Böyle yararlı bir konu başlattığınız için tekrardan teşekkürler.Yeni sezonda verimleriniz nasıl aceba,fiyatlar ne durumda birde yabancı ot mücadelesini nasıl yapıyorsunuz?Bizim burda bir üretici. ota kaptırdığı için biçmek zorunda kaldı.Verdiğiniz. bilgilerden dolayı şimdiden teşekkürlerGaradayi link=topic=82388.msg1019632#msg1019632 date=1440359833' Alıntı:Hasat sonu mahsülü sellektörden geçirip çuvalladık direk alıcıya gönderdik bekletmedik...
Bende 1 ton var temiz tanışalım hocam 5368501392Arkadaşlar yeni sezonda çörekotunuz varsa alım yapmaktayım bana ulaşabilirsiniz
Temiz 1 ton fiyat 12 TL yağ oranı yüksek yerli tohum 5368501392Hayırlı akşamlar şuan elinde çörek otu olan ve satan varmı toptan fiyatları öğrenebilirmiyim.
Bende 12 ton acısı ve tatlısı mevcuttur ihtiyaç duyanlara satışımız mevcuttur
Hala varmi çörek otuBende 12 ton acısı ve tatlısı mevcuttur ihtiyaç duyanlara satışımız mevcuttur
Hâlâ varmi elinizde.Bende 12 ton acısı ve tatlısı mevcuttur ihtiyaç duyanlara satışımız mevcuttur
Çörek otu yağı var toptan satılık lt. 150 TL 0543 241 23 43
Sonuç nedirDün 30 m2 (sadece 30 metre kare) yere 100 gr çörek otu tohumunu 1 kg kadar DAP Gübre ile karıştırıp attim çapa motoru ile karıştırıp üzerini ayaklarımla tepeleyip sıklaştırdim. Biraz geç oldu ama deneyeceğim yine de...
Çörek otu nda kullanılabilecek bir ot ilacını BAYER firmasının ruhsatlandırma aşamasında olduğunu duymuştum, yanlız bu adamlar ser verip sır vermezler. Ama teknik olarak ve tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim; bazı çörek otu yetiştiriciliği yapılan bölgelerde il/ilçe tarımın da yönlendirmesiyle çörek otu na maydanozgiller e kullanılan Afalon Grubu herbisit ler kullandiriliyor, hem de 5/7 dekara Max. Giden ilacı 20 25 dönüme attırıyor lar. Hal böyle olunca ot da ölmüyor çörek otuda ilacdan etkilenmemiş oluyor, çöpe atılan bı dünya ilaç masrafı yazık günah. Bu KESİNLİKLE yanlış bir uygulama.Ynt: ÇÖREKOTU EKİMİ VE HASATI
Arkadaşlar çörekotu Mibzerle ekilip biçerdöverle biçilen 50 cm boyunda bir bitki samanı hayvan yemi olarak kullanılan dönüme 100/150 kilo arasında verim veriyor... 2014 yılının ekim için tohumunu kg 6 liradan aldık mahsülünü kg 4 liradan sattık...Bu yıl tohum fiyatı kg 12.5 lira satış ne olur bilmiyorum..
Yabancı ot ilacı şu an için yok nedeni işçiliğin çok ucuz olduğu ülkelerde yetiştiriliyor ama son edindiğim bilgilere göre bir firma ilaç üretmiş bize ulaşırmı bilmiyorum...