Disk Tiller Konusu

02.02.2013
216
102

Arkadaşlar disk tiller konusunda düşüncelerinize ihtiyacım var.

İlgi Texas 24 lü 56 çap 1404 kg
Fiyatı 19.000 tl ( yaysız )

Matris armonu 24 lü 57 çap 1690 kg
Fiyatı 23.000 tl ( yaylı )

Traktör John Deere 105m

Arazilerimizde taş yok, sadece bir parçada taş var. (13 dönüm)

Kuru tarım yapıyorum, sadece buğday ve ayçiçek

Arkadaşlar siz hangisini tavsiye edersiniz ve neden ?

Düşünceleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: mahmutünaldı

Traktör John Deere 105m

Yaylı almayın derim matrisi tavsiye etmem çok kırılıyor kelepceler

Ağır olması daha iyi disk tiller traktörü tutmuyor fiyat farkı baya varmış çevrenizde en çok hangi marka tutuluyor

Çevremizde disk tiller daha yeni yeni ortaya çıktı ve burada bir tek ünlü bayisi olduğu için matris tutuldu çok toplasan 15 kişide vardır bizim bölgede hepsi de bu sene aldılar.
Bir abimiz 95 lik kubotaya 24 lü 57 tas matris armoni takamıyor motor çekmiyor hidrolik kolları yamuluyor.

Siz de nasıl disk tiller var matris armoni mi ?

Kardeşim disk tiller güzel ama çok ağır hidrolige yük biniyor yolda, birde tarlada ayarı iyi yapamazsan çarpraz gidiyor izliyoruz videolarda, ortadan tekerli düşünmüyor musunuz yolda taşıması falan kolay en azından, diğer yandan yeni moda disk tiller zor bir karar

Bende almak istiyorum disk tiller
Matris 22 li kullandim daha almadım
Yayli olanlar ile lastik takozluların en büyük farkı taslarin açıları
Lastik takozlular daha dik duruyor ilgi mesela
Yayli olanlar daha yatik duruyor matris gibi
Zaten kolları dikkatli incelerseniz acilsrin farkını anlarsınız
Tabi taslar daha yatik olunca toprağı daha iyi cevirir ama tezek kesek kiymak sıkıntı olur bencr
Taslar dik olunca daha iyi tezek kesek kiyar ama toprağı daha az alt üst eder
Bazi modellerde tekerleklide var kollara ağır gelirse tekerlekli daha uygun
Zaten çekmek zor degil yolda taşımak daha zor

Traktör John Deere 105m

Arazi yapısı hakkında da bilgi verebilirmisiniz. Eger arazi yapısı fazla eğimli ise traktoru hiç zorlama 18 li veya 20 li almanizi tavsiye ederim. Çünkü Jd nin dingil arası mesafe 2178 mm dolayısı ile eğimli arazide 22 ve 24 lu aldığınızda zıplama yapacaktır. Düz ovada kullanacaksınız 24 lu Türkaysan alabilirsiniz 1350 kg. Traktöre arazi kosuluna göre 1200 ile 1350 kg arasında bir tiller secmenizde fayda var çünkü merdane bazı zemin koşullarında toprak toplar dolayısı ile traktörun önleri kalkacaktır. Selamlar.

• Beğen
Tepkiler: hasanfuat

Çevremizde disk tiller daha yeni yeni ortaya çıktı ve burada bir tek ünlü bayisi olduğu için matris tutuldu çok toplasan 15 kişide vardır bizim bölgede hepsi de bu sene aldılar.
Bir abimiz 95 lik kubotaya 24 lü 57 tas matris armoni takamıyor motor çekmiyor hidrolik kolları yamuluyor.

Siz de nasıl disk tiller var matris armoni mi ?
Biz 4 yıldır kullanıyoruz Edirne lalapaşa yapımı Mert tarımın ürünü 26lı 56 tas kullanıyoruz 1650kg ağırlığı var

• Beğen
Tepkiler: kirci02
Arazi yapısı hakkında da bilgi verebilirmisiniz. Eger arazi yapısı fazla eğimli ise traktoru hiç zorlama 18 li veya 20 li almanizi tavsiye ederim. Çünkü Jd nin dingil arası mesafe 2178 mm dolayısı ile eğimli arazide 22 ve 24 lu aldığınızda zıplama yapacaktır. Düz ovada kullanacaksınız 24 lu Türkaysan alabilirsiniz 1350 kg. Traktöre arazi kosuluna göre 1200 ile 1350 kg arasında bir tiller secmenizde fayda var çünkü merdane bazı zemin koşullarında toprak toplar dolayısı ile traktörun önleri kalkacaktır. Selamlar.

Kuru tarım yapıyoruz. Taban yerler de var bayır yerler de var. Öyle çok dik yerlerimiz yok. Arazilerimizin %80 ı taban %20 si bayır

Kuru tarım yapıyoruz. Taban yerler de var bayır yerler de var. Öyle çok dik yerlerimiz yok. Arazilerimizin %80 ı taban %20 si bayır
Hiç zorlama azda olsa eğimli arazi var 20 li ve max 1200 kg gelecek bir tiller almanizi tavsiye ederim. Marka size kalmış. Traktörun daha seri iş yapacağı düşünüyorum. Ayrıca traktörün hidrolik ve Aks bölümlerini yormamis olacağınızı düşünüyorum.

Bizde azim var , bölgemizde ilk alanlardan biriyiz , 24 x51 diskli azim den çok memnunuz , yıllardır kurak ta yaslikta kullandık , fakat bu tür malzemelerin en büyük sıkıntısı ağırlıkları , ağırlık tarlada avantaj iken , yolda yerli traktorlerde dezavantaja dönüşüyor , jant çatlaması vs sık sık oluyor , şu an alacak olsam daha hafif bir model alirdim

Bizde azim var , bölgemizde ilk alanlardan biriyiz , 24 x51 diskli azim den çok memnunuz , yıllardır kurak ta yaslikta kullandık , fakat bu tür malzemelerin en büyük sıkıntısı ağırlıkları , ağırlık tarlada avantaj iken , yolda yerli traktorlerde dezavantaja dönüşüyor , jant çatlaması vs sık sık oluyor , şu an alacak olsam daha hafif bir model alirdim

Abim nasıl bir traktörde kullanıyorsunuz ? Azim disk tillerin ağırlığı kaç ve yaylı mı ?

Bks tarımı öneririm. Traktörlerimiz aynıymış 22li kullanıyorum. Önde 550 kg ağırlık, ceylan gibi 5105m.
4_3.jpg

• Beğen
Tepkiler: ismail_17

O zaman size yeter bir tane disk tiller evren bey

Siz ayçiçek ekim zamanında bir motor disk tiller çekerken bir motor da tırmık mı çekiyor
Yok biz önce 2 motor normal tiller yapıyoruz tiller işi bittiğinde Aysan yapıyoruz sonra ilaç sonra ben sürgülü tırmık yapıyorum babam yaptığım yerleri ekiyor. Disk tiller işini biz genelde ciguliden sonra yapıyoruz