Eline saglik usta guzel gorunuyor
Sağol usta.
Abi yaparken bi fotosunu atsan bu yıl çok sıkıntı çektik biz. Bu arada hangi meyve dalını yapacaksın? Yada watsaptan videosunu da atsan iyi olur. Sana numaramı verebilirim.
Yasin ,yaptım bitti.Her türlü budama artığı için uygun.Tesfiye küreği kavisli olduğundan orta kolu uzatarak hafif arkaya yatırınca alttan topladığını yukarıya kaydırıyor ve çırpıyı kendi etrafında döndürerek önüne biriktiriyor.Geçen sene fidanlarım küçüktü, kazayağı ile topladım ama çırpılar çift sıranın ayaklarına ve pabuçlarına dolaştığı için sıra başlarında çırpıları temizlemekle çok zaman kaybettim ve çok zahmetli oldu.Bunda çırpıların takılacağı bir yer yok.Sıra başında aleti kaldırmak yeterli.
Kolay gelsin Cemal abi. Kreatif yönünü konuşturmuşsun gene...
Sağol Erkan. İki proje daha bitirdim.Onları da yayınlayacağım.
Çok güzel olmuş Cemal hocam gayet işlevsel pratik, geçen yıl trakyada hamitabat köyünde buluşmada bununla ilgili ne yapabilirim diye danışıyordunuz, başarılı olmuşsunuz tebrikler.
Teşekkürler.Aşağıdaki resimde görülen çırpı toplayıcı ve pistonsuz tiptekiler üretiliyor.Birini örnek alıp yaptırayım dedim.Demir ateş pahası oldu,2-3 bine mal olurdu.Ana omurgasına benzer tesfiye küreği aletim olduğundan onu değerlendirdim.Ayrıca böyle bir alet senede 2-3 saat kullanılıyor ama 2x3, 6 m2 yeri sürekli işgal ediyor.Benim yaptırdığımı işini bitirince sök, kenara koy.
Sap parçalayıcılar ise hem ateş pahası hemde muhtemel hastalıklı artıkları toprağa gömüyor.Ben ise sıra başlarına topladığım artıkları yakıyorum.
Cemal abi yüreğine sağlık harika bir tasarım.
sevam inş.
Eyvallah Yusuf Hocam.
Bu da işin şakası:
-Kafayı çalıştırmazsak, alet üreticileri Don Kıtliyoneler dünyanın parasıni gazanir,olan bizim paramiza olir garttaş
-senin paran ne olmuş ki
-Hele sus ula.alet üreticileri olarak hepizin fadırıyam oglum,neymiş gaybetdıh.Desen g.de kurt var.Sizin neyize gerek alet tasarlamah.Biraz kanaat edin yav, babaz görmüş alet tasarlamayı.Para diyende canızı verirsiz.