50 ton çikolatayla Sultanahmet Meydanı ve Nuhun Gemisini yaptı
NURYILDIZın patronu Şahin Nalbant aradı:
- Selahattin usta (Pelitin sahibi Selahattin Ayan) yeni eserler yapmış, görmelisin.
Bir pazar sabahı Şahin Nalbant, oğlu Nurkan Nalbant, Kenan Işık, CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ve Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) Başkanı Yunus Akdaşla Pelitin fabrikasında buluştuk.
Selahattin Ayan, çikolatadan yaptığı Sultanahmet Meydanını gösterdi:
- Sultanahmet Meydanının bugünkü değil, tarihteki halini yaptım. O dönemde Sultanahmette hipodrom da vardı.
Sonra Nuhun Gemisine yöneldi:
- Nuhun Gemisi, çocukların ilgisini çekiyor.
Sultanahmet Meydanını oturttuğu platformu sordum:
- Bu platform da mı çikolatadan?
Platformdan bir parça koparıp uzattı:
- İnanmıyorsan tadına bak.
Kız Kulesinden Galata Kulesine Mevlana büstünden yanıbaşında dönen semazen heykeline, Fatih Sultan Mehmetin İstanbulu fethini yansıtan tablodan Süleymaniye Camiine kadar bütün eserlerin maliyetini merak ettim. Hesabı çikolata üzerinden yaptı:
- Bu eserleri 50 ton çikolata ile yaptım.
Ayan, çikolata ustalığını sanat eserlerine de yansıtıyor.
NURYILDIZın patronu Şahin Nalbant aradı:
- Selahattin usta (Pelitin sahibi Selahattin Ayan) yeni eserler yapmış, görmelisin.
Bir pazar sabahı Şahin Nalbant, oğlu Nurkan Nalbant, Kenan Işık, CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ve Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) Başkanı Yunus Akdaşla Pelitin fabrikasında buluştuk.
Selahattin Ayan, çikolatadan yaptığı Sultanahmet Meydanını gösterdi:
- Sultanahmet Meydanının bugünkü değil, tarihteki halini yaptım. O dönemde Sultanahmette hipodrom da vardı.
Sonra Nuhun Gemisine yöneldi:
- Nuhun Gemisi, çocukların ilgisini çekiyor.
Sultanahmet Meydanını oturttuğu platformu sordum:
- Bu platform da mı çikolatadan?
Platformdan bir parça koparıp uzattı:
- İnanmıyorsan tadına bak.
Kız Kulesinden Galata Kulesine Mevlana büstünden yanıbaşında dönen semazen heykeline, Fatih Sultan Mehmetin İstanbulu fethini yansıtan tablodan Süleymaniye Camiine kadar bütün eserlerin maliyetini merak ettim. Hesabı çikolata üzerinden yaptı:
- Bu eserleri 50 ton çikolata ile yaptım.
Ayan, çikolata ustalığını sanat eserlerine de yansıtıyor.