Japon bilim adamları insan dışkısındaki proteinleri kullanarak ' biftek ' üretmeyi başardı. Okayama Laboratuvarı çalışanı Mitsuyuki İkeda, Tokyo Kanalizasyon İdaresi ' yle birlikte yaptığı çalışmalarda, kanalizasyon birikintilerinin çok yüksek oranda protein barındırdığını keşfetti.
Proteinlerin özütlenerek gıda üretiminde kullanılabileceğini düşünen İkeda, özütlenen proteinleri sentezledikten sonra, rengi ve tadı geliştirmek amacıyla gıda renklendiricileri ve soya proteini kullanarak yapay et üretti. Düşük yağ oranı nedeniyle gayet sağlıklı olduğu düşünülen yapay etin tadı, deneklere göre sığır etine benziyor. (HaberTürk)
ET YERKEN DÜŞÜNÜN....
Proteinlerin özütlenerek gıda üretiminde kullanılabileceğini düşünen İkeda, özütlenen proteinleri sentezledikten sonra, rengi ve tadı geliştirmek amacıyla gıda renklendiricileri ve soya proteini kullanarak yapay et üretti. Düşük yağ oranı nedeniyle gayet sağlıklı olduğu düşünülen yapay etin tadı, deneklere göre sığır etine benziyor. (HaberTürk)
ET YERKEN DÜŞÜNÜN....