Deutz-Fahr Zamlı Fiyat Listesi | Ekim 2022

yeni yılda çok artacak düşüncesiyle ki gecen sene alanlar bu durumu yasadı , 5110g alan arkadaşım 525bin tl e almıştı sanırım şimdi 1200 bin tl falan. bi yandan daha da yükselmeden ihtiyacı olan alayım düşüncesinde.
2021 Ağustos ayında 5110G GS , 450 000 TL fiyatla alınmıştı.
Euro kuru 9 TL , kabaca 50 bina diyelim.
Günün şartlarında liste fiyatı hadi 1 (bir) milyon TL olsun.
TEFE, TÜFE ye bakan yok mu ?

1 Kasım 2021 euro 11,06 TL
1 kasım 2022 euro 18,47 TL

yani son 1 yılda artış %67 olmuş durumda

geçen yıl 1 kasımda traktörü 600 bine alan 1 milyona alması lazım, hadi nakliye fahiş artsın 50 bin daha versin.

ama geçen yıl tam bugün 600 bin değildi 500 dü traktörler, ee 525 e alsa bugün 876 bin yapar ki hadi fahiş nakliyeyi getirmeyi koy 925 yapar olsun 950, neden 1200 TL veriliyor o zaman.
Parite reel değeri olan 12-13 TL bandına düşerse bakın siz mantının yağına.

Paritenin reel değeri diye bişey aslında yok aslında olamazda, evet epey zaman öyle gitti ama euro ve dolar paritesi uzun yıllar bakılınca makas hareketini yapar, mecbur yapar hep birebir gitmez, ABD nin ve avrupanın ekonomisi illaki birbirine karşı zaman zaman üste çıkar zaman zaman geriler, buda paralarının değerini birbirne karşı makas harketini yaptırır, misal 2000-2002 yıllarında euro dolardan ucuzdu şimdiki gibi, ve euro ile satılan avrupa traktör makine alınca avantajlı olunurdu, çünkü parite 1 in altındaydı.

fakat eur/usd paritesi 1,5 olduğu yıllar oldu 2008 misal, bu şekil arada sırada 1 in altına arada bir 1,5 olur makas yapar, 1 in altındaki bu yıllar aslında tüketici açısından avrupa mal almakda avantajlı yıllar olması gerekirken, nedense getirenlermi üzerine koyuyor fazladan bilinmez, belkide fabrikada üretici satış fiyatı yükseliyor 50 binadan 55 e çıkarıyor artık herneyse, bizim burada tüketicinin hesabı şaşıyor, neden? avrupadan ithal malın fiyatı TL olarak afaki artıyor.

Bütün hesapları şaşırtanda Şu namussuz ABD nin merkez bankası, dolar değerli olduğunda dünya karışıyor, faizi artırdıkçada dünya dolara kaçıyor, dolardan faiz geliri kazanmaya koşuyor ve dolara hücum diğer ekonomileri vuruyor, dolayısı ile diğer ekonom ilerin parasınıda vuruyor, böyle yıllarda bizim gibi ülkelerde yaşayanlar için ithal mal almak büyük mesele oluyor.Zaman kötü yani.

hocam tam olarak ne demek istediniz tam anlamadım, fiyatların düşeceği düşüncesinde misiniz?

Fiyatlar tüm markalarda şişti olması gerekenın ustünde ve kafadan her ay zam yapıyorlar. Piyasaya Mal sürmüyorlar Deutz un fabrikasının aylık üretim adedi nedir piyasaya verdiği adet kaçtır buna mesela Rekabet kurulu bakmalı.. Şuan 2000-3000 Traktör depolarda bekletiliyor muhtemelen ve bu ay içinde tüm bayilere sevkiyatlar baslayacak zaten şişirilen bir fiyat var ikinci el de bir den bire aşagı düşecek muhtemelen.. ama sıfırlar düşmez artık binlerce kişi zaten önden yazılmış traktöre.. Velhasıl yurt dısında 45bin euro ya satılan traktörler bizde 1.3 milyonun üstüne satılıyor.. Şuan euro ile satılan traktörler avantajlı arkadar tabi euro bazında zam yemediyse bayilerimizce...

Paritenin reel değeri diye bişey aslında yok aslında olamazda, evet epey zaman öyle gitti ama euro ve dolar paritesi uzun yıllar bakılınca makas hareketini yapar, mecbur yapar hep birebir gitmez, ABD nin ve avrupa nın ekonomisi illaki birbirine karşı zaman zaman üste çıkar zaman zaman geriler, buda paralarının değerini birbirine karşı makas hareketini yaptırır, misal 2000-2002 yıllarında euro dolardan ucuzdu şimdiki gibi, ve euro ile satılan avrupa traktör makine alınca avantajlı olunurdu, çünkü parite 1 in altındaydı.

fakat euro/usd paritesi 1,5 olduğu yıllar oldu 2008 misal, bu şekil arada sırada 1 in altına arada bir 1,5 olur makas yapar, 1 in altındaki bu yıllar aslında tüketici açısından avrupa mal almak da avantajlı yıllar olması gerekirken, nedense getirenler mi üzerine koyuyor fazladan bilinmez, belki de fabrikada üretici satış fiyatı yükseliyor 50 binadan 55 e çıkarıyor artık her neyse, bizim burada tüketicinin hesabı şaşıyor, neden? avrupa dan ithal malın fiyatı TL olarak afaki artıyor.

