Damlama sererken dikkat edilecek hususlar

Bu yıl ilk defa damlama hatti kuracağız. Pek bilgimiz de yok. Sizlerin gozlem ve fikirlerinize ihtiyacim var. Simdiden tesekkur ederim :)

Ynt: Damlama sererken dikkat edilecek hususlar

alifatiherturk link=topic=84238.msg1006564#msg1006564 date=1433577719' Alıntı:
Bu yıl ilk defa damlama hatti kuracağız. Pek bilgimiz de yok. Sizlerin gozlem ve fikirlerinize ihtiyacim var. Simdiden tesekkur ederim :)
ben yardımçı olayın 20 senedir kullanıyoruz

nereden suluyacaksınız yeraltı suyuylamı yoksa akarsu ilemi yeraltı suyunu küçük bi filtre yaptırmanız yeterlidir eme akarsuylara iyibi filtre teşkilatı kurmalısınız vereceğiniz gübreler ve ilaçlar damlama sulama için uygun olmalıdır %26 can gübresini kesinlikle kullanma damlatıcıların deliklerini tıkıyor bide bildiğim kadarıyla 2 yılda 1 2 defa asit veriyorsun içerisinde herhangi bir yosun felan varsa eritmesi için sabit sistem mi toplanırlımı bende meyve bahcem var 10 dekar sabit sistem ona hersene asit veriyorum toplanırlı var 30 dekar slajlık mısır için 2 senedir kullanıyorum ona henüz asit vermedim verilecekmi verimeyecekmi bilmiyorum ama sabit yerinden hiç oynamayanlara veriliyor benim bildiklerim bukadar kaç dekar alanda ve ne sulamak için kullanıcaksınız hayırlı olsun su tassarrufu nuz cok olur verimde iyi olur bilinçli kullanırsanız tabikide

alifatiherturk link=topic=84238.msg1006716#msg1006716 date=1433615070' Alıntı:
İlk kullanimimiz olacak. Sererken kullanirken neler yapmali nelere dikkat etmeliyiz
nerde kullanacaksın ne suluycan kaç dekar yer suluycan ona göre cevap vereyim

geçen yıl 20 dekar silajlık mısıra döşedim.su motoru ile yeraltı suyu kullanım.fareler hep parçaladı boruları.yüzlerce ekleme yaptık. kuyudan çok ince mil geliyor.bütün delikler tıkandı zamanla. randuman alamadık

farelere ve kuyudan çıkan mile karşı bir çözüm var mı.kum filtresi çözüm oluyor.mile

Ali KOÇKAYA link=topic=84238.msg1006846#msg1006846 date=1433655389' Alıntı:
geçen yıl 20 dekar silajlık mısıra döşedim.su motoru ile yeraltı suyu kullanım.fareler hep parçaladı boruları.yüzlerce ekleme yaptık. kuyudan çok ince mil geliyor.bütün delikler tıkandı zamanla. randuman alamadık

farelere ve kuyudan çıkan mile karşı bir çözüm var mı.kum filtresi çözüm oluyor.mile
Fare ile bizimde başımız derttte mil için Kum tankı sart

turk50 link=topic=84238.msg1006828#msg1006828 date=1433629367' Alıntı:
nereden suluyacaksınız yeraltı suyuylamı yoksa akarsu ilemi yeraltı suyunu küçük bi filtre yaptırmanız yeterlidir eme akarsuylara iyibi filtre teşkilatı kurmalısınız vereceğiniz gübreler ve ilaçlar damlama sulama için uygun olmalıdır %26 can gübresini kesinlikle kullanma damlatıcıların deliklerini tıkıyor bide bildiğim kadarıyla 2 yılda 1 2 defa asit veriyorsun içerisinde herhangi bir yosun felan varsa eritmesi için sabit sistem mi toplanırlımı bende meyve bahcem var 10 dekar sabit sistem ona hersene asit veriyorum toplanırlı var 30 dekar slajlık mısır için 2 senedir kullanıyorum ona henüz asit vermedim verilecekmi verimeyecekmi bilmiyorum ama sabit yerinden hiç oynamayanlara veriliyor benim bildiklerim bukadar kaç dekar alanda ve ne sulamak için kullanıcaksınız hayırlı olsun su tassarrufu nuz cok olur verimde iyi olur bilinçli kullanırsanız tabikide
ibrahim_11 link=topic=84238.msg1006834#msg1006834 date=1433630752' Alıntı:
nerde kullanacaksın ne suluycan kaç dekar yer suluycan ona göre cevap vereyim

65 dekar bi alan sulanacak. Bu yil ayçiçeği seneye de misir ekecegiz. Suyumuz yeralti suyu. Filtremizi falan aldik. Bi kaç gune köye getirecekler. Biraz kullanimu hakkında bilgi istiyorum. Bi yerde her borudan sonra kazik cakip baglamak gerekiyor diye okudum da acaba doğru mudur?

konyanın hangi ilçesindesin yakındaysan yardımcı olurum

Damlada once bi anahat yaptirmani tavsiye ederim. Tarlanin ortasindan ornegin 2 bucukluk boru ile ana hatlar cikar sonra o hatlardan damla borularini kollar seklinde uzat tarlanin sonuna kadar eger iki siraya bir damlama borusu sereceksen maliyet biraz duser ama her siraya serersen com guzel bi sulama olur. Birde damlama borularini sonra kazik cakip baglama isi mantikli cunku borular sicakda yilan gbi kivriliyo cok sekilsiz oluyo

Eger su kaynagindan surekli kum cikiyorsa dikkat et onun icin fircali yikamali filtreler var fakat yinede kuyu kum cekiyosa tek yillik damalama borusu kullan damlaticilarda tikanma olursa ciddi sorun basinc bir ile birbucuk bar arasi olmasi yeterlidir misirda yetmis santim ekilis yapmissan bir dolu bir bis sira seklinde serrbilirsen olabilir birde domuz varsa dikkat et kopariyo borulari golet yspiyo icine girmek icin:)