ÇİFTÇİ VE YOKSULARA KÖTÜ HABER

Ynt: ÇİFTÇİ VE YOKSULARA KÖTÜ HABER

Bu devir zengine zenginlik katma devri,çiftçi ve gerçekten yoksul olanlar yaşamasın.Çünkü kendi tarlasını çocuklarının üstüne yapıp yoksulum diye maaş alan çiftçiliktende az çok kazanan insan çok...Olan hep orta sınıfa ve çiftçiye oluyor...

çorumda yaşıyorum her yer ıraklı suriyeli doldu her aileye 600 lira para kömür erzak geliyor onları kes kardeşim tam şerefsizler bu hükümetteki bütün millet vekilleri biriside çıkıpta yanlış yapıyoruz demiyo hep kendimize hep kendimize o ç ları adamı sinir edip günaha sokuyorlar kusura bakmayın arkadaşlar kufur ettim için

köylü link=topic=59498.msg642781#msg642781 date=1351528271' Alıntı:
az destek çok destek ne farkedecek küçük dagın küçük dumanı büyük dagın büyük dumanı olur.
masraf hep aynı ...daha bunlar iyi günler..

bunlar daha iyi günler... çok doğru bir tespit.

ufukk link=topic=59498.msg642767#msg642767 date=1351527058' Alıntı:
Ziraat odasının çiftçi belgesi vermek dışında ne işe yaradığını bende çözemedim.
+1

sekoo19 link=topic=59498.msg642810#msg642810 date=1351531377' Alıntı:
çorumda yaşıyorum her yer ıraklı suriyeli doldu her aileye 600 lira para kömür erzak geliyor onları kes kardeşim tam şerefsizler bu hükümetteki bütün millet vekilleri biriside çıkıpta yanlış yapıyoruz demiyo hep kendimize hep kendimize o ç ları adamı sinir edip günaha sokuyorlar kusura bakmayın arkadaşlar kufur ettim için
yakında bulundukları bölgeyi suriye topragı diyecekler devlet kuracagız diyecekler hepsi isyan etmesini iyi bilen toplumlardır

yakında bulundukları bölgeyi suriye topragı diyecekler devlet kuracagız diyecekler hepsi isyan etmesini iyi bilen toplumlardır

adamların kendi ülkelerine faydaları yok topraklarını bırakıp kaçmışlar biz bunlara aş ev para iş veriyoruz bu nasıl iş anlamadım kendi kuyumuzu kendimiz kazıyoruz yarın bürgün türkiye savaşa girse bunlar bize sırtdönüp arkamızdan vururlar kendilerine faydaları yokki bize ne olsun duva*-*0 duva*-*0

Yaa içimden geçenleri yazsam şuraya hem beni atarlar siteden hemde siteyi kapatırlar. İnşallah yapmazlar öyle bir şey bu ney la her akıllarına geldiğinde çiftçiyi seviyorlar. Yeter gaari bi gidin Allah için defolun gidin yaa.

bence desteği artırarak vermeli destege bende karşıyım ama girdilere yansımadıgı için bari olanı kısmasınlar

Çevremde hiç çalışmadığı halde başkalarından ya da devletten geçinen insanları görüyorum. Hiç şüphesiz bunlardan hepimizin çevresinde bolca vardır. Bunların parası bir yerden çıkacak tabii. Allahın gücüne gitmesin ama artık dilencilere dahi para vermek gelmiyor içimden inanır mısınız. Maalesef devlet bol keseden yardım dağıtıyor, bunda mutlaka fakirin hakkı vardır ama asla cebinden vermiyor dürüst vatandaşından çıkarıyor bunun acısını. Haksız zamlarla ve vergilerle.

yeşil kart oranlarına baktıım

http://haber.gazetevatan.com/turkiyenin-tam-33-ilinde-yesil-kartli-sayisi-calisan-sayisindan-fazla-cikti/315726/4/Haber

kaçak elektrik kullanımında da durum pek farklı değil,

http://www.gercekportal.com/wp-content/uploads/2012/01/elektrik_kullanim.jpg

Bu yüzden hak etmediği yardımı alan kadar, bunlara göz yumanlara da hakkımı helal etmiyorum ben.
Allah bizi suriyelilerin eline düşürmesin, araplar tarihleri boyunca Türklere hainlik yaptılar.

