Ynt: Dalgıç Pompa Yardım
Kuyu 50 dönüm suluycak başka sulayacağı bişey yok bide çiftliğin su ihtiyacını karşılıycak.
Bölgede sulama yok.Aldığımız borular sadece bu tarlada kullanılcak o yüzden masrafa gerek yok.
Ve en ucuz nasıl sulayabiliriz çabasındayız
Kaçlık pompa alsak,ne kadar ve nasıl borular alsak ihtiyacımızı görür araştırmasındayım
Abi verdiğin biligiler için teşekkürler.ofas link=topic=79352.msg939935#msg939935 date=1417027515' Alıntı:Kuyunuz hayırlı olsun öncelikle.
Farklı bir alternatifinizde var diye düşünüyorum.
Kuyuda saatte 120 ton suyun bulunması bu suyun tamamını çıkaracak pompa ve yağmurlama sistemini kurmanız gerekir manasına gelmez. Eğer pompa başka arazi sulamayacaksa sizinde bu arazi haricinde yağmurlama boru ve tabancasına ihtiyacınız olmayacaksa bu araziye ekilecek ürüne yeterli bir sistem kurulabilir. Yani daha küçük pompa, daha az tabanca, daha küçük çaplı boru size daha az masraf demektir. Kaldı ki başka yerde kullanılmayacaksa o kadar boru boş yatacak.
Yani 60 tabanca taksanız ana hat bölünene kadar minimum 110 gitmeli hatta o bile az gelir ama bu yarıya düşse 90 lık size yeter. 110 luk ege yıldız 6 metrelik boru 60 tl bu 90 lık olsa 45 tl civarı alınabilir ve boruda maliyet %25 civarı düşer bu maliyet tabancada kabaca %60 ler civarı daha düşük bir maliyete denk gelir.
Fakat şunuda göz önünde bulundurmak gerekir ki küçük pompa kullanırsanız tarlanın sulaması daha uzun sürecektir. Sulamaya ayıracağınız zamanın uzaması size ve ürüne olumsuz etki etmeyecekse değerlendirilebilir derim.
Eğer para önemli değil ve başka yerde boru bana lazım olmaz derseniz tamburlu sulama sistemi yonca için biçilmiş kaftandır.
Kuyu 50 dönüm suluycak başka sulayacağı bişey yok bide çiftliğin su ihtiyacını karşılıycak.
Bölgede sulama yok.Aldığımız borular sadece bu tarlada kullanılcak o yüzden masrafa gerek yok.
Ve en ucuz nasıl sulayabiliriz çabasındayız
Kaçlık pompa alsak,ne kadar ve nasıl borular alsak ihtiyacımızı görür araştırmasındayım