Merhaba arkadaşlar biz yaklaşık 300 dönüm tarla ekiyoruz yıllardır ama bu tarlalar birçok hissesi olan ve hissedarların hepsi uzun yıllar önce vefat eden insanlar bu yüzden ÇKS kaydını yapamıyoruz bu konu hakkında bana yol gösterecek biri varmı acaba?
Haklısın valla bi kanun falan çıkacak diyolar ama yıllardır daha çıkmadı bakalimValla dostum ülke arazilerinin %50 nin resmi rakamlara göre çks si yok bir yolunu bulursan bize de haber et [emoji3]
Bildigim kadarıyla muhtarlıktan 100 dekara bir şahsa kiralanıyor bir araştırma yapın bu konudaMerhaba arkadaşlar biz yaklaşık 300 dönüm tarla ekiyoruz yıllardır ama bu tarlalar birçok hissesi olan ve hissedarların hepsi uzun yıllar önce vefat eden insanlar bu yüzden ÇKS kaydını yapamıyoruz bu konu hakkında bana yol gösterecek biri varmı acaba?
Evet baya araştırma yaptım taahhütname ile cks yapılabilir yazıyor resmi sayfada tam olacak derken en alt sayfada yazan şu,Bildigim kadarıyla muhtarlıktan 100 dekara bir şahsa kiralanıyor bir araştırma yapın bu konuda
Zaten bu iş tam baş belası tarlayı ölmeyen sahibinden cks alamıyorumEvet baya araştırma yaptım taahhütname ile cks yapılabilir yazıyor resmi sayfada tam olacak derken en alt sayfada yazan şu,
Maliki ölmüş olmakla birlikte tapu kayıtlarında mirasçıları adına intikali yapılmamış araziler ÇKS kaydı mümkün değil
Bunu görünce bütün umutlarim bitti
Oda ayrı bı olay zaten zannediyor ki tarlasını elinden alacaksınZaten bu iş tam baş belası tarlayı ölmeyen sahibinden cks alamıyorum
Bu sene adamdan istedik neymiş cks desteği artacakmis hep aynı senaryo
Destekli ürün ekemiyorsun adamın üstüne yaptırıyor destekli ürünü parayı verene kadar bezdiriyor yok gelecek yilin icarini da ver
Cks ver biz sana yatanı verlim yok olmaz hakkı bile yok onu almaya ama bunlar hep sistem aksaklığı.
Sanki cks verince tarlanın tapusunu veriyor[emoji4]
Birçok hissedar var hangi birini intikal ettirelim kibirinci yolu taahütname oda tapuyu intikal ettiriyorsun hisse oranı belli olmasa bile adı geçsin yeter tarım ilçeden taahütnameyi alıp hisse oranlarını yazıp muhtarlıkta onaylatıp dosyanı teslim et . birde fiili kullanım var ama benim işim taahütname ile olunca onu araştırma yapmadım.
Birçok hissedar var hangi birini intikal ettirelim ki
hocam nasil yani mirascinin tc no su oldugu zaman hissedarin payi kadar cks yaptirip hissesi kadar mi destek aliyosun.taahütname de hiç bir hissedarı aramıyorsunuz tapuda hissesi adı geçenin size sadece tc numarası lazım o kadar.
beyler ilk önce biz kendi kafamızı değiştirmemiz lazım yusuf ancak hakkımızı aramasınıda bilmemiz lazım . Şunu unutmayın beyler tarımsal destekler tarlayı işleyenindir diyor tarım ilçe nin talimatnamesinde birde fiili kullanımı araştırın ve deneyin beyler olmaz dediklerinde bile fiili kullanımın açıklamasının bir çıktısını alıp işin eğlisinle fikir cimlastiği yapmak lazım.
hocam nasil yani mirascinin tc no su oldugu zaman hissedarin payi kadar cks yaptirip hissesi kadar mi destek aliyosun.
annesi babasi vefat etmis mirasci olarakta iki kardes var. boluşmemisler arazileri. ben bunlarin yerlerini isliyorum ama cks kaydi yok. ben bu arazilerdende destek alabilirmiyim. ikisinindemi tc nosu lazim yoksa birinin ki yeter mi. taahutname derken ne veriyoruzanlatamadım örnek vereyim . murisin örneğin 8 parça yeri var . sen bunun 5 parça yerini işliyorsun . işlediğim bu 5 parça yeri için taahütname veriyorsun . işlemediğin 3 parça yeri hiç karıştırmıyorsun. işlediğin 5 parça yerin tamamının tüm desteklerini alıyorsun .hiç bir mirasçıdan da imza aramıyorsun.
Vefat eden tarla sahibinin kanuni mirascilari eger intikal yaptirip hisse paylarinin bulundugu yeni tapulari almadilarsa cks ye sokupta destek alma sansiniz yok imkansiz gibi bisey eger vefat eden kisinin olurda kimligini bulur yasiyormus gibi kendi adiniza kira sozlesmesi yaparda devlet tarafindan yakalanirsaniz eger cezasi var olurda vefat eden kisinin mirascilari intikal yaptirip hisse paylarini gosterir tapulari aldiysa tum hissedarlardan yada hisse payi belli olan kisinin hissesi kadar sozlesme yapip cksye isleterek destek alabilirsinizMerhaba arkadaşlar biz yaklaşık 300 dönüm tarla ekiyoruz yıllardır ama bu tarlalar birçok hissesi olan ve hissedarların hepsi uzun yıllar önce vefat eden insanlar bu yüzden ÇKS kaydını yapamıyoruz bu konu hakkında bana yol gösterecek biri varmı acaba?
annesi babasi vefat etmis mirasci olarakta iki kardes var. boluşmemisler arazileri. ben bunlarin yerlerini isliyorum ama cks kaydi yok. ben bu arazilerdende destek alabilirmiyim. ikisinindemi tc nosu lazim yoksa birinin ki yeter mi. taahutname derken ne veriyoruz
Merhaba arkadaşlar biz yaklaşık 300 dönüm tarla ekiyoruz yıllardır ama bu tarlalar birçok hissesi olan ve hissedarların hepsi uzun yıllar önce vefat eden insanlar bu yüzden ÇKS kaydını yapamıyoruz bu konu hakkında bana yol gösterecek biri varmı acaba?