Bütün hesapları şaşırtanda Şu namussuz ABD nin merkez bankası, dolar değerli olduğunda dünya karışıyor, faizi artırdıkça da dünya dolara kaçıyor, dolardan faiz geliri kazanmaya koşuyor ve dolara hücum diğer ekonomileri vuruyor, dolayısı ile diğer ekonomilerin parasını da vuruyor, böyle yıllarda bizim gibi ülkelerde yaşayanlar için ithal mal almak büyük mesele oluyor. Zaman kötü yani.
Pazarlama stratejisi diyecem de , biz Avrupa çiftçisinden zengin miyiz.
2002 yılından sonraki yıllarda Euro bilinçli olarak Dolar kurundan üstte tutuluyordu.
FED, %4 faiz vermesi, ülkemizdeki bütün dolarları geri çağırıyor anlamına gelmiyor.

Tarım ekipmanlarındaki taksit sayısı 8 yıl yapılabiliyor, geçmiş yıllarda olmuştu.
Madem fiyatlar böyleyse taksit sayısı arttırılabilir.

Hocam tam olarak ne demek istediniz tam anlamadım, fiyatların düşeceği düşüncesinde misiniz?
Sene sonunda firmalar % kaç yüz kar etmiş beraber bakarız.
Alan satan bilir, diyeceğimiz dönemi geçtik sanırız.

Ve yeni bir fiyat güncellemesi daha geldi deutz tarafından, hemen hemen %5 civarı sanırım. 2021 model kabinli 4075 modeli için şuanki sıfır fiyatını istiyorlardı tabi bu güncellemeden sonra yine zam yapılmadıysa. Bu traktör için ziraat bankasından Ne kadar kredi kullandırıyorlar bilgisi olan var mı acaba ?

• Beğen
Tepkiler: Cafer58

Ve yeni bir fiyat güncellemesi daha geldi deutz tarafından, hemen hemen %5 civarı sanırım. 2021 model kabinli 4075 modeli için şuanki sıfır fiyatını istiyorlardı tabi bu güncellemeden sonra yine zam yapılmadıysa. Bu traktör için ziraat bankasından Ne kadar kredi kullandırıyorlar bilgisi olan var mı acaba ?
traktörün %75 ini max 1 milyon TL olacak şekilde veriyor . yani 2 milyon ise traktör max 1 milyon veriyor.1.3 milyona da 750 veriyor. 1 milyona 750 bin veriyor.

• Beğen
Tepkiler: The_Hoca
Bu ay deutz tüm bayilere stokladıgı traktörleri gönderecektir ozaman piyasa nasıl olur bakmak lazım yaptıkları zamları bir miktar indirim yapıyoruz diye gösterecektir.. onun için kimse yuzde %5 zam uygulanmıs makina almassa ozaman görecez indirim olur mu olmaz mı.. ama milette yılbasında yeni model zammı olur korkusu var gecen yıl ki durum yine olur korkusu var .. ama artık durmassı laızm bir yerde.

Avrupadaki enflasyon, avrupalı üreticilerin fiyatları güncellemesi durumunu ortaya çıkarıyor evet, ama bu güncelleme epey yapıldı, daha fazla gelmesini beklememek lazım, çünkü euro nun sürekli değer kaybı diye bişey yok tam tersi değer bile kazandı, sadece enflasyon artışı oldu ve buda fiyatlara yansıtıldı, emtia fiyatlarında artışlar devam ederse, demir alüminyum çelik petrol ve türevlerinin fiyatları, hammadde ve enerji fiyatları artmaya devam ederse o zaman fiyatlara güncelleme yaparlar.

emita fiyatlarında bu yıl bahar aylarındaki yükselişten sonra yaz aylarında bir gevşeme oldu, yani fiyatlar bir miktar gerilemişti, önümüzdeki aylarda kış ayları nasıl olur tahmin etmek lazım.

Enerjidede artışlar olursa avrupada kış zor geçecek demektir, fiyatlardan ziyade mal bulmak dahada sıkıntı olabilir, ama bulunmaz hint kumaşı almak için uğraşmıycaksın bizim işlerde, varsa alacaksın yoksa zorlamanın hiçbir artısı yok çünkü.

