Combi mi kullanayım kendim karışım mı yapayım ?

Selamünaleyküm. Kayseri uzunyaylada hububat için iz mineral takviyesi yapmak istiyorum. Taban gübresi olarak bazı yerlerde Süper ekin bazı yerler de DAP kullandım. (Nerde ne kullandım hatırlamıyorum.) Şimdi holderle piyasada satılan kombileri mi kullanmak daha iyi yoksa sebazios abinin uygulayın dediği tarifi mi (aşağıda ekledim) uygulamak daha iyi. Ziraatçiler bu tarifin ekini yakabileceğini söylüyor. Hem fazla gelip yakabilir hem de 4 saat içinde yağmur yağmazsa yakabilir diyor. Combi ürünlerinde ki element miktarları da epey az örnek olarak da Gübretaş Combi Plus içeriğini ekledim.

Not: uygulamak isteyenler tarifi aslından okusunlar ben yanlış yazmış olabilirim kendi notlarıma göre yazdım.
Sebazios Abinin tarifi :
1000 metrekareye göre dönüme 40 litre su ile
Çinko 100 Gr
Üre 300 Gr
Potasyum nitrat 200 Gr
Magnezyum sülfat 200 Gr
Fosfor 250 Gr
Demir (kutuda önerilen dozun yarısı)
Hümik asit , fulvik asit ya da amino asitten herhangi biri 100 ml

Gübretaş Combi Plus 3 kg lık paket
Buğday için 1000 metrekareye 75-125 Gr
Garanti Edilen İçerik Kütlece (w/w)%
Suda çözünür Bakır (Cu) Tamamı EDTA ile şelatlı 0.7
Suda çözünür Demir (Fe) EDTA ile şelatlı 4
Suda Çözünür Mangan (Mn) Tamamı EDTA ile şelatlı 4
Suda Çözünür Çinko (Zn) Tamamı EDTA ile şelatlı 4
Suda çözünür Bor (B) 0.6
Suda çözünür Molibden (Mo) 0.06

Eğer ilk tarifi kullanacak olursak şelatlama nasıl olmalı ?

Deneyimli ve bilgi sahibi arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Yıl genel anlamda kurak geçti. Ona göre değerlendirirsiniz daha iyi olur.

Bunu kullanmalısın dekara 100 gram yukarı da bahsettiğin coğunu da vermiş oluyosun üstüne ek olarak silisyum veriyosun buğdaylara..Potasyum için de varsa çevrendeki bayilerde Stoller K hib almalısın %25 potasyum içerikli çok güzel bir beslenme yapmış olursun...Sıvı Azot için de Stoller N hib ile yaklaşık 25 gün kalıcılık sağlıyor...Masraf yapacaksan kaiiteli ürün kullan

Resimler ve ekler

• 458290997_1074679017996935_4004408624471629543_n.jpg
    458290997_1074679017996935_4004408624471629543_n.jpg
    175.1 KB · Görüntüleme: 4
Bence kendin yapsan daha bol yapabilirsin mesela katı deniz yosunu da al koy içine aminoasiti bile yapabilirsin internette çok uygun fiyatlara ham maddeler var hazırlarından daha bol içerik yaparsın ama illa ki combi kullanıcam dersen içeriği bol güzel olanlara bak Fetrilion combi 2 gibi yada Merkez Anadolu kimyanın ürünleri gibi..Yukarıdaki tarifin aynısını uygulayacaksan gramlarını düşür ve yapıştırıcı olarak da Brandt 7 Süper kullan..Fosfor bence katma ama illaki katıcam dersen MKP al oranları yüksek.
Teşekkürler. Öncelikle Combi kullanma taraftarı değilim hem çok masraflı hem de çok az iz element içeriyor. Tek avantajı şelatlı olması. Fosfor için mkp kulanmayı düşünüyorum zaten. Ayrıca ben şelatlamayı nasıl yapabilirim. Ayreten şelat denilen bir malzeme mi var, yoksa başka bir yolu mu var ? Yardımcı olan ve olacak olanlara şimdiden teşekkürler.