Araştırmadan bilmeden yorum yapmayın.Stihlin de husqvarnanın da eski kalitesi yok.Eskiler de hantal ve motoru işe yaramaz.Şuan da bir stihl ms 250 ile hyundai 650 turbonun hiç bir farkı yok.İkisi de çin de üretiliyor ve parçalar hepsinin ortak.
Araştırmadan bilmeden yorum yapan sensin. Ucuz ürünler ile rekabet edebilmek Shtil'in Çin de ürettiği ürünler ile Almanya'daki fabrikasında ürettiği ürünleri lütfen karıştırmayalım. Shtil'in ms serisini tavsiye etmedim zaten. Ms 170 olup kullanmama rağmen. Gittim budama için Echo Cs 2511 aldım.
Artı motor konusunda bilgili isen o zaman zaten Shtil in 0 (sıfır) serisinin efsane olduğunu bilmen lazım.
1981 Almanya dan gelmiş olan Shtil 070 motora, bu gün motor tamicisi 15.000 tl para veriyor. Aynı muadil motorun yeni üretim modelleri 23000 -25000 arasında(Almanya üretimi).
Elimde şu an olan motorlar.
Shtil 070 (Babadan kalma)
Husqvarna 61 (1993 te aldım sadece hava filtresi değişti)
Shtil Ms 170 (2016 da aldım değişmeyen yeri kalmadı neredeyse)
Echo Cs 2511(2020 de aldım iki defa zincir değişti.)
Markadan ziyade ürün modeli ile ilgili konuşun.
Shtil 070 sabahtan akşama kadar ormanda tek kişinin çalışması mümkün değildir. Evet ağırdır. Yorar. Ama iki kişi sabahtan akşama kadar aynı motor ile kesim yapabilirsin. Durmam demez, yoruldum demez. Gücün yeterse 90 Cm pala ile de çalışır sabahtan akşama kadar.