Ekim dikim işini bitiren bence yatırımlık veya ihtiyaç fazlası traktör alınmasa iyi olur

Beşinci altıncı aylarda dananın kuyruğu kopar hee kopmassa ne olur çuvalı bin TL 20.20 mazotta 35 /40 bandında sertifikalı adı altında dayan kırmızı etiketli az bi kırmızı toz ilaç karıştır selektörden çıkan %75 birinci kademe %25 ikinci kademe tohum fiyatı 20 TL kilosu alırfda eker hoplaya zıplaya traktöre yazılıp kuyruk sıra bekleyen değerli çiftci arkadaşlar

Bu ay deutz tüm bayilere stokladıgı traktörleri gönderecektir ozaman piyasa nasıl olur bakmak lazım yaptıkları zamları bir miktar indirim yapıyoruz diye gösterecektir.. onun için kimse yuzde %5 zam uygulanmıs makina almassa ozaman görecez indirim olur mu olmaz mı.. ama milette yılbasında yeni model zammı olur korkusu var gecen yıl ki durum yine olur korkusu var .. ama artık durmassı laızm bir yerde.
Asgari ücret artışı nedeniyle yılbaşında yine büyük zam olabilir.Her fabrikada 500-600 kişi çalışıyor.Ücretlerin artması fiyatları, fiyatların artması ücretleri artırıyor.Kedinin kuyruğunu kovalaması kısır döngüsü.
Örneğin, peynirin fiyatını sadece süt fiyatı değil, peynir fabrikasında çalışan işçinin maaşı da büyük oranda etkiliyor.

Asgari ücret artışı nedeniyle yılbaşında yine büyük zam olabilir.Her fabrikada 500-600 kişi çalışıyor.Ücretlerin artması fiyatları, fiyatların artması ücretleri artırıyor.Kedinin kuyruğunu kovalaması kısır döngüsü.
Örneğin, peynirin fiyatını sadece süt fiyatı değil, peynir fabrikasında çalışan işçinin maaşı da büyük oranda etkiliyor.
Şuan zaten her modele son 40 günde en az 100bin tl zam yaptilar yani bayiler az traktör satıp ihya oluyorlar her traktorde ortalama 100bin tl ustu kar kalıyor pazarlık şansın yok bayi ole çünkü ikinci el sıfırı geçmiş herkes traktör yok diye saldırıyor anladığım kadarıyla.. talep çok..

Ben bi kaç bayiyi aradım sırada 60 kişi bekliyor diyenler oldu o yüzden sizin söylediğiniz indirim beklentisi gelmeyecek. Bölge müdürüyle görüştüm yeni fabrika kuruluyor üretim kapasitemiz daha da fazla artacak şu anda tek problemimiz talebe yetişemiyor oluşumuz dedi. Ayrıca bu bayilerin kafalarına göre fiyat vermelerini de şikayet ettim. İnternet sayfamızdaki listede yazan rakamlar geçerli başka fiyat verilemez dedi.

avrupada 5095 G serisi suan 55bin euro yani 1 milyon bile değil bizde 1.134bin tl ve bu ay muhtemeldir %4 daha zam alır geleneksel her ay alıyorlar
Türkiye'de ithal makinelerin fiyatları'nın Türkiye'ye göre yüksek olması doğal hem nakliye hem de ekstra vergiler(2017 yılında oranı yanlış hatırlamıyorsam Ülkemiz ithal ürünlere %21 gümrük vergisi getirdi yerli üreticiyi korumak için...)

• Beğen
Tepkiler: ceya023
Ben bi kaç bayiyi aradım sırada 60 kişi bekliyor diyenler oldu o yüzden sizin söylediğiniz indirim beklentisi gelmeyecek. Bölge müdürüyle görüştüm yeni fabrika kuruluyor üretim kapasitemiz daha da fazla artacak şu anda tek problemimiz talebe yetişemiyor oluşumuz dedi. Ayrıca bu bayilerin kafalarına göre fiyat vermelerini de şikayet ettim. İnternet sayfamızdaki listede yazan rakamlar geçerli başka fiyat verilemez dedi.
60kisi bekliyor falan zamlarlan önce idi muhtemelen en az yazılanların yüzde 40 i vazgececek. Ayrıca yetişemiyoruz yalan gibi hiç traktör gelmiyordu ki aylık üretimleri 50 60 traktor mu ? Bayiler kendileri yakınıyor. Bahçelerinde şuan hazır olan kaç bin traktör var keşke onu sorsaydınız.

Türkiye'de ithal makinelerin fiyatları'nın Türkiye'ye göre yüksek olması doğal hem nakliye hem de ekstra vergiler(2017 yılında oranı yanlış hatırlamıyorsam Ülkemiz ithal ürünlere %21 gümrük vergisi getirdi yerli üreticiyi korumak için...)
Bu traktörlerin cogu yerli üretim montaj burada onun için söylediğiniz geçerli değil. Fabrikası burada olan makinalar. Benim kast ettiğim fark son 3 4 ayda olan fark euro bazında yükseldi traktörler.. 50bin euro luk traktör 60bin euro oldu.. kur sabit ken..

Bu traktörlerin cogu yerli üretim montaj burada onun için söylediğiniz geçerli değil. Fabrikası burada olan makinalar. Benim kast ettiğim fark son 3 4 ayda olan fark euro bazında yükseldi traktörler.. 50bin euro luk traktör 60bin euro oldu.. kur sabit ken..
Peki burada montajlanan ve yerli üretim geçen deutzlar ziraat traktör kredisinde yerli traktör oranından mı yoksa yabancı traktör oranından mı kredilendiriliyor bilginiz var mı ?