Doğrudan Ekim Kanola

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ağustos ayında Azim 5 li Ejder ile patlatılmış yere , Eylül sonunda New holland tm 120 ve Gaspardo 3 mt mikser + pnömatik mibzer kombinesiyle ekilmiş kanolanın çıkışı. 5 Kasımda çekildi.


kanola.jpg




dogrudanekimkanola.jpg



rapiska.jpg
 
Ynt: Doğrudan Ekim Kanola

alipasalierkan link=topic=61511.msg682607#msg682607 date=1357752854' Alıntı:
Güzel paylaşım Gürkan abi. Diğer tarzda ekime göre şuan fark nasıl acaba?
Erkan çıkışı çok güzel ,daha çabuk oldu ancak şuan gelişmiyor kanola sanki don yedi, normal ekim geçti bunu arada çok fark var yarın detaylı fotoları çekicem buradan karşılaştırmalı paylaşırım.
 
Ynt: Doğrudan Ekim Kanola

manas link=topic=61511.msg682613#msg682613 date=1357753427' Alıntı:
roka yaprak cıkmış eger ceşit ıyıyse dondan zarar gormez
şuanki durumunu bilmiyorum. yarın o tarafa gidicem fotoları çekerim.

hanoğlulu123 link=topic=61511.msg682612#msg682612 date=1357753291' Alıntı:
Güzel paylaşım :) mikser sizin mi yoksa başkasına mı çektiriyorsunuz acaba çektiriyorsunuz kaça yapıyorlar :)

teşekkürler. bende mikser yok. yan tarla komşumuzun kanolası bu. ben yanda disk tiller çekiyorken onlar da kanola ekimi yapıyorlardı.
 
Ynt: Doğrudan Ekim Kanola

Paylaşım için ellerinize sağlık 3m mikserin arkasında merdane ve onun arkasında da mibzer mi vardı yoksa sadce merdane ve mibzer mi? 120 liğin 3 lü çekip çekmeyeceğini öğrenmek istiyorum esasen . Mikser işçiliği yüzeyseldir o sebeple çekebilir mi?
 
Ynt: Doğrudan Ekim Kanola

baya yabancı ot var ya nasıl mücadele edeceksiniz Allah kolaylık versin.Gerçi kanola şirrettir büyür de ne kadar sonuç alırsınız sonuçları hasatta paylaşırsanız seviniriz.
 
Ynt: Doğrudan Ekim Kanola

Tokmakcı link=topic=61511.msg711673#msg711673 date=1362173504' Alıntı:
kombine ekim sıkıntılımı abi neden öyle olmuş anlamadığım dan soruyorum..
yukarıdaki resimdeki kombine ekim şekli şöyle. yazdan azim 5li ejder çizel ile yer sürüldü. eylül sonunda gaspardo 3 mt mikser+mibzer kombinesiyle ekim yapıldı.
geleneksel dediğim yöntem ise, yer yazdan pullukla sürüldü, 2 sefer pistonlu goble çekildi, aysan çekildi, mibzerle ekim yapıldı, üzerine merdane çekildi.

kombine ekim gerçekten ekonomik. ancak kanola hizmeti çok seviyor. verilen her işçiliğin karşılığını veriyor. bu yüzden normal geleneksel hazırlama daha verimli oluyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular