Dünya yakıt tüketim rekorunu kırdım!!!!!

Dün paylaştığım formda 45 dekar yere tahmini 100 litre harcadığımı söylemiştim bugün tarlayı bitirdim 65 dekar yere 210 litre mazot yaktım yani 3.3 litre daha fazla yakan var mı bilmiyorum toprak çok sertti bastırabilmişim
Bizimkiler var 285 likle pulluk ta bu sene mazotun anasını bellediler

Dün paylaştığım formda 45 dekar yere tahmini 100 litre harcadığımı söylemiştim bugün tarlayı bitirdim 65 dekar yere 210 litre mazot yaktım yani 3.3 litre daha fazla yakan var mı bilmiyorum toprak çok sertti bastırabilmişim
Tarla tavında değilse yakar, hatta daha fazla yakar. Önemli olan tavında sürmektir. Mecburiyetten sürülmüş ise oda başka bir şey.

Oda birşey mi? ki 640 ; tavlı, yumuşak, arpa yerinde, ortancı kulağı az azıcık batan pullukta 2.4litre yakmıştı. Bide essahtan iş görüyor gibi karaduman atması yok mu... Motorunuza sahip çıkın. O motor bende olsa, o koşullarda o yakıtı yaksa 4 elle sarılırdım.
🤣🤣 öyle deme belli bir zaman sonra gayet normal gelir sıkılırsın onu alsan sonra dersin ulan bir fend 820 mim olsa
insan işte hep daha iyisinin peşinde koşar

Oda birşey mi? ki 640 ; tavlı, yumuşak, arpa yerinde, ortancı kulağı az azıcık batan pullukta 2.4litre yakmıştı. Bide essahtan iş görüyor gibi karaduman atması yok mu... Motorunuza sahip çıkın. O motor bende olsa, o koşullarda o yakıtı yaksa 4 elle sarılırdım.

1.5 yakanlar nasıl yapıyor amcam Zetor 8441 1.3 geçmediğini söylüyor şimdi new Holland t5060 2 litrenin altına düşmüyor dedi 640 o kadar yakması normal değil

Son 2-3 yıldır trakyada yazları kurak gidiyor. Balyaci birde sapları geç bağladığı zaman sürme işlemi çok kurak zamana kalıyor. Son 3 yilda 2 defa traktörun yakıtıni 4 lu 14 numara pullukta olctum 2.2 lt yakti. Bu yıl daha kurakti hiç olcmedim. Traktör 115c
Çok kurakta 3 lt ye kadar normal.

1.5 yakanlar nasıl yapıyor amcam Zetor 8441 1.3 geçmediğini söylüyor şimdi new Holland t5060 2 litrenin altına düşmüyor dedi 640 o kadar yakması normal değil
aynı arazi haziranda toprak nemli johndeere 5625 4*16 pullukla 1.2litre yaktı temmuzda yan parçayı sürdü aynı traktör aynı pulluk 1.6 yakarak %33 yakıt farkı oluşturdu toprağın tavı sertliği dünyayı değiştirir yakıtta şuan sürenler yağmur görmese 2yi görür bizim makinalar ama toprak nemli ise ki buna tav deniyo bayağı düşüyo! Diğer bir faktör toprakta köklü bitki oluşumu ekilmişse artı birde sezon boyu sulanmışsa buda sertliği artıran faktörlerdir mazot yukarııııı diğer bir faktör traktörün tekerleri çok önemlidir yakıtı eskimişse artırır diğer bir faktör ekipman büyükse zorluyorsa yakıt artar yani 5 litreye kadar ucu açık bu konu......