ydincbayram link=topic=59498.msg643024#msg643024 date=1351551104' Alıntı:
Çevremde hiç çalışmadığı halde başkalarından ya da devletten geçinen insanları görüyorum. Hiç şüphesiz bunlardan hepimizin çevresinde bolca vardır. Bunların parası bir yerden çıkacak tabii. Allahın gücüne gitmesin ama artık dilencilere dahi para vermek gelmiyor içimden inanır mısınız. Maalesef devlet bol keseden yardım dağıtıyor, bunda mutlaka fakirin hakkı vardır ama asla cebinden vermiyor dürüst vatandaşından çıkarıyor bunun acısını. Haksız zamlarla ve vergilerle.

yeşil kart oranlarına baktıım

http://haber.gazetevatan.com/turkiyenin-tam-33-ilinde-yesil-kartli-sayisi-calisan-sayisindan-fazla-cikti/315726/4/Haber

kaçak elektrik kullanımında da durum pek farklı değil,

http://www.gercekportal.com/wp-content/uploads/2012/01/elektrik_kullanim.jpg

Bu yüzden hak etmediği yardımı alan kadar, bunlara göz yumanlara da hakkımı helal etmiyorum ben.
Allah bizi suriyelilerin eline düşürmesin, araplar tarihleri boyunca Türklere hainlik yaptılar.

Doğru,ortalık çalışmadan maaş alanlardan geçilmiyor. En iyi geçinenler de onlar. Bazen aklıma geliyor,bizim buralarda bile hatırı sayılır düzeyde hastasına,sakatına onlara bakana,şusu busu maaş almakta. Doğudaki dört karısı ve 40 çocuğu olan adamların çocuklarından birkaçtanesi özürlü falan oldumu çalışmaya falan hiç gerek kalmaz herhalde. Elektirik de dahil olmak üzere zaten herşey beleş...

Abi daha bunun gibi bizim görmediğimiz, bilmediğimiz bir sürü şeyler var. Yok pahasına satılan karlı işletmelerimize ne demeli. Ben bunda kasıt ararım hangi çiftçi zora düşmediği halde verimli tarlasını satar buradakilerden.
Bu sene dane mısır da piyasayı bozdu devlet. Geçen yıl 62 krş tan mısır sattık, verimler de bu yılın %15-20 üzerinde idi. Bu sene şahsen benim beklentim en az 65 krş idi. Kalktı 59,5 krş fiyat açıkladı. Verimler zaten düşük yani mısır geçen seneden daha az, aynı sıkıntı başta amerika da olmak üzere diğer ülkelerde de var, bu nasıl bir fiyat politikası? maalesef bizi tüccarlara veya büyük şirketlere yem yaptılar.
Faydası yok bir de zararı olmasa diyorum artık ben devletin tarım politikası hakkında.. Gölge etme başka ihsan istemem misali..

verin arkadaş daha çok oy verin bunlara ki daha çok sevsinler sizi

hadi ben ve benim gibi bunlara sandıkta çelme takanlara sözüm yokta sandıkta bunların kucagına oturupta şuanda aglayanlara ne demeli allah sizi daha kötü duruma düşürsün inşallah

kendiniz ettiniz ama kendiniz bulmadınız hepimiz bulduk

üretimimiz masrafa gidiyordu desteklemelerde o yılın net karı oluyordu onuda alın bogaz tokluguna çalışalım olmadı hobi niyetine yapalım çiftçiligi hatta nasılsa tarlamızı bahçemizi traktörümüzü aletimizi kayıt altına aldınız onlarada yeni vergiler koyun da tam olsun

nasılsa
size oy verenler koyun oldugundan sevseniz bile bişey demiyorlar padişahım çok yaşa peygamber gibi adamsın diyorlar
size oy vermeyenlerde koyun oldugundan bukadar zulüme bu kadar eziyete ragmen haklı oldukları halde sustukları için(biride benim malesef)
ye ye bitmez bu memleketin zenginligi sizin gibi adamlar karun olur millet köle olur

ona vergi buna vergi
ona zam buna zam
ona ceza buna ceza
sanal alemde yazılan cümlelere bile ceza
facebookta yazdıgım yazılar yüzünden ceza almış biri olarak bunlara daha çok şeyler söyleyesim geliyorda olmuyor işte

iş muhalefetin liderlerinde biter bizdede malesef muhalefetin liderleri zayıf
muhalefet muhalefet olamazsa ikdidar memleketide satar biizi de satar ruhumuz duymaz

artık sabır sabır deme vakti geçti artık adam gibi bir lider lazım ki bu adaletsiz düzene dur diyelim

