Damla sulama maliyeti

Merhaba. Bir sonraki yıl için 26 dekar danelik mısır ekmek istiyorum. Dereden 17 lik lombardin ile su çekeceğim. Salma sulama yapma imkanım var ama ben damla sulama yapmak istiyorum. Dereden su çekeceğim icin yosun filtresi de gerekiyor. Tarla boyu 300 metre ve düz sayılır. Tarlanın başından sonuna kadar tek parça damlama hattı çekmek istiyorum. Maliyeti yaklaşık ne kadar olur? Ana hat 110 Luk borularim var.Ayrıca pompanın saatte 80 ton su bastığını düşünürsek tek seferde tarlanın tamamı sulanabilir mi?

Merhaba. Bir sonraki yıl için 26 dekar danelik mısır ekmek istiyorum. Dereden 17 lik lombardin ile su çekeceğim. Salma sulama yapma imkanım var ama ben damla sulama yapmak istiyorum. Dereden su çekeceğim icin yosun filtresi de gerekiyor. Tarla boyu 300 metre ve düz sayılır. Tarlanın başından sonuna kadar tek parça damlama hattı çekmek istiyorum. Maliyeti yaklaşık ne kadar olur? Ana hat 110 Luk borularim var.Ayrıca pompanın saatte 80 ton su bastığını düşünürsek tek seferde tarlanın tamamı sulanabilir mi?
Tek yıllık damlama kullan 2500 metre 16 mm busene 600 TL 2.5 dönüm yer döşer
Buna göre hesapla

Saatte 1,6 litre 40 cm aralıklı tek yıllık damlama kullanırsan tarlanın tamamını tek seferde sularsın ama 300 metre uzunluğundaki tarlayı tam ortadan polynet ile bölmeniz gerekir

arkadaşlar tarlanınbaşından kurmak suretiyle 350 400 metre damlatacak borumu mevcutmudur acaba
Damlama borusunun çapı büyüdükçe daha uzun mesafeye gider 20 lik damlama borusu gördüm ama daha büyüğü varmı bilmiyorum çapı 30 mm lik falan daha uzak mesafelere gider öyle olursa
Ama çap büyüdükçe bobindeki metre azalır onun yerine tarlayı ortadan bölme daha az maliyet çıkarır