Fiyat nedir Mehmet5 kg ve 400 gram ambalajlarda katı deniz yosunu mevcuttur.400 gramlık ambalajların son kullanma tarihi yaklaştığı için hesaplı verecem.Dekara 80-100 gram ot ilacıyla beraber atılabilir.Ekli dosyayı görüntüle 44790Ekli dosyayı görüntüle 44791Ekli dosyayı görüntüle 44792Ekli dosyayı görüntüle 44793
5 kg atocrop 250 tlFiyat nedir Mehmet
Üretim tarihi 2020 de son kullanma tarihi 2023 galiba şuan aklında değil ama yeni ürün.Mehmet bey son kullanma tarihi nedir 5 kg lık atacropların
Deniz yosunu kök ve yeşil aksam gelişmesini sağlar.Verim birçok unsura bağlıdır.Bitki daha kuvvetli kök sistemi oluşturacağı için ve daha fazla fotosentez yapacağı için verimde illaki atılmayan yere göre fark oluşur.Holderin bir deposuna doldurup denemenizi tavsiye ederim.Buğdayda arpada ne gibi etkisi var bunun.Atıpta verimde fark yakalayanlar varmı.Hiç kullanmadım.
Selamlar hocam 4 parselde toprak analizi yaptırdım bi bakabilirimisinizDeniz yosunu kök ve yeşil aksam gelişmesini sağlar.Verim birçok unsura bağlıdır.Bitki daha kuvvetli kök sistemi oluşturacağı için ve daha fazla fotosentez yapacağı için verimde illaki atılmayan yere göre fark oluşur.Holderin bir deposuna doldurup denemenizi tavsiye ederim.
Kuru fasulye ekimi yapılacaksize zahmet olmazsa gübreleme önerisi yapabilirmisinizSelamlar hocam 4 parselde toprak analizi yaptırdım bi bakabilirimisiniz Ekli dosyayı görüntüle 44831Ekli dosyayı görüntüle 44832Ekli dosyayı görüntüle 44833Ekli dosyayı görüntüle 44834
Hepsimi fasulye?Damla sulama varmı?Varsa damladan gübre verebilirmisiniz?Kuru fasulye ekimi yapılacaksize zahmet olmazsa gübreleme önerisi yapabilirmisiniz
Barbunya ekimi yapilacak damlama sulama yapilacak damlamadan gübre veriyoruzHepsimi fasulye?Damla sulama varmı?Varsa damladan gübre verebilirmisiniz?
1.RaporTamami fasulye ekilecek
Yorumunuz için çok teşekkürler hocam ben normalde tabana ekim öncesi stomp extrayla beraber dekara 1.5 litre sereksin hümük asidini kullanıyorum daha sonra damlamayla dekara 1 litre daha kullanıyorum 2. Ve 3. Analizlerde fosfor ve potasyum oranları çok yüksek çıkmış onların alımını yukseltirmi.1.Rapor
Ekimle beraber tabana 30 kg/da 15-15-15+zn
Çiçeklenmeden hemen önce ve çiçeklenme başlangıcında yaprak gübresi olara dekara 150 gram üre+75-100 gram/da fetrilon combi-2+deniz yosunu(güzel çiçeklenme yapar) fetrilon combi yerine içinde molibden olan kaliteli bir kombide olabilir(yapraktan), bu dönemde damladan sıvı solucan gübresi veya hümik asit
Haziranda yapılacak olan sulamalara eşit miktarda bölünecek gübreler 10 kg map+18 litre uan 32+5 kg magnezyum sülfat(Diyelimki haftada 1 sulama yapılacak.Haziran ayının ilk sulamasında 5 kg map+4,5 litre uan 32 2.sulamada 2,5-3 kg magnezyum sülfat +4,5 litre uan 32 3.sulamada 5kg map+4,5 litre uan 32 4.sulamada 2,5-3 kg magnezyum sülfat+4,5 litre uan 32
Temmuzda yapılacak olan sulamalara eşit miktarda bölünecek gübreler 8 kg potasyum sülfat+18 litre uan 32
