Dana fiyatları yüksek mi yoksa ben mi yanılıyorum.

Bence git dolar al. Güzel kar bırakır. Şuan ülke de durum karışık. Sakinleşmesi uzun sürecek. Önümüzde bir seçim daha var. Kısaca hazine için her seçim masraftır. 1 yıl daha oturmaz hiçbirşey. O yüzden yap desek olmaz yapma desek olmaz. Hiçbirşey istikrarlı değil. Bu durumda aceleci davranmamak lazım.
Şuanda dolar sürekli yükselme eğiliminde ve vatandaşlar düssün diye fedakarlık edip dolar bozdururken (mesela ben) birilerinin de dolar alması hiç doğru değil

• Beğen
Tepkiler: ziyaretci32
Çok doğru ben her fırsatta bunu dile getiriyorum cok güzel bir noktaya parmak bastınız
Ben 1500 tl gubre parasi ayirdim dolarim yok. Ekim zamani gelince gubre mi alacagim. Bir baktim 16 yillik iktidarda olanlar karun oldu. Bir tane fabrika kurmadi es dost akraba zengin oldu. Simdi ben gubre alacagim zaman bir bakiyorum bu koseyi donenler yuzunden dolar ikiye katlanmis gubre 2 kat olmus. Benim 1500 tl ye gubre alamaz olmuşum. Simdi ben gubre alabilmek icin elimdeki para deger kaybetmesin diye 1500 tl lik dolar alinca suclu mu oluyorum. Dolar alan çiftci suclu mu oluyor. Ciftcinin emeğini calanlar disaridan bugday et getirenler zengin olurken ciftci batarken bu hukumet ve yandaslarin hic sucu yokta ben dolar alin diyince mi sucluyum? Tarafsiz bir bak istersen.

• Beğen
Tepkiler: beytullah özcan
Ben 1500 tl gubre parasi ayirdim dolarim yok. Ekim zamani gelince gubre mi alacagim. Bir baktim 16 yillik iktidarda olanlar karun oldu. Bir tane fabrika kurmadi es dost akraba zengin oldu. Simdi ben gubre alacagim zaman bir bakiyorum bu koseyi donenler yuzunden dolar ikiye katlanmis gubre 2 kat olmus. Benim 1500 tl ye gubre alamaz olmuşum. Simdi ben gubre alabilmek icin elimdeki para deger kaybetmesin diye 1500 tl lik dolar alinca suclu mu oluyorum. Dolar alan çiftci suclu mu oluyor. Ciftcinin emeğini calanlar disaridan bugday et getirenler zengin olurken ciftci batarken bu hukumet ve yandaslarin hic sucu yokta ben dolar alin diyince mi sucluyum? Tarafsiz bir bak istersen.
Lütfen siyaset yapma bu konu da kitlenmesin. Forumda her dokunduğumuz siyaset yapıyor usandırdınız. Bu tartışmaların sonu yok herkes kendine haklı. Ben ülkeme ekonomik saldırı var doviz yükseliyor diye dolarımı bozdururken birilerinin de dolar alması ve bunların lafı geçince vatanseveriz demesi bana üzücü geliyor. Mesele bu hemen siyaset yapma iyi birşey değil.

Lütfen siyaset yapma bu konu da kitlenmesin. Forumda her dokunduğumuz siyaset yapıyor usandırdınız. Bu tartışmaların sonu yok herkes kendine haklı. Ben ülkeme ekonomik saldırı var doviz yükseliyor diye dolarımı bozdururken birilerinin de dolar alması ve bunların lafı geçince vatanseveriz demesi bana üzücü geliyor. Mesele bu hemen siyaset yapma iyi birşey değil.
Yiyenim bu siyaset degil. Ulkeyi politikacilar yonetiyor. Ekonomi hukumetin kontrolunde. Disaridan bugdayi danayi eti samani ithal edenler hukumet. Biz bu durumda kimden bahsedecegiz. Gozunu kulagini agzini ac. 3 maymun olma. Yazdiklarimda bir tane yanlis yok o oyle degil dedigin birsey varsa amenna.

