Deutz 5125 alınır mı

Herkese merhabalar bir traktör hakkında fikrinize ihtiyacım var.
Kendi traktörümüz olan 2012 model 2300 saatte case jx90 traktörümüzü biraz yenilemek adına traktör arayışı içine girdik
Deutz 5125 modeline baktık 2.el 2021 model 2200 saatte.
Bizim traktörümüz üzerine yaklaşık 950 bin-1 milyon civarı bir rakam isteniyor.
Bu fiyatlara bu beygir gücünde başka bi alternatif de çok göremedim en mantıklısı bu gibi geliyor.
Bu traktör hakkında bilgisi olan ya da başka önerileriniz varsa (yerli traktör kesinlikle düşünmüyorum) değerlendirebilirim.

Herkese merhabalar bir traktör hakkında fikrinize ihtiyacım var.
Kendi traktörümüz olan 2012 model 2300 saatte case jx90 traktörümüzü biraz yenilemek adına traktör arayışı içine girdik
Deutz 5125 modeline baktık 2.el 2021 model 2200 saatte.
Bizim traktörümüz üzerine yaklaşık 950 bin-1 milyon civarı bir rakam isteniyor.
Bu fiyatlara bu beygir gücünde başka bi alternatif de çok göremedim en mantıklısı bu gibi geliyor.
Bu traktör hakkında bilgisi olan ya da başka önerileriniz varsa (yerli traktör kesinlikle düşünmüyorum) değerlendirebilirim.
Merhaba,
Hangi tip işler için kullanacaksınız? Tarla sürüm ekim işleri ara işler için mi, lazerli tesviye, balya makinesinde mi, hayvancılık için çiftlik işlerinde mi? Kuru tarim mi, sulu tarım mi, çeltik işi mi?

Merhaba,
Hangi tip işler için kullanacaksınız? Tarla sürüm ekim işleri ara işler için mi, lazerli tesviye, balya makinesinde mi, hayvancılık için çiftlik işlerinde mi? Kuru tarim mi, sulu tarım mi, çeltik işi mi?
Tarla sürüm. Kuru tarım arpa buğday nohut gibi işler genellikle. Biraz da hızlı bi traktör olsun istiyoruz yolda falan

5125E serisi yerli üretim Balıkesir Gönen de montaj laniyor, 2021 model 5125 serisi yerli mi emin değilim.
Deutz ve Same lerin tork değerleri emsallerine göre düşük buna karşın vites sayısı fazla, sizin bahsettiğiniz model 5 ana vites 4 takviye vitesi ve 2 vevga 3 powershift olması lazım. Motoru 3.6 lt diye biliyorum.
Ağır işiniz varsa 125 bg icin 3.6 lt motor biraz yetersiz kalabilir. En iyisi kullanan birinin tecrübe lerinden faydalanmak.

1000000911.jpg
1000000909.jpg
Motor haritası olarak klasik bir tercih yapılmış, motor gücü verileri olarak normal sayılır, pullukta ön hidroliğe yarım ton ağırlık istiyor.
Motor haritası 5g seriden farklıdır, motor yazılımla 600 n.m torka açılabilir.
Tork rezervleri %35 , beklentileri karşılayan cinsten ama çamur zemin için yararak tarlayı geçmeye yeter mi bizi acaba da bırakıyor.
Deuthz bazı modellerinde 5 soklu çekili pulluk kullanmayı tercih ediyordu, bu yüzden 5 soklu dönerli pulluk kullanmaya müsait olmayan traktörleri vardı.
Tork, güç çizgisi kesişim devrinin 1650 rpm tercih edilmesi motorun utulity yapıda olduğunu gösterir.
60*60 şanzıman 1500 2000 rpm, 500 rpm zamanlama kayıpları motorda biraz fazladan gibi duruyor, 2 powershift vites yeterli gibi görünüyor.
Kuyruk mili motor devirleri normal tercih edilmiş.
Hidrolik kapasite 5 ton, debi 55 lt/dk , debi ayarlı damper çıkışları olması gerekirdi.
360 000 Tl gibi rakamlardan ilk modelleri satılmıştı, yanlışımız yoksa.
Mf 5713s modellerde 420 000 tl gibi fiyatlardaydı.
Traktörün sıfır fiyatı ile ikinci el fiyatları neredeyse aynı sayılır ve de garantisi yok, sürpriz kapalı kutu.

