Çiftlik gübresi uygulaması her açıdan verimlidir. Dekara 10 kg dahi atabilirseniz, zamanla toprak yapısındaki iyileşmeyi görebilirsiniz. Eğer iyice kurutulmuş ve yanmışsa ne zaman atacağınızın bir önemi yok. İçerisinde yabancı madde veya ot tohumu; küflenme ve mantar gibi hastalık belirtileri yoksa; mibzerin gübre gözüne doldurup tohumla beraber dahi uygulayabilirsiniz.sayın trakklup uyelerı sımdı yarım dölüm kadar yer var oraya sadece kurutulmus ınek gubresıyle bugday ekıcem denemek ıcın acaba dedıklerı gıbı kurutulmus hayvan gubresı gercekden dedıklerı kadar varmı dıe ... sımdı sole yapıcam tarlaya gubre atma makınasının ıcıne katıp tarlaya sacıcam arkadasından hemen tarlayı surucem bunu ekım zamanına yakın mı yapıyım yoksa sımdı yapsamda olur mu?verımlı olurmu acaba dıcem normal dap gubresı gıbı ekın yenı ekıcez bu bıraz sacma oldu gıbı bu ıslemı yapdıkdan sonrada sadece mımzarla bugday ekıcem dap gıbı ure gıbı kımyasal gubre kullanmıcam ekerken goruslerınız nelerdır belırtırsenız sevınırım... sımdıden tesekkurler...
Daha önce yaş hayvan gübresini, Temmuz ayında uygulamıştım. Yaz sıcağında iyice kuruduktan sonra da, toprağa karıştırmıştım. Herhangi bir kötü etkiyle karşılaşmadım ve verim iyi olmuştu.