Doktorluğu bıraktım, çiftçilik yapıyorum !

Hocam aramıza hoşgeldiniz. Bana göre çok doğru bir karar vermişiniz. Size tavsiyem çiftçiliği uzaktan yapmayın köyde yaşayarak yapın köyün tadını çıkarın şehirde yaşayarak sezonda gelip iki üç ay köyde durup çiftçilik yapmayın. bu işin zevki yaz kış köyde yaşayıp kışın sobanın keyfini çıkarmaktır, soba yanan odadan çıkıp diğer soba yanmayan odadaki soğuğu ilikilerinize kadar hissetmektir, bahar geldimi toprağa yağmur düşünce o toprak kokusu içinize çekip mutlu olmaktır, yazın sulama yapılıp çamur olan tarlada yalın ayak gezip rahatlamaktır ,sezonda sonbahara doğru giderken tarlaların solduğunu sarardığını aynı anda da yağmur yağması görmektir bu işin zevki budur.
Eyvallah Beytullah kardeşim.

Resimler ve ekler

• IMG_2327.jpg
    IMG_2327.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 96
Hayırlı olsun hocam.
Ben daha gencim 26 yaşındayım ve sorumluluğu olan bir iş sahibiyim günde 5-6 saati telefonla konuşarak planlama yaparak geçiyor. Müşterilerle elemanlarla konuşmak dertleri bitmiyor 6 yıldır bu şekil de çalışıyorum hemen hemen her akşam başım ağrıyor.
Ben şimdiden kendime plan çizdim 3-4 sene içinde bende tarım ve hayvancılığa gireceğim sırf kafam rahat olsun diye bedenim yorulsun zaten hafta sonları üzüm bağı kayısı tarla uğraşıyorum.

Bence yerinde Bi karar vermişsiniz toprak hayattır

Hayırlı olsun hocam.
Ben daha gencim 26 yaşındayım ve sorumluluğu olan bir iş sahibiyim günde 5-6 saati telefonla konuşarak planlama yaparak geçiyor. Müşterilerle elemanlarla konuşmak dertleri bitmiyor 6 yıldır bu şekil de çalışıyorum hemen hemen her akşam başım ağrıyor.
Ben şimdiden kendime plan çizdim 3-4 sene içinde bende tarım ve hayvancılığa gireceğim sırf kafam rahat olsun diye bedenim yorulsun zaten hafta sonları üzüm bağı kayısı tarla uğraşıyorum.

Bence yerinde Bi karar vermişsiniz toprak hayattır
Toprak ve su hayatın temeli. Toprak beni niye ektin demiyor, niye ekmedin demiyor. Sen ona birşey verirsen, katlayıp geri veriyor. Beden yorgunluğu uyudun mu geçiyor, fakat kafa yorgunluğu ne geçiyor, ne de uyutuyor.

Toplam 33 yıl pratisyen hekim, asistan, uzman, cerrah, öğretim üyesi, muayenehane hekimi, başhekim olarak devlet ve özelde doktorluk yaptım. İstanbul'un ve doktorluğun stresi sonucu biraz yoruldum ve bu işin sonu yok, biraz da dinleneyi hakettim diyerek 3 yıl önce işimi bırakmaya karar verdim.

Baktım bir çok arkadaş emekli olunca yazlık almak, bahçe ile uğraşmak istiyor. Benim ise Eskişehir'de babadan kalma arazim ve köy evim vardı. Arazim kiradaydı.

Çoçukluğumdan doktor oluncaya kadar, okul dışında tarımla uğraştığım için çiftçiliğe yabancı değildim. Ben de bir traktör ve ekipmanlarını alıp tarımla uğraşmaya karar verdim. Bazı işlere gücüm yetmiyor. Bu nedenle daha çok traktör ve buna bağlı aletlerle yapılan işlerle uğraşıyorum. Arpa, buğday ekiyorum.

Etrafımdaki kişilerin çoğu, bu yaştan ve kariyerden sonra neden bu işerle uğraşıyorsun diye bana biraz garip bakıyor. Ben ise tarla ile toprakla uğraşmaktan büyük keyif alıyorum.

Maddi bir beklentim yok ama arazimizin kirada olduğu zamandan çok daha fazla kazanıyorum.

Şimdi sizlere soruyorum ... Yanlış mı karar vermişim?

Yorumlarınızı bekliyorum ...
hayırlı olsun. en dogrusunu yapmışsınız. toprak insanı dinç yapar.şehirde çürümekten iyidir.