Ekli dosyayı görüntüle 83692Ekli dosyayı görüntüle 83691 Motor haritası olarak klasik bir tercih yapılmış, motor gücü verileri olarak normal sayılır, pullukta ön hidroliğe yarım ton ağırlık istiyor.
Motor haritası 5g seriden farklıdır, motor yazılımla 600 n.m torka açılabilir.
Tork rezervleri %35 , beklentileri karşılayan cinsten ama çamur zemin için yararak tarlayı geçmeye yeter mi bizi acaba da bırakıyor.
Deuthz bazı modellerinde 5 soklu çekili pulluk kullanmayı tercih ediyordu, bu yüzden 5 soklu dönerli pulluk kullanmaya müsait olmayan traktörleri vardı.
Tork, güç çizgisi kesişim devrinin 1650 rpm tercih edilmesi motorun utulity yapıda olduğunu gösterir.
60*60 şanzıman 1500 2000 rpm, 500 rpm zamanlama kayıpları motorda biraz fazladan gibi duruyor, 2 powershift vites yeterli gibi görünüyor.
Kuyruk mili motor devirleri normal tercih edilmiş.
Hidrolik kapasite 5 ton, debi 55 lt/dk , debi ayarlı damper çıkışları olması gerekirdi.
360 000 Tl gibi rakamlardan ilk modelleri satılmıştı, yanlışımız yoksa.
Mf 5713s modellerde 420 000 tl gibi fiyatlardaydı.
Traktörün sıfır fiyatı ile ikinci el fiyatları neredeyse aynı sayılır ve de garantisi yok, sürpriz kapalı kutu.
Çok çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için emeğinize sağlık..
Ben biraz konuya fiyat-performans bakıyorum ister istemez. Çünkü traktör 1.800 tl bandına geliyor o fiyatlara o beygirlerde yaşı genç Avrupa bi traktör alabilir miyim alternatif ne olur onu düşünüyorum. Ama bakıyorum new holland traktörlerinin yerli modelleri bile o paraya geliyor neredeyse

Biraz videolarına baktım 5li-6lı 14-16 no pulluk çekenler var toprak çeşidine göre. Ne kadar ekmek o kadar köfte diyerek alınabilir bu fiyatlarda 125 beygir fazla traktör yok. Bölgenizde servisi varsa bilgi alın kesinlikle deutzu çok bilmiyorum ama bazı modellerinde kronik problemler olduğunu duymuştum. İkinci elde hızlılığı cnh grubu gibi olmayacaktır bunuda unutmayın. Ben bu motorların ların şanzumanlarına akıl sır erdiremiyorum kim kullanıyor bu 60 tane vitesi hayret 🤔

Çok çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için emeğinize sağlık..
Ben biraz konuya fiyat-performans bakıyorum ister istemez. Çünkü traktör 1.800 tl bandına geliyor o fiyatlara o beygirlerde yaşı genç Avrupa bi traktör alabilir miyim alternatif ne olur onu düşünüyorum. Ama bakıyorum new holland traktörlerinin yerli modelleri bile o paraya geliyor neredeyse
Eskiden sekiz yıla kadar traktörlere kredi çıkıyordu.Çok sağlam diyebileceğimiz traktörlerde var.Binaenaleyh, bazı modellerin fiyatları fazla yükseliyor, haklısınız.

Ben de zaten kredi ile almayı düşünüyorum 5 yıllık krediler varmış yılda bir ödemeli.
8 yaşına kadar çıktığını düşünsek bile massey ferguson 54 serisi var ama onların bile fiyatı bundan yüksek gibi