Yiyenim bu siyaset degil. Ulkeyi politikacilar yonetiyor. Ekonomi hukumetin kontrolunde. Disaridan bugdayi danayi eti samani ithal edenler hukumet. Biz bu durumda kimden bahsedecegiz. Gozunu kulagini agzini ac. 3 maymun olma. Yazdiklarimda bir tane yanlis yok o oyle degil dedigin birsey varsa amenna.
Birde sen ulkene guvenmeyip dolar almışsın. 3 tl den simdi dolar 7 tl plmus satmissin kar etmissin. Simdi bana ulkem icin dolar satiyorum diyorsun. Zentinyagi gibisiniz. Benim dolarim yok. Cakallik olsun diye de almadim hic.

1-yiyenim hiç hoş bir uslup değil
2-Zaten insanlar siyaset yaparken yalan konuşmuyor doğrularla siyaset yapılır yalanla yapılan iftiradır ama tekrar söylüyorum siyaset yapma sadece düşman kazanirsın bide hakaten bu siyaset yuzunden forumdan usandım.

1-yiyenim hiç hoş bir uslup değil
2-Zaten insanlar siyaset yaparken yalan konuşmuyor doğrularla siyaset yapılır yalanla yapılan iftiradır ama tekrar söylüyorum siyaset yapma sadece düşman kazanirsın bide hakaten bu siyaset yuzunden forumdan usandım.
Yas itibari ile kucuksun. Sen sen kucuklere ne sersin. Yigenim yasinda oldugundan söyledim. Sozlukte yiğen anlamina baktim hakaret yada sen sandiysan o mana yazmıyor. Sen fikrini soyledin bende soyledim. Suan ülkece kotu durumdayız. Kucuk bir kesim haric batiyoruz. O kucuk kesimi koruyacagini dusunmuyorum. Bu ulke de gelecek icin guzel adimlar atilmiyor. Umut yok. Asla da bu zihniyetle bir isvec bir finlandiya olamayacagiz. Ama bir suriye irak iran afganistan oluyoruz. Gelismis devletlerde bizi bu kategoride goruyor. Yazdiklarimi tarafsiz oku sana bir kotu cumle yok. Sadece mevcut durum bu.

Yas itibari ile kucuksun. Sen sen kucuklere ne sersin. Yigenim yasinda oldugundan söyledim. Sozlukte yiğen anlamina baktim hakaret yada sen sandiysan o mana yazmıyor. Sen fikrini soyledin bende soyledim. Suan ülkece kotu durumdayız. Kucuk bir kesim haric batiyoruz. O kucuk kesimi koruyacagini dusunmuyorum. Bu ulke de gelecek icin guzel adimlar atilmiyor. Umut yok. Asla da bu zihniyetle bir isvec bir finlandiya olamayacagiz. Ama bir suriye irak iran afganistan oluyoruz. Gelismis devletlerde bizi bu kategoride goruyor. Yazdiklarimi tarafsiz oku sana bir kotu cumle yok. Sadece mevcut durum bu.
Ülkenin zihniyetini sadece bu konu ozetliyor. Millet besilik dana toplayip besleyip satıp 0 katma deger üretimi ile para kazanmaya calisiyor. Kolay para pesinde. Adam gibi malımızı üretek diyen yok. 80 milyonun tamamı böyle olunca dertler kaçınılmaz

Ülkenin zihniyetini sadece bu konu ozetliyor. Millet besilik dana toplayip besleyip satıp 0 katma deger üretimi ile para kazanmaya calisiyor. Kolay para pesinde. Adam gibi malımızı üretek diyen yok. 80 milyonun tamamı böyle olunca dertler kaçınılmaz
Bu arada yazılarıni hep takip ediyorum. Vatansever oldugunu dusunuyorum. Sikinti milleti birbirine dusurup gemisini yurutenlerde.

Dusunsene yat in var mazotu 1.89 tl den alıyorsun. Kuyumcuya gidiyorsun sifir vergi ile pirlanta elmas alıyorsun. Uretip yapan ciftci varken gidip yurtdışından sifir vergi ile bugday ithal edip satiyorsun. Hic alin teri dokmeden zarar etmeden yorulmadan. Boyle bir kesim var. Bu kesimin serveti dolar olarak yutdışı hesaplarinda duruyor. Ama bu devlet batarken vatandaşlardan altinlarini dolarlarini bozdurmalarını istiyorlar.