768 link=topic=59498.msg643027#msg643027 date=1351553348' Alıntı:
Doğru,ortalık çalışmadan maaş alanlardan geçilmiyor. En iyi geçinenler de onlar. Bazen aklıma geliyor,bizim buralarda bile hatırı sayılır düzeyde hastasına,sakatına onlara bakana,şusu busu maaş almakta. Doğudaki dört karısı ve 40 çocuğu olan adamların çocuklarından birkaçtanesi özürlü falan oldumu çalışmaya falan hiç gerek kalmaz herhalde. Elektirik de dahil olmak üzere zaten herşey beleş...

doğuda beleş bir şey yok doğuya ucuz mazot mu verılıyor doğuya ucuz gübremi verılıyor hayır kaç seneden beri damlama için başvurdum hibeden bir kuruş alamadık burda 900 dönüm tarlayı hepsını ipotek etırsende kredı verılmıyor ya daire yada dükan yada 2 tane kefil memur olacak onun için doğu yaşıyor demek yanlıştır eskıden çok evlılık vardı fakat şu anda kalktı kımse çocuğunun para için sakat doğmasını istemez herkeste çalışmaya ihtiyaç duyuyor yani kısacası trakyada egede anadoluda kazanamayan çiftçi kardeşim ınanın doğudakıde aynı şekılde kazanamıyor ne hayvanını nede ürününü rahat bır şekilde satabiliyor samanın kg 800 tl alıyor zirat odaları neye yarıyor anlamadım
sorun bizim ıyı temsıl edecek kımselerın olmamasından yok batı böyle doğu böyle güney böyle bu şekilde bir yere varamayız ALLAH her çiftçinin yardımcısı olsun

kobra47 link=topic=59498.msg643034#msg643034 date=1351577073' Alıntı:
doğuda beleş bir şey yok doğuya ucuz mazot mu verılıyor doğuya ucuz gübremi verılıyor hayır kaç seneden beri damlama için başvurdum hibeden bir kuruş alamadık burda 900 dönüm tarlayı hepsını ipotek etırsende kredı verılmıyor ya daire yada dükan yada 2 tane kefil memur olacak onun için doğu yaşıyor demek yanlıştır eskıden çok evlılık vardı fakat şu anda kalktı kımse çocuğunun para için sakat doğmasını istemez herkeste çalışmaya ihtiyaç duyuyor yani kısacası trakyada egede anadoluda kazanamayan çiftçi kardeşim ınanın doğudakıde aynı şekılde kazanamıyor ne hayvanını nede ürününü rahat bır şekilde satabiliyor samanın kg 800 tl alıyor zirat odaları neye yarıyor anlamadım
sorun bizim ıyı temsıl edecek kımselerın olmamasından yok batı böyle doğu böyle güney böyle bu şekilde bir yere varamayız ALLAH her çiftçinin yardımcısı olsun
dostum senin gibi ALLAH korkusu olan nerede olsa harama el uzatmıyor.Ama Hakkaride askerlik yapanlar anlatıyoahırları bile eliktirikli soba ile ısıttıklarını ve hatta dayım Iğdr ' ın köyünden oğluna kız almaya gitti aynı şeyleri oda anlattı hatta avlunun her köşesinde ışık var gece gündüz sürekli yanıyo demişti.

bağzı söylentiler duyuluyor eskiden bu yana.tapu olduktan sonra ister ekilsin ister ekilmesin. isterse dağ taş olsun. DGD alıp çatır çatır yiyorlarmış.

mesela Tarlamda derin kuyum var.Elektriği trafosu her şeyi var. Dağın başında kim görecek kim bilecek. Elektiriği sayacı devre dışı bırakıp kullanamaz mıyım.sulama bedava olunca yer gök pancar olur.

yani kimse üstüne alınmasın kırılıp darılmasın. Bende çiftçiyim.ne DGD alamıyorum. tarlamı da su motoruyla suluyorum.yılda mazota verdiğim para bir traktör alır.Allah beni hakkım olmayan paradan korusun.

