fakir halk için değil, gelir seviyesi yüksek, halkın zengin kesimi için, turistler için...Bu ekme biçme işiyle olursa maliyet denen bişey var işte, yine dönüp dolaşıp maliyetsiz bişey elde edememeye varır sonu.,
Maliyet oluşturmayan yemyeşil meraları olan yeni Zelanda nın fiyatından üretim yapamazsınız, etiniz maliyetten dolayı yüksek olur vesselam.
Bizim sorunumuz geliri olmayan halka ucuza et süt yediremeyecek olmamızdır, maliyetsiz yapamayız bunun iyice idrak edilmesi iyi bilinmesi gerekir.
besiciliğe (et üretmeye) devam edilir...
besiciler, kasap-market bu işten bir kazanç elde eder...
elbet, uygun mera olan yerlerde, dana büyütme işi devam eder,
ihtiyaç karşılanmazsa, ithalatla dana getirilir beslenir...
ithalatla getirilen danaların maliyeti:
250 x3,3 x13,5 = 11 000 lira ...
7-8 bin tl yem ile
kesime hazır, besili dananın maliyeti 18 000-20 000 tl olur...
karkas fiyatı ne olur...
et fiyatı ne olur...
yaşayan görür...