2.Rapor
Çiçeklenmeden hemen önce ve çiçeklenme başlangıcında yaprak gübresi olara dekara 150 gram üre+75-100 gram/da fetrilon combi-2+deniz yosunu(güzel çiçeklenme yapar) fetrilon combi yerine içinde molibden olan kaliteli bir kombide olabilir(yapraktan), bu dönemde damladan sıvı solucan gübresi veya hümik asit
Haziranda yapılacak olan sulamalara eşit miktarda bölünecek gübreler 8-9 kg map+18 litre uan 32+(Diyelimki haftada 1 sulama yapılacak.Haziran ayının ilk sulamasında 2,25 kg map+4,5 litre uan 32 2.sulamada 2,25 kg map +4,5 litre uan 32 3.sulamada 2,25kg map+4,5 litre uan 32 4.sulamada 2,25 kg map+4,5 litre uan 32
Temmuzda yapılacak olan sulamalara eşit miktarda bölünecek gübreler 6 kg potasyum sülfat+18 litre uan 32
Not:Magnezyum verme
3.rapor
Haziranda yapılacak olan sulamalara eşit miktarda bölünecek gübreler 7-8 kg map+18 litre uan 32+5 kg magnezyum sülfat(Diyelimki haftada 1 sulama yapılacak.Haziran ayının ilk sulamasında 3,5-4kg map+4,5 litre uan 32 2.sulamada 2,5-3 kg magnezyum sülfat +4,5 litre uan 32 3.sulamada 3,5-4kg map+4,5 litre uan 32 4.sulamada 2,5-3 kg magnezyum sülfat+4,5 litre uan 32
Temmuzda yapılacak olan sulamalara eşit miktarda bölünecek gübreler 6 kg potasyum sülfat+18 litre uan 32
4.rapor
Haziranda yapılacak olan sulamalara eşit miktarda bölünecek gübreler 10 kg map+18 litre uan 32+5-6 kg magnezyum sülfat(Diyelimki haftada 1 sulama yapılacak.Haziran ayının ilk sulamasında 5 kg map+4,5 litre uan 32 2.sulamada 2,5-3 kg magnezyum sülfat +4,5 litre uan 32 3.sulamada 5kg map+4,5 litre uan 32 4.sulamada 2,5-3 kg magnezyum sülfat+4,5 litre uan 32
Not 2:Haziran ayındaki sulamalara 1 kg/da mangan sülfat ile 1 kg/da demir sülfatı hümik asitle veya sıvı solucan gübresiyle beraber verirseniz çok iyi olur.Baklagiller manganı çok sever.Analizde belirtilmemiş ama genelde mangan noksanlğı görülür.Sıvı solucan gübresi,mangan sülfat ve deniz yosununu temin edemezseniz mesaj atın yardımcı olmaya çalışırım.Uan 32 isimli ürün sıvı azottur.20 litresi 80-100 tldir.İgsaş bayisinden almanızı tavsiye ederim ekonomik olur.Maliyetli olur derseniz haziran ayındaki uan 32 yerine 12 kg üre temmuzdaki uan 32 içinde 20 kg amonyum sülfat kullanabilirsiniz.
Not 3: Damlamaları kök boğazına döşemeyin kök çürüklüğü olmasın.Mümküsen dip kazanla taban taşını patlatın.Kırmızı örümcek yaprak biti yaprak kurdu antraknoz yaprak yanıklığı gibi hastalık ve zararlıları devamlı takip edin.
Hümik asit artış sağlar.Ama dışardan takviyeye muhakkak ihtiyaç varYorumunuz için çok teşekkürler hocam ben normalde tabana ekim öncesi stomp extrayla beraber dekara 1.5 litre sereksin hümük asidini kullanıyorum daha sonra damlamayla dekara 1 litre daha kullanıyorum 2. Ve 3. Analizlerde fosfor ve potasyum oranları çok yüksek çıkmış onların alımını yukseltirmi.
Hümük asit alinimini etkilemezse nasıl kullanılabilir hale getirebiliriz bir yolu varmıdır.