Yeni iş hayatınızda başarılar dilerim Hocam. Dediğiniz gibi, tarımın önemi şu kısa sürede bariz bir şekilde görüldü. Artık tüm dünyada şu an trarımsal üretim konuşuluyor. Umarım bizi yönetenler de geç olmadan farkın farkına varır.
Sağol Cemal kardeşim.
Tarımla uğraşan genç nüfus kalmıyor. Herkes şehirli (sözde modern) olmak için kocaman kocaman tarlasını, ineğini, bağını bahçesini satıp karşılığında, küçücük daireler satın alıyor. Fakat yakında aç kalmaya başladıklarında kafaları çalışmaya başlayacak.

Toprak ve su hayatın temeli. Toprak beni niye ektin demiyor, niye ekmedin demiyor. Sen ona bir şey verirsen, katlayıp geri veriyor. Beden yorgunluğu uyudun mu geçiyor, fakat kafa yorgunluğu ne geçiyor, ne de uyutuyor.
Foruma hoş geldiniz, faydalı bilgiler bulacağınıza inanıyorum.
Trakklüp'te tecrübe nimet gibi bulunur.
Mesleğimiz öğretmenliktir.
1. sınıf öğrencisi okutmak gibi güzel şey yoktur.
Bir öğreti konusunu 10 kere çeviririm, usanmam.
Orta ve lise konularında 3-5 kere çevirim.
Sınıfın en zayıf öğrencisinin ilerlemesini takip ederim.
Öğrencilerime neyi bilmediklerini göstermedikleri için kızarım.

Foruma hoş geldiniz, faydalı bilgiler bulacağınıza inanıyorum.
Trakklüp'te tecrübe nimet gibi bulunur.
Mesleğimiz öğretmenliktir.
1. sınıf öğrencisi okutmak gibi güzel şey yoktur.
Bir öğreti konusunu 10 kere çeviririm, usanmam.
Orta ve lise konularında 3-5 kere çevirim.
Sınıfın en zayıf öğrencisinin ilerlemesini takip ederim.
Öğrencilerime neyi bilmediklerini göstermedikleri için kızarım.
Hoşbuldum Hocam,
Ben de yeni şeyler öğrenmeye çok meraklıyımdır.
Eskiden bir şey gördüm mü, duydum mu anında hafızaya atar hiç unutmazdım.
Yaş ilerleyince bizim devamlı bellek eskisi kadar iyi değil.
Bu nedenle forumda sizin gibi bıkmadan usanmadan öğretmeye çalışan The_Hoca nın olması çok güzel.
Forumdaki yazı ve cevaplarınızı zevkle takip ediyorum.

Toplam 33 yıl pratisyen hekim, asistan, uzman, cerrah, öğretim üyesi, muayenehane hekimi, başhekim olarak devlet ve özelde doktorluk yaptım. İstanbul'un ve doktorluğun stresi sonucu biraz yoruldum ve bu işin sonu yok, biraz da dinleneyi hakettim diyerek 3 yıl önce işimi bırakmaya karar verdim.

Baktım bir çok arkadaş emekli olunca yazlık almak, bahçe ile uğraşmak istiyor. Benim ise Eskişehir'de babadan kalma arazim ve köy evim vardı. Arazim kiradaydı.

Çoçukluğumdan doktor oluncaya kadar, okul dışında tarımla uğraştığım için çiftçiliğe yabancı değildim. Ben de bir traktör ve ekipmanlarını alıp tarımla uğraşmaya karar verdim. Bazı işlere gücüm yetmiyor. Bu nedenle daha çok traktör ve buna bağlı aletlerle yapılan işlerle uğraşıyorum. Arpa, buğday ekiyorum.

Etrafımdaki kişilerin çoğu, bu yaştan ve kariyerden sonra neden bu işerle uğraşıyorsun diye bana biraz garip bakıyor. Ben ise tarla ile toprakla uğraşmaktan büyük keyif alıyorum.

Maddi bir beklentim yok ama arazimizin kirada olduğu zamandan çok daha fazla kazanıyorum.

Şimdi sizlere soruyorum ... Yanlış mı karar vermişim?

Yorumlarınızı bekliyorum ...
Hocam istanbulda saglik calisani olmak sikinti galiba ayda 8bin tl masi birakip koyde hayvan bakan arkadasim var belki suanda anca askeri ucret kazaniyordur ama cok daha mutlu

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt