Dikilitaş Köyü Herg Fotoğrafları

Ynt: Dikilitaş Köyü Herg Fotoğrafları

satocan58 link=topic=32511.msg279009#msg279009 date=1275856786' Alıntı:
Güzel paylasim. Toprak islenmye cok müsait, motoruda fazla yormaz. Ekinler iyi gibi. Umarim bekledigini alirsin karatoprakdan...

Ekinlerimiz şimdilik çok güzel, inşallah hasat zamanına kadar böyle gider. Teşekkür ederim :)

alipasalierkan link=topic=32511.msg279014#msg279014 date=1275857797' Alıntı:
Güzel bir paylaşım. Sürümde gayet güzel olmuş. Bu pulluktan bizim köye bir tane Kubota ile beraber getirip birinin bahçesine bırakmışlar. Sanırım deneme motoru. Fakat kaç gündür aynı yerde duruyor. Neden bırakmışlar çözemedim...:D

Teşekkür ederim Erkan.
Traktör deneme için gelmiştir de deneyecek kimseyi bulamamışlardır :D

harika resimler bertan kardeşim emeğine sağlık...pulluk yeni mi? hayırlı olsun traktörede yakışmış :) ...ekinlerinde maşallahı var :) umarım emeklerimiz boş olmaz...ve tabiki +rep

uzunyayla link=topic=32511.msg279054#msg279054 date=1275902245' Alıntı:
harika resimler bertan kardeşim emeğine sağlık...pulluk yeni mi? hayırlı olsun traktörede yakışmış :) ...ekinlerinde maşallahı var :) umarım emeklerimiz boş olmaz...ve tabiki +rep

Çok teşekkür ederim abicim. Evet pulluk yeni, sağolasın:)
Diğerinden epey arıza görünce değiştirmekte bulduk çareyi. 5 ' liye alıştıktan sonra biraz yadırgadım bunu ama rahat pulluk, taşlı arazide çok güzel gidiyo.
Dediğin gibi ekinlerin maşallahı var abi, inşallah hasat zamanına kadar böyle gider de emeklerimizin karşılığını alırız :)

tarlada çok halaza var sanki ekilmiş gibi geçen sene ekinlerini biçen arkadaş senin tarlaları biçerci değimiyle ateşlemiş galiba

keykubat link=topic=32511.msg279065#msg279065 date=1275907844' Alıntı:
tarlada çok halaza var sanki ekilmiş gibi geçen sene ekinlerini biçen arkadaş senin tarlaları biçerci değimiyle ateşlemiş galiba

Biçerciyi tarlaya bırakıp 'saldım çayıra mevlam kayıra' diye römork altında çay içmedik abi, makinanın arkasından gereken kontrolümüzü yaptık.
Halaza sadece biçerin sap bıraktığı sıra üzerinde olur, burada dikkat edersen tüm tarla yüzeyinde bir yeşerme var.
Yani bu halaza değil, ilkbaharla yeşeren otlar :)
...

Toprağın tavı harika,bu tavda yapılan iş eziyet olmaz keyif olur resmen.Pulluk da hayırlı olsun,eskiden turan kullanırdı çoğu kişi bizim burda,şimdi artık alplere dönüş var.Ünlü pek yaygın değil...

ÇağRı link=topic=32511.msg279108#msg279108 date=1275922167' Alıntı:
Toprağın tavı harika,bu tavda yapılan iş eziyet olmaz keyif olur resmen.Pulluk da hayırlı olsun,eskiden turan kullanırdı çoğu kişi bizim burda,şimdi artık alplere dönüş var.Ünlü pek yaygın değil...

Sağolasın kardeşim. Dediğin gibi bu tavda olan toprakta çalışmak insana ayrı bi keyif veriyor:)
Biz de bundan önce 13 inç 5 ' li Turan kullanıyorduk ama malzeme kalitesi epeyce düşük olduğundan çok arıza verince değiştirdik bunu aldık. Şimdilik köyde 2 tane var ve ikimiz de memnunuz ama sonrasında ne olur bilemem :)
...

Ekinler nasıl ramazanda koşturacak mı sizi bol bol :)

NesranJk link=topic=32511.msg281776#msg281776 date=1277222942' Alıntı:
Ekinler nasıl ramazanda koşturacak mı sizi bol bol :)

Ben epeydir görmedim ama güzel diyorlar, koşturur inşallah, ramazan ramazan biraz zor olacak ama razıyız verim olsun da :)

Holland link=topic=32511.msg281781#msg281781 date=1277223670' Alıntı:
Ben epeydir görmedim ama güzel diyorlar, koşturur inşallah, ramazan ramazan biraz zor olacak ama razıyız verim olsun da :)
Koştursun bu sene zor olsada ekinler iyi olsun :)

tesekürler kardesim iyi paylasım ben birsey soracamm bu tl90 a yakıtı nasıl mesela 100 dönume ne yaktıı

Bu alana bir cevap yazın...