Ynt: diskaro desteği çıktı ama ...?
Çağrı link=topic=68489.msg780167#msg780167 date=1380648967' Alıntı:
Öncelikle motoru çok yoran bir ekipman.Hirklerde kültüvatör gibi kullanmak zor,hem motoru çok zorluyo hem de az yer götürüyor.Goble için en ideal yerler ayçiçek aspir tarzı yazlık ùrùnlerin yerini bozarken iyi oluyor.Ben olsam ya disk tiller ya da dızgaraların asılır tipini seçerdim.Yalnız asılır tip dızgaraların da kötü yanı çok ağır sağlam olmazsa sıkıntı yaratıyor.
Zaten bu disk tiller değil mi? Ben öyle anladım , bağımsız diskli goble diskaro demiş.
Alipaşalı Erkan ' ın aldığı Özdöken disk tiller olabilir bu.
phantomerkunt link=topic=68489.msg780122#msg780122 date=1380646935' Alıntı:
daha önce çıkmayan diskaro desteği dün itibari ile yedekten çıktı. 20 li özdöken bağımsız diskli goble diskaro yazılmıştık. fakat bu diskaronun işimize ne kadar yarayacağı hakkında soru işaretlerimiz var. otları ne kadar keser kültüvatör gibi kullanılır mı ? çünkü kullananların bir kısmı tavsiye ediyor bir kısmı tavsiye etmiyor. fiyat olarak da 4500 devlet ödüyor 6500 civarı da bizden istiyorlar. ama dediğim gibi sizce almalımıyız ne ölçüde yararlı bir alet. hatta bugün bayilerden biri bu bağımsız diskliler bir ara trakya ya çok girdi ama şimdi memnun değiller diğer ağır tip gobleye döndü falan dedi. kafamız karıştı açıkçası sizlerden yorum bekliyorum...
Eğer bahsettiğiniz alet buysa , Trakyada tam tersi , goble diskaro yerine , disk tillere dönüş var.
http://ozdoken.com.tr/tr-TR/Products-tdg--tdg-m-53-56.aspx
Biz 3-4 senedir Azim ' in üretimi olanı kullanıyoruz.
Azim bu alanda öncü firmalardan biri oldu. Diğer firmalarda üretiyorlar , Özdöken vb.
Kullanan biri olarak oldukça memnunuz.
Hasat sonrası ayçiçek saplarını kıymada , tarlayı pulluk ile sürüp arkasından bunu çekip tohum yatağı hazırlamada , uygun nem koşullarında ayçiçek yerine doğrudan bunu çekip , başka bir alet eçkmeden ekimde , yazdan sürülmüş bir yere doğrudan bundan çekip ekim yapmada kullanıyoruz.
Diskaroya göre tarlayı daha güzel tesviye ediyor , arkasındaki merdane kesekleri kırıyor , toprağı bastırıyor , nemin kaçmasını önlüyor , merdane sayesinde kolay derinlik ayarı oluyor , traktör daha kolay çekiyor.
Diskaro yerini bizim bölgede bu alet almaya başladı. Bizim köyde ilk biz aldık , bu sene birkaç arkadaş daha aldı. 8-10 adet civarı oldular.