dekara kaç kg buğday aldınız veimler nasıl??

Ynt: dekara kaç kg buğday aldınız veimler nasıl??

Arkadaşlar biz ceyhan beyaz ekmeklik ekiyoruz 5-6 yıldır dekara (1000 m2) 800 kr rahat alıyoruz bazen 800 geçtiği bile oluyor çokta randımanlı oluyor buğdaylarımız ama bakım fazla ekimden sonra merdane çekiyoruz üzerine bu çok önemli hava aldırmıyor ekine sonra aynı güzün iki kez üzerinden yağmurlama sulama yapıyoruz baharında biçime kadar 5 yağmurlama sulama yapıyoruz (toplam 7) yaprak gübreside kullanıyoruz buda çok önemli wuxal diye markası kalteli bir düzenleyici tabiki gübresinide bolca veriyoruz (tabanına en az 20 kg dap-üzerine 20 kg üre 20 kg nitrat 20 kg şeker atıyoruz:1000 m2 ye) ve sonuç 800 kg ve dahası geçen yıl yağış vardı diye burada millet az suladı ekinleri biz yine 4 verdik bahar suyunu milletin ekini çok çıktı ama para etmedi köyde en iyi fiyata biz sattık buğdayı sulandığı için farklıydı.

hacimmet link=topic=5100.msg258996#msg258996 date=1267824785' Alıntı:
Arkadaşlar biz ceyhan beyaz ekmeklik ekiyoruz 5-6 yıldır dekara (1000 m2) 800 kr rahat alıyoruz bazen 800 geçtiği bile oluyor çokta randımanlı oluyor buğdaylarımız ama bakım fazla ekimden sonra merdane çekiyoruz üzerine bu çok önemli hava aldırmıyor ekine sonra aynı güzün iki kez üzerinden yağmurlama sulama yapıyoruz baharında biçime kadar 5 yağmurlama sulama yapıyoruz (toplam 7) yaprak gübreside kullanıyoruz buda çok önemli wuxal diye markası kalteli bir düzenleyici tabiki gübresinide bolca veriyoruz (tabanına en az 20 kg dap-üzerine 20 kg üre 20 kg nitrat 20 kg şeker atıyoruz:1000 m2 ye) ve sonuç 800 kg ve dahası geçen yıl yağış vardı diye burada millet az suladı ekinleri biz yine 4 verdik bahar suyunu milletin ekini çok çıktı ama para etmedi köyde en iyi fiyata biz sattık buğdayı sulandığı için farklıydı.

hacımmet 800 kg vermesine rağmen gerçekten çok masrafınız varmış, kazanabiliyormusunuz, ama siz her sene ekiyorsunuz anladım, O avantajınız var herhalde.

bizde dabana 15 kg kompoze veya dap, 15 kg bahar gübresi 33 ' lük, rus, gerek, ukranıa buğday çeşitlerinden ekip, verim ise 300 kg ve 450 kg arası değişiyor.tamamen kıraç,

Kazanıyoruz tabiki ekin yerine ekin ekmeyiz biz pancar,mısır,ayçiçeği yerine ekiyoruz tahılı su seviyesi 20-24 metreden çekiyoruz 100 tabancaya basyor klarımız tarımsal sulama birde gece tarifeli kuyular yani %40-35 karımız oluyor elektirik parasından.

pancar yeri, 20kg tohum, 15 kg dap,20kg 33 nitrat, sıvı gübre, 1 kez kanaldan sulama sonuç 635 kg buğday
Ahmet ağa çeşidi 1 sınıf ekmelik fayatında ofis alıyor.
daha yüksek olmayışının sebepleri, yağışlı dönem uzun geçti bir müddet sarılığı atamadığından gelişm yavaşladı pancar yeri geç ekiliyor ve ben ekince güz sulaması yaptım buda sarılığı artırdı gibime geldi ikinci bir azot uygulaması gerekiyordu vs....
birde fiyatını yazayım 496tl/ton ofisin harmanda alımı.

hacimmet link=topic=5100.msg266357#msg266357 date=1270411106' Alıntı:
Ahmet ağa yeni bir çeşit galiba borsada yüksekti fiyatları.
İlk oluşunun sorununu yaşadım.
Gece biçilmişti tarla kamyoncuya bu buğday rus buğdayı kalitesinde o fiyata satılacak dedim. Oda sağolsın akşam biraz içmiş sabah ben borsaya geç gittim analiz alınırken rus buğdayı demiş, oradakiler bakmış bu rus değil benim önceki yıllarda sattığım buğdaylara bakıp Flamura demişler ben bunu ihaleye çıktığında anladım (Flamura vratza sınıfında olduğu için ofis ona göre fiyat veriyor) hemen müdahale ettim ve bu ahmetağa yanlışlık olmuş desemde beni dinleyen pek olmadı. 465 gibi bir fiyata gitti. İşlemi yaptırmadan umuneyi alıp labaratuvara gittim müdürüne eğer bu flamura ise tahumu satana gidip çatacam dedim bu sertifikalı sertifikamız mevcut dedim oda bize rus dedildi ama değil dedi sonra sana güveniyorum dedi ve 1 sınıf buğday diye yazdı ofis elemanına gittim fiyatı 496 ya yükseltti.
Kamyoncu ofiste bir numune alıp diğer numunelerin yanına koyduklarını ofise gelen ilk ahmet ağa olduğunu söyledi.