Damlama su

Hangi ürünü ekecegini söylememiş sin ama mısır ve ayçiçeği için...
200 dekara yaklaşık olarak 140-145 bin metre damlama borusu gider.. fiyatlari 22 lik damlama borusu gecen sezona göre metresi 220-230 kuruş tu..31000-34000 tl arası damlama borusu tutar.. ana hat ne kadar tutar metresini bilmek lazım..

Filtreler büyüklüğüne göre fiyatları değişir.. manual olanlar 5-6 bin tl civarında dır..
Otamatik istersen onlar çok daha pahalı...
Eskişehirde alpu kavşağındaki borucu murat - ramazan abiler
yardımcı olurlar..

Damlama sulamaya çatak projesi kapsamında desteklemede ödeniyor eğer şartlarınız uyarsa onada başvurun çıkarsa dönüme 160 tl destekleme ödemesi yapılıyor.

[MENTION=53858]aslan26[/MENTION] Eskişehir misin bi konuda bilgi verir misin bu Çatak projesi nedir damlamaya nasıl uygulanacak
Evet Eskisehirliyim çatak projesi arazide tas toplama,katı hayvan gubresi dagıtma damlama sulama,agac dikme gibi islemlere destek ödemesi yapıyor.Damlama sulama icinde baglı bulundugunuz ilce tarım müdürlugüne gidip basvuru yapabilirsiniz.100 donume kadar dönüme 160 tl damlama sulamada destek ödemesi yapıyor.Ama destege basvuracaginiz köy catak kapsaminda damlama sulamaya destek ödemesi yapıyor olması lazim onuda baglı oldugunuz tarım ilce müdürlügünden ögrenebilirsiniz.

Evet Eskisehirliyim çatak projesi arazide tas toplama,katı hayvan gubresi dagıtma damlama sulama,agac dikme gibi islemlere destek ödemesi yapıyor.Damlama sulama icinde baglı bulundugunuz ilce tarım müdürlugüne gidip basvuru yapabilirsiniz.100 donume kadar dönüme 160 tl damlama sulamada destek ödemesi yapıyor.Ama destege basvuracaginiz köy catak kapsaminda damlama sulamaya destek ödemesi yapıyor olması lazim onuda baglı oldugunuz tarım ilce müdürlügünden ögrenebilirsiniz.
Bende Eskişehir Sivrihisar sığırcık köyündenim memnun oldum hemşerim . Eskişehir'in tüm ilçeleri Çatak projesi kapsamında mı başvuru dönemi ne Zaman siz yararlandınız mı bu Çatak projesinden

Bende Eskişehir Sivrihisar sığırcık köyündenim memnun oldum hemşerim . Eskişehir'in tüm ilçeleri Çatak projesi kapsamında mı başvuru dönemi ne Zaman siz yararlandınız mı bu Çatak projesinden

Bildigim kadarıyla tum köyler catak kapsamında ama her bölge icin farkli uygulamaya destek veriyor örnegin kimi yerde tas toplama kimi yerde damlama sulamaya destek veriyor.Biz tas toplama ve gübre dagitmada olarak basvurduk dönüme 60 tl destekleme aldik.Basvuruları tarım il müdürlügü sitesinde duyuruluyor orayı takip ederseniz basvuru zamaninı ögrenebilirsiniz.

panplast ın 5 yıllık damlama borusu diye geçiyor. geçen hafta fiyat almıştım peşin fiyatı.
tıkatmayıp toplamasını güzel yaparsanız dahada uzun kullanabilirsiniz.
ama marka olarak Benim hoşuma giden marka jan kullanmadım pahalı olduğu için. diğer markalar arasında kalite olarak Netafim en iyisi et gibi hortumu var gerçekten kaliteli.

Gerçekten 5 yıl kullanılan her yıl toplanan yeniden yayılan hortumlar varmı [emoji848] sizin hortumlar nasıl bilmiyorum ama bizim bölgede biz her yıl yeni kullanırız zira toplaması ayrı dert toplanmış hortumu yaymak ayrı dert [emoji51] bizim bölge genelde akplas veya eurodrip kullanır. Ben akplas 8 milim 2.6 aldım peşin para 0.11 krş mısır vade 0.125 krş

Gerçekten 5 yıl kullanılan her yıl toplanan yeniden yayılan hortumlar varmı [emoji848] sizin hortumlar nasıl bilmiyorum ama bizim bölgede biz her yıl yeni kullanırız zira toplaması ayrı dert toplanmış hortumu yaymak ayrı dert [emoji51] bizim bölge genelde akplas veya eurodrip kullanır. Ben akplas 8 milim 2.6 aldım peşin para 0.11 krş mısır vade 0.125 krş
Bizim damlama lar 96 da aldık fırat marka 4lt lik halen kullaniyoz
Hiç tikanma falanda yok fisekler 4 delikli karpuzda malc serdigimiz için makine ile tek yıllık eurodrip kullaniyoz

Arkadaşım bende netafim eurodrip sunstream akona maka damlama boruları var netafim olanlar inan 5 yılı geçti gerçekten kaliteli barajdan sulama yapıyorum yosun tanki kullaniyom 2 kez fosforik asit kullanıyorum
e2992f0eb8dd374a95159ca698783061.jpg

7764ec5ca37316ca4dba3fa91b66db65.jpg

Arkadaşım bende netafim eurodrip sunstream akona maka damlama boruları var netafim olanlar inan 5 yılı geçti gerçekten kaliteli barajdan sulama yapıyorum yosun tanki kullaniyom 2 kez fosforik asit kullanıyorum
e2992f0eb8dd374a95159ca698783061.jpg

7764ec5ca37316ca4dba3fa91b66db65.jpg

Peki nasıl topluyorsunuz bu hortumu rulo şeklinde? Bizim buralarda çıkrık denen bi alet var onunla topluyor az ekim yapanlar. Çıkrıkla toplarken gevşek sarıyor vs veya otlara takılıyor gelmiyor hortum kopuyor [emoji51]