İthal dananin cazibesi bitebilir ortalama fiyat 1200 dolara yaklasiyordu formda yazanlara goreDolarda ki yükseliş besi yetiştiriciliğine nasıl yansır. Kısa vadede ne gibi etkilerini görebiliriz?
Yem fiyatlarında nasıl bir değişiklik olur.
Burda bir kac arkadas vardi 4 dolara yakin diyordu 300 kg 1200 dolar eder oda 1200*6.25 yuvarlak hesap 7500 eder olanlar olurithal biter besi yemi artar 3. 80 gelen uruguay malı 6.5 dan mı gelecek kg iç piyasa döner
İthalde sıkıntı olursa iç piyasada dana fiyatları uçar gider,buna bağlı olarak et fiyatları da artar,bunlara karaborsacıları da eklersek durum vahim görünüyor. Milletin alım gücü dibe inecek,besi besleyen öldüm fiyattan mal satacak. Kazanan yine ortadaki komisyoncu ve mezbahaneler olacak.İthal dananin cazibesi bitebilir ortalama fiyat 1200 dolara yaklasiyordu formda yazanlara gore
Eğer öyle olursa besicileri kara günler bekliyor demektir.Burda bir kac arkadas vardi 4 dolara yakin diyordu 300 kg 1200 dolar eder oda 1200*6.25 yuvarlak hesap 7500 eder olanlar olur
Bu kabustan milletçe çıkmamız lazım. Biri banane derse diğeri beni ilgilendirmez derse biliyorsunuz sektörler birbirine bağlı hayvancılık tarıma tarım otomotive vs. küçük hesap yapanlar hep kaybedecek. Dolara ve Euro'ya para bağlayanlar devletin şamarını kötü yiyecekler...300 kg luk hayvanı 800 kğ yapıp 400 kğ et satsak 11200 tl para eder hayvan zaten 9100 e geldi kaldı cepte 2100 tl yeterse onuda yeme samana dağıttıkmı bide sol cebimize el atar borçlu çıkarız
Bu kabustan milletçe çıkmamız lazım. Biri banane derse diğeri beni ilgilendirmez derse biliyorsunuz sektörler birbirine bağlı hayvancılık tarıma tarım otomotive vs. küçük hesap yapanlar hep kaybedecek. Dolara ve Euro'ya para bağlayanlar devletin şamarını kötü yiyecekler...
Bu kabustan milletçe çıkmamız lazım. Biri banane derse diğeri beni ilgilendirmez derse biliyorsunuz sektörler birbirine bağlı hayvancılık tarıma tarım otomotive vs. küçük hesap yapanlar hep kaybedecek. Dolara ve Euro'ya para bağlayanlar devletin şamarını kötü yiyecekler...
Bugün devletin reisinin konuşmasını dinle öyle yaz.Bütün devlet ihaleleri dolar ile yapılıyor..!
Aldığın mazot dolar a bağlı..!
BOTAŞ geçen gün; Elektrik üreten firmalara verdiği dogalgaza %50 zam yaptıktan sonra; "bundan sonra doğal gazı dolar a endeksledik" dediler. Yani doğal gazın yanında bundan sonra elektrik de dolar a bağlandı.
Mazot ve elektrik dolar endeksli ise; gübre, tohum ve her şeyde dolar endeksli olmak zorunda.
O zaman; "Dolara ve Euro'ya para bağlayanlar devletin şamarını kötü yiyecekler" mantığı ne? oluyor..!
Bugün devletin reisinin konuşmasını dinle öyle yaz.
Hepimiz ayni gemideyiz ama İsmet Özelin 1999 da kafasina takilan sorular benim de kafama takiliyor...
https://www.yenisafak.com/yazarlar/ismetozel/gemi-battiktan-sonra-42721