sonuçta, şimdiki gibi naylon ip diye bir şey yok. bağlama grubunu sistemini ince ipe.
çevirdim çok güzel randıman alındı, makinanın üstünde dikkat etdiyseniz beyaz naylon ipi göreçeksiniz, 1973,den 1985,e kadar sürekli piyasada çalıştılar, ve makinayı hurdasını çıkarıp sattılar alan şahıs,da makinayı bana getirdi komple revizyon,dan geçirdim fotorafdaki konum deneme için girdiğimiz yonca tarlası, yoncanın ilk biçimi biraz seyrek görüldüğü gibi, arkadaşlar diğer hurda makinalar, eski hali ve revizyonlu hali, zevkli bir uğraşı işimi seviyorum, sizleride seviyorum,
kalın sağlıcakla trakkulüp ailesine sevgilerimi sunuyorum.
not: sorusu olan arkadaşımız olursa her konuya açığım.