'DEUTZ NOHUT HARMANINDA

Ynt: 'DEUTZ NOHUT HARMANINDA

tugay666 link=topic=58697.msg631625#msg631625 date=1347913808' Alıntı:
wallaha helal olsun abi o zaman neymiş bu işin sırrı bizim burda da ekerlerde öyle dönümden en fazla 4 teneke çıkar onada millet şapka kaldırır yani :) Nohut ii para ediyo bizim burda tenekesi 60 tl ye gidiyor Teneke=16kg

yok kardaş herkes kendisi öğrensin bulsun

burada zamanında davutselek abim vardı herkez onu yalancılıkla itham etti kimse sesine kulak vermdi ne kadar dediysemde bekleyin adam mahsulü kaldırsında görelim dinlemediler adamı en sonunda forumda attrdılar bir sürüde hakaret ettiler geçenlerde telden konuştuk 5 dekar yerden 6 ton arpa kaldırmış çok seviniyordu banada dedi beni senden başka kimse dinlemedi çok şey kayıpettiler neyse burada nasıl olduğunu paylaşmak doğru değil insanları dinlemek yanlışta olsa öğrenmek gerek belki o yanlışı sana öğretirken sen doğruyu bulursun diye

yorum ve temenniler için hepinize ben teşekkür ederim.verim orta ama yinede Allah bereket versin bazı komşularımızın nohutları hasta oldu onlar attığı tohumu ancak aldılar.Nadas kalan tarlaları değerlendirmek için bize göre nohut iyi bir münavebe bitkisi.Patozum muzafferin dediği gibi gezer patoz bizim buralarda çok vardır.şimdilik nohut için en iyisi bu makinalar,biçerdöverle denemeler hep fiyasko.Ufuk özkan kardeşim beyenmene sevimdim deutz ' u Allah sanada nasip etsin inşallah.Bu sene hastalığa dayanıklı leblebilik çeşit olan hisar nohut çeşidi ekenler oldu lakin leblebiciler bu nohudu beyenmiyorlar sebebi ise leblebi tavasında kırılması vrleblebisinin sert olmasıymış,ben yine seneye Allah ömür verirse yine aynı nohuttan ekerim inşallah.

hasadı bitirmişsin geçmiş olsun alaattin abi..umarım beklentilerini karşılamıştır.nohut işini ben hiç sevmem.. yolması,toplaması ,patoz işi ,beni yıldırıyor,para etse insanın yüreği yanmayacak

vale link=topic=58697.msg631674#msg631674 date=1347949423' Alıntı:
hasadı bitirmişsin geçmiş olsun alaattin abi..umarım beklentilerini karşılamıştır.nohut işini ben hiç sevmem.. yolması,toplaması ,patoz işi ,beni yıldırıyor,para etse insanın yüreği yanmayacak
sağol aycan darısı sizlerin başına.
beklentilerimizi karşıladı çok şükür şimdilik tonu 4000 tl kışın biraz daha para eder gibi,aslaında nohut göründüğü gibi çok zor zahmetli değil mayısta ek temmuz-ağustos gibi biç çapası yok sulaması yok gübresi yok samanıda yolmacı parasını çıkarı her zaman olmasada.

Göktürk- link=topic=58697.msg631701#msg631701 date=1347965315' Alıntı:
Bereketli olsun.Sonuç güzelse herşey güzel demektir.
sagolasın abi
ali_durmuş link=topic=58697.msg631704#msg631704 date=1347967584' Alıntı:
abi kolay gelsin bereketi bol olsun.
sağolasın teşekkürler.
768 link=topic=58697.msg631706#msg631706 date=1347968786' Alıntı:
Bereketli olsun. Buralarda tarımı yapılmayan bir bitki. :)
sagolasın teşekkürler.