Sayın hocam merhabalar ülkemizdeki fasülye fiyatları ortada , yukardaki reçetenizin dekar maliyetini ben hesaplayamadım bu işin içinden nasıl cıkacagız acaba , bu reçeteyi bir çiftçi dekara uygulasa verım tahmınınız ne olur? (şeker fasülye)1.Rapor
Haziranda yapılacak olan sulamalara eşit miktarda bölünecek gübreler 10 kg map+18 litre uan 32+5 kg magnezyum sülfat(Diyelimki haftada 1 sulama yapılacak.Haziran ayının ilk sulamasında 5 kg map+4,5 litre uan 32 2.sulamada 2,5-3 kg magnezyum sülfat +4,5 litre uan 32 3.sulamada 5kg map+4,5 litre uan 32 4.sulamada 2,5-3 kg magnezyum sülfat+4,5 litre uan 32
Temmuzda yapılacak olan sulamalara eşit miktarda bölünecek gübreler 8 kg potasyum sülfat+18 litre uan 32
2.Rapor
Haziranda yapılacak olan sulamalara eşit miktarda bölünecek gübreler 8-9 kg map+18 litre uan 32+(Diyelimki haftada 1 sulama yapılacak.Haziran ayının ilk sulamasında 2,25 kg map+4,5 litre uan 32 2.sulamada 2,25 kg map +4,5 litre uan 32 3.sulamada 2,25kg map+4,5 litre uan 32 4.sulamada 2,25 kg map+4,5 litre uan 32
Not:Magnezyum verme
3.rapor
Haziranda yapılacak olan sulamalara eşit miktarda bölünecek gübreler 7-8 kg map+18 litre uan 32+5 kg magnezyum sülfat(Diyelimki haftada 1 sulama yapılacak.Haziran ayının ilk sulamasında 3,5-4kg map+4,5 litre uan 32 2.sulamada 2,5-3 kg magnezyum sülfat +4,5 litre uan 32 3.sulamada 3,5-4kg map+4,5 litre uan 32 4.sulamada 2,5-3 kg magnezyum sülfat+4,5 litre uan 32
4.rapor
Haziranda yapılacak olan sulamalara eşit miktarda bölünecek gübreler 10 kg map+18 litre uan 32+5-6 kg magnezyum sülfat(Diyelimki haftada 1 sulama yapılacak.Haziran ayının ilk sulamasında 5 kg map+4,5 litre uan 32 2.sulamada 2,5-3 kg magnezyum sülfat +4,5 litre uan 32 3.sulamada 5kg map+4,5 litre uan 32 4.sulamada 2,5-3 kg magnezyum sülfat+4,5 litre uan 32
Not 2:Haziran ayındaki sulamalara 1 kg/da mangan sülfat ile 1 kg/da demir sülfatı hümik asitle veya sıvı solucan gübresiyle beraber verirseniz çok iyi olur.Baklagiller manganı çok sever.Analizde belirtilmemiş ama genelde mangan noksanlğı görülür.Sıvı solucan gübresi,mangan sülfat ve deniz yosununu temin edemezseniz mesaj atın yardımcı olmaya çalışırım.Uan 32 isimli ürün sıvı azottur.20 litresi 80-100 tldir.İgsaş bayisinden almanızı tavsiye ederim ekonomik olur.Maliyetli olur derseniz haziran ayındaki uan 32 yerine 12 kg üre temmuzdaki uan 32 içinde 20 kg amonyum sülfat kullanabilirsiniz.
Not 3: Damlamaları kök boğazına döşemeyin kök çürüklüğü olmasın.Mümküsen dip kazanla taban taşını patlatın.Kırmızı örümcek yaprak biti yaprak kurdu antraknoz yaprak yanıklığı gibi hastalık ve zararlıları devamlı takip edin.
Ben yazdığımda mapin torbası o zamanlar sanırım150 tl falandı hatta daha ucuz olabilir.Sayın hocam merhabalar ülkemizdeki fasülye fiyatları ortada , yukardaki reçetenizin dekar maliyetini ben hesaplayamadım bu işin içinden nasıl cıkacagız acaba , bu reçeteyi bir çiftçi dekara uygulasa verım tahmınınız ne olur? (şeker fasülye)