Çks yardım

Merhaba
Sgk lı çalışanım bu yıl ziraat odasına kayıt olup çks yaptırdım burada da sorun olmaz sigorta devam eder dendi fakat bu hafta sgk dan mektup geldi tam yazılanıda anlamadım ama bağkurla ilgili bisey ler yazıyı bildirin falan diyo bu normal herkese gelen bi şeymi her hangi bi yere benim bildirim yapmam gerekiyormu.

Önemli değil o yazı Ziraat Odalarına kayıt olunca herkese geliyor. Önemli olan nokta şu sgk'lı işinden çıktığın günün ertesi günü çiftçi bağkurlu olursun eğer başlaması istemiyorsan sgk muafiyeti al o zaman çiftçi bağkurun da başlamaz.

Önemli değil o yazı Ziraat Odalarına kayıt olunca herkese geliyor. Önemli olan nokta şu sgk'lı işinden çıktığın günün ertesi günü çiftçi bağkurlu olursun eğer başlaması istemiyorsan sgk muafiyeti al o zaman çiftçi bağkurun da başlamaz.
Sağol cevap için bu belgeyi sgk dan mı alıcaz peki.

Sağol cevap için bu belgeyi sgk dan mı alıcaz peki.
Aynısı bendede oldu . Önce ziraat odasına gidip ben muafiyet belgesi alacam diyeceksin evrakları verecek evraklarla tapuya gidip üzerindeki arazileri belgeleyeceksin bu belgelerle tarım il müdürlüğü ne gidip gelir testi yaptiracaksınız. Aylık gelir ve yıllık gelirini gösterecek o belge bu belgeyide SGK ya teslim edeceksiniz. Umarım faydalı olur. İyi günler.