değişik bi römork :)

Ynt: değişik bi römork :)

UÖZKAN.77 link=topic=71854.msg830688#msg830688 date=1390162000' Alıntı:
Konu römork kısmına taşınsa daha iyi olmaz mı bu arada..

Umut abi bunlar iş yapar mı .. 8500 tl boş ağırlık 4500 kg mış .. Dingili sordum biraz geriye alırız dedi.. Dar yerde dönemez böyle çünkü 85 sameye alıcam..

Maviler Bolu/Yeniçağa geçen bahar gittim yerinde inceledim :)

İş görürü ve görüyo.. Bursada büyük çaplı sialj hasad ve nakliye yapan birileri var.. Römorkları satanda da telefonu adı vardır herhal.. onlarla görüştüm hatta nette videoları da vardı izlemiştim o zaman..

Adamlar dediki gel gör gardaş.. denemediğimiz firma römork tipi kalmadı randıman alamadık 15-20 ton sürekli nakliye yapıyoz..

En son bu mavilerden 3-5 tane alıp römorkcuda kestirip biçtirip gönüllerinde yapmışlar, iyi de bi ustaları varmış.. Römork olayını bitirdik, kurtulduk dediler.. 80-100 ' lük motorlarla bi as 950 kasasından fazla silaj taşıyorlardı videolarda..

Şimdiki aklım olsa ucuza denk getirsem iyi de bi usta bulup motora uyduracağımı bilsem bunlara yönelirim..

Ağır yüke, işe, hafriyata ülkemizdeki tarım römorklarının %99 ' u uymaz! Uyanlara vereceğin parayla da zaten 2. el As 950 alınır :)

Şu geçenki havuz kasa Makimsan sen atmıştın galiba ÇOK harika.. niye adamlar aslen tarım römorkcusu değil kamyon/tır römorkcusu da ondan, onu demek istiyom..

http://www.trakkulup.net/tarim-ekipmanlari/satilik-kelepir-romork/

Anladım abi çok sağol güzel yormların için .. Bu mavi olanı bende beğendim ama ölçüleri biraz büyük geldi bana yinede boluya gidicem galiba;)525 boy 350 en var mavi olanda.. Ama o dingil arası mesafe sıkıntı yaratmazmı?

En 350 değil 250 cm olmalı..

O şekliyle motora sıkıntı olur.. O dediğim Bursalılar alıp boyunu 6-7 metreye çıkartıp.. öndeki dingili de kesip en öne getirip döner oklu yapmışlardı..

Böylece;

*Motora aşırı basmayı önlemişler.. 50-60 ' lık motorlara bu şekliyle bağlamışlar ön tümden şaha kalkmış..

*Dönüşü çözmüşler

*Ama bu şekil 20 tona yakın silajı DÜZDE, Asfaltta taşıyorlar.. o ebat ve döner oklu römork inişe-çıkışa-tarlaya ÇOK uymaz!

Takip edilirse bu tiplerden iyi bi ustayla evladiyelik römork çıkar..

Uymazsa, için ısınmazsa illa tarım römorku alacam diyosan İLK bakacağın yer sizin oralarda GÜRŞAH römork orya özel yaptır derim.. forumda başlığı var paylaştım bi bak derim..

Bizimkini özel yapan ustada ülkede sayılı bi usta ama başında duramadım, telefonda bu kadar oldu.. 19 tona kadar attık ama aklım hep bu kamyon/tır römorklarında.. bi gün denk gelir nasip olursa İLK fırsatta yapacam bi tane inşallah..