Ben bu sitede üye olanların çoğunun mevcut iktidara oy vermediğine eminim çünkü hepsi çiftçi ve hepsininde hesabı ortada çiftçilik yapıpta şu an ki tarım politikasından ya da özellikle son yapılan zamlardan memnun olan varsa istisna. Adamlar her yıl tarımsal sulama da sayaçları okuyorlardı eylülde parasını ödemiş oluyorduk bu yıl zammın olmasını beklediler, zamdan sonra okuyorlar bir tek onlar uyanık neden dur diyen denetleyen yok da ondan.
Fazla konuşmak istemiyorum aslında bu konuları sonradan geliyor sitedeki bir bölüm başkanı ya da yetkili bir bebe veyahut her kimse ortada bir şey yokken (hakaret, küfür vs.) konuyu kilitliyor. Onu yapma bunu yapma eleştirme e ne yapacak bu millet, kuzu kuzu kaderine razı mı olacak.
Buradaki doğu da yaşayan arkadaşlarımda söylediklerimizden alınmasınlar dürüst olanlara sözümüz yok, keşke herkes sizin gibi dürüst olsa. Ancak burada hak adalet hukuk da olmalı, hesap ortada (en basit elektrikte kayıp kaçak oranına bakılsın) onların çevrelerinde gördükleri bizlerden fazladır elbet..

ydincbayram link=topic=59498.msg643039#msg643039 date=1351581009' Alıntı:
Ben bu sitede üye olanların çoğunun mevcut iktidara oy vermediğine eminim çünkü hepsi çiftçi ve hepsininde hesabı ortada çiftçilik yapıpta şu an ki tarım politikasından ya da özellikle son yapılan zamlardan memnun olan varsa istisna. Adamlar her yıl tarımsal sulama da sayaçları okuyorlardı eylülde parasını ödemiş oluyorduk bu yıl zammın olmasını beklediler, zamdan sonra okuyorlar bir tek onlar uyanık neden dur diyen denetleyen yok da ondan.
Fazla konuşmak istemiyorum aslında bu konuları sonradan geliyor sitedeki bir bölüm başkanı ya da yetkili bir bebe veyahut her kimse ortada bir şey yokken (hakaret, küfür vs.) konuyu kilitliyor. Onu yapma bunu yapma eleştirme e ne yapacak bu millet, kuzu kuzu kaderine razı mı olacak.
Buradaki doğu da yaşayan arkadaşlarımda söylediklerimizden alınmasınlar dürüst olanlara sözümüz yok, keşke herkes sizin gibi dürüst olsa. Ancak burada hak adalet hukuk da olmalı, hesap ortada (en basit elektrikte kayıp kaçak oranına bakılsın) onların çevrelerinde gördükleri bizlerden fazladır elbet..
ben o hatayı 2002 de bir kere yaptım. 10 senedir cezasını çekiyorum.

yaw arkadas bu nası bi memlekettir canı sıkılan çifçiyi seviyo bütçede açık olur yüklen çifçiye dış borç artar yüklen çifçiye vekiller kendi ceplerini dolduracak yüklen çifçiye sahipsiz ülkenin sahipsiz çifçileri olduk resmen ziraat odaları diye kurumlar var ben bu yasıma geldim çifçi belgesi vermekten baska ne işe yarıyolar hala çözemedim çözende yoktur herhalde lafı uzatmadan bu ülkede çifçiligi bitirecez desinlerde bizde daha fazla ugrasmayalım satalım traktörleri araziyi devlette rahatlasın bizde gidelim gireim bi fabrikaya aydan aya maaşımızı biliriz en azından kafamız rahat olur yok mazota zam yok gübreye zam gelecekmi mahsul para edecekmi bunları düşünmeyiz duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0