• Beğen
Tepkiler: acemi_
Bu arada yazılarıni hep takip ediyorum. Vatansever oldugunu dusunuyorum. Sikinti milleti birbirine dusurup gemisini yurutenlerde.

Dusunsene yat in var mazotu 1.89 tl den alıyorsun. Kuyumcuya gidiyorsun sifir vergi ile pirlanta elmas alıyorsun. Uretip yapan ciftci varken gidip yurtdışından sifir vergi ile bugday ithal edip satiyorsun. Hic alin teri dokmeden zarar etmeden yorulmadan. Boyle bir kesim var. Bu kesimin serveti dolar olarak yutdışı hesaplarinda duruyor. Ama bu devlet batarken vatandaşlardan altinlarini dolarlarini bozdurmalarını istiyorlar.
O devletin kanını emen yalaka tayfa hep var olmaya devam edecektir onlara hiçbirşey yapılmıyor ancak Allahın
Boynuzsuz koçun boynuzlu koçtan hakkını alacağı o gün dediği bir gün var ya. İşte oradaki adalet asla şaşmaz. Bu millet hakkını işte orada alacak bu dünyada yapacak birşey yok.

Burada kimse kötü niyetli değil sadece bakış acilarimiz değişik

Şimdi okudum yufkalik un çuvalı 95 liradan 175 liraya çıkmış. Bu hesapla bundan sonra artmasa bile gelen sezon buğday 1.60 olur mu ?

Dana fiyatı için düşüncem şu sizce hataliysa yazin lutfen.

Inelk 2 ay bos 9 ay hamile olunca 7 aylık dananin maliyeti 18 ay bakim oluyor.Beside 6 ay desek tamamı 24 ay olur.Dananin hem kendi hem anası bakiliyorsa bu surede demekki danaci 3 zahmet 've masraf cekerken besici bir cekiyor ( birisi 18 digeti 6 ay hesabiyla ). Besici 1000 kazansa danaci 3000 kazansa galiba adaletsiz degil. Sizce doğruya yakın bir varsayım mi?

Sana birilerinin numarasını vermeye gerek yok gir internete ara arayabildiğin kadar bak bakalım kaç lira verecek bizim simsar,karaborsacı besi esnafı...

Baktım hatta sizin taraflara da baktım dediğiniz fiyat 1 yaşındaki danalar
Ege bursa tarafına gelirseniz daha uygun fiyata bulabilirni
Kayseri esnafını biliyorum buraya gelip cerezlik ayçekirdeği alıyorlar ve çok düşük fiyat teklif ediyorlar gercekten fırsaçı tipler

Bizim danaları almıyorlar pahalıymış düve 5 danaya 4 lira verdiler aralarında 2 ay var
Celebin söylediği şu piyasada damızlık düve yokmuş dana bolmuş
Dana bol diyince bi kafa ataydın ya yalancı şerefsiz 2 kuruş kazanacam diye malı öldürüyor sorsan helal kazanç der pislik herif. Mal satma abi en ucuz ürünlerle kendin besi yap kestir gitsin

Baktım hatta sizin taraflara da baktım dediğiniz fiyat 1 yaşındaki danalar
Ege bursa tarafına gelirseniz daha uygun fiyata bulabilirni
Kayseri esnafını biliyorum buraya gelip cerezlik ayçekirdeği alıyorlar ve çok düşük fiyat teklif ediyorlar gercekten fırsaçı tipler
O teklifi sadece Kayseri esnafı yapmıyor şimdi bizi yeme.Ticaret yapıpta pazarlık yapmayan,indirim iskonto yaptırmayan esnaf varmı?
Sen neysen Kayseri esnafı da o .

Geçen yükselen dolarda bir gün içinde sert düşüş yaşandı arkadaşlarım ve ben elimizdeki dolar ve euroyu zararına bozdurduk. Bozdurmaya zaman dahi kalmadı.
Bence Türkiye finansa git target fx diye bir uygulama var ondan açtır. Dolar 6.70 olunca sat 6.40 olunca al diye otomatik emir verebiliyon. Ben öyle yaptım 30 agustosta 6.70 den otomatik sattığım doları 31 agustosta 6.45 ten otomatik aldım.
Memleketin her yerinde şarbon vakası görülüyor. Risk almaya çekiniyorum. Ankara sivas bugünde istanbul dana için bir süre daha bekleyecem...

Moto E (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi