borç harc var olmazmı ama hesap kitapta var vakti sırası gelince ödüyoruz ( tek çiftcilikle geçinmiyorum) ekmeğini sadece çiftcilikten hayvancılıktan kazananlara allah bin bereket ve kolaylık versin Hasat zamanı ucuza gidiyor arpaya 1,30 dan ver hemen alayım diyo buğday 1,50 tüccar hususi geçensene aht ettim bu sene depo yaptım 25 ton alıyo gerisini çuvalladım yığdım 12. ay 1. ayda arar arpayı 1,60 dan bana sat diye buğday bu sene hepten sıkıntı bölgemizde tamam yık 1,85 1,90 dan dedirtmessem ne olayım ha buraya yazarım o gün gelince bu kapitalist sistemde ya cebinde tomarla paran olacak yada bankayla işin ee bu banka olayının günahını biliyoruz alanda verende diyor ekipman kredisi çektik aldık kullandık hoca sabah camide hatırlattı faizi kafamızı önümüze eğdik hepmi çiftci üretici suçlu baştakilerin hiçmi kabahati yokBu konuda bilgim yok ama Osur devlete verilen vergi biz zaten %18 kdv aldigimiz sattigimiz da devlete veriyoruz ayrıyeten cikardigin urunden birsey dagitmana gerek yok borcun harcin yok kenarda birikmisin varsa zekaat ver 40ta 1
evet doğa olaylarının önüne geçemeyiz ama toptak analizi doğru gübreleme zamanında ilaçlama doğru tohum ve ekim işçilikle hasat bağlantılı değilmi biçer mahsulu boşaltırken gözümüz dökülende ne verdik ne bekliyoruz bu yazdıklarımın hepsini ben yapa bildimmi hayır ama yinede şükür