Merhabalar,
Hali hazırda bir erkunt kullanıcısınınız, E serisi ile ZF serisi birbirinden çok farklı.
E serisi çevik seri ağırlık uyumu tam bir traktör rampalı arazilere uyumu iyidir. Ayrıca balya işinde senkronize kuyruk mili standart olduğu için sıkışan makinayı kuyruk milini tersine çalıştırıp kusturma denen şeyleri de yapabilir. 85E+ 5-10 pulluğu yok gibi götürür ki bizim afyonda nimet 70 olanlar 5-10 4-12 takıyorlar.
Gelelim Zf serisine ağır yere tam basan patinajla pek işi olmayan yolda taşımacılık işinde oldukça iyi olan bir seridir Rampaları pek sevmez T537 3 silindir 4wd olanlar tabi bir düşük viteste çıkamayacağı yer yoktur o ayrı. Genelde ormancılar ve düz arazisi olan bölgelerde çok seviliyor ZF. Zaten sizde de zf var anlatmaya fazla gerek yok
Birde T537 (65-70-80-85-90 Lks) ile T557 (90-100-110 ve CRD) farklı.
Benim tercihim yerli üretimde her zaman erkunt olur kuşkusuz.
Arızalar konusunda ise arıza açmayacak diye bişey yoktur, bu her marka için geçerlidir, çoğu traktör markasını modelini bilinçsiz kullanıcı ve beceriksiz servisler yüzünden kötü duyuyoruz oysa aynı marka modeli saatlerce kullanıp çok memnun olanlarda var.
Yukarda da diğer kullanıcı arkadaşlar yorumlarını esirgememişler. Ama şimdi bereket nimet ve servetler 2016 yılında bildiğiniz gibi 16+16 hi-lo şanzuman ve 4 farklı kuyruk mili devrine sahip oldular.
Kalite kontrol noktasında geçen yıl adım adım onay ve kaliteden oluşan bir montaj sıralaması ile devam ediliyor yaşanan bazı hadisler genelde montaj işçisi ve yan sanayi kaynaklı olduğu için artık bu konuda daha da dikkatli ilerleniyor.
Aklınızda bulunan bu modelleri gidip deneyin kararınızı verin veya aklınıza bişey takılırsa ayrıca da yardımcı olmaya çalışırım detay istediğiniz bir durum olursa çekinmeden yazabilirsiniz isterseniz özelden. [MENTION=36784]FEBRUCCİNİ[/MENTION]
85 E+
Ekli dosyayı görüntüle 16333
85 LÜKS
Ekli dosyayı görüntüle 16334
Teşekkür ederim saolun [MENTION=11893]sahin81[/MENTION] bey.