köylü link=topic=59498.msg642781#msg642781 date=1351528271' Alıntı:az destek çok destek ne farkedecek küçük dagın küçük dumanı büyük dagın büyük dumanı olur.
masraf hep aynı ...daha bunlar iyi günler..
+1ufukk link=topic=59498.msg642767#msg642767 date=1351527058' Alıntı:Ziraat odasının çiftçi belgesi vermek dışında ne işe yaradığını bende çözemedim.
yakında bulundukları bölgeyi suriye topragı diyecekler devlet kuracagız diyecekler hepsi isyan etmesini iyi bilen toplumlardırsekoo19 link=topic=59498.msg642810#msg642810 date=1351531377' Alıntı:çorumda yaşıyorum her yer ıraklı suriyeli doldu her aileye 600 lira para kömür erzak geliyor onları kes kardeşim tam şerefsizler bu hükümetteki bütün millet vekilleri biriside çıkıpta yanlış yapıyoruz demiyo hep kendimize hep kendimize o ç ları adamı sinir edip günaha sokuyorlar kusura bakmayın arkadaşlar kufur ettim için
doğru söylüyorsun olacagı oSEYİT link=topic=59498.msg642815#msg642815 date=1351531874' Alıntı:yakında bulundukları bölgeyi suriye topragı diyecekler devlet kuracagız diyecekler hepsi isyan etmesini iyi bilen toplumlardır
ydincbayram link=topic=59498.msg643024#msg643024 date=1351551104' Alıntı:Çevremde hiç çalışmadığı halde başkalarından ya da devletten geçinen insanları görüyorum. Hiç şüphesiz bunlardan hepimizin çevresinde bolca vardır. Bunların parası bir yerden çıkacak tabii. Allahın gücüne gitmesin ama artık dilencilere dahi para vermek gelmiyor içimden inanır mısınız. Maalesef devlet bol keseden yardım dağıtıyor, bunda mutlaka fakirin hakkı vardır ama asla cebinden vermiyor dürüst vatandaşından çıkarıyor bunun acısını. Haksız zamlarla ve vergilerle.
yeşil kart oranlarına baktıım
http://haber.gazetevatan.com/turkiyenin-tam-33-ilinde-yesil-kartli-sayisi-calisan-sayisindan-fazla-cikti/315726/4/Haber
kaçak elektrik kullanımında da durum pek farklı değil,
http://www.gercekportal.com/wp-content/uploads/2012/01/elektrik_kullanim.jpg
Bu yüzden hak etmediği yardımı alan kadar, bunlara göz yumanlara da hakkımı helal etmiyorum ben.
Allah bizi suriyelilerin eline düşürmesin, araplar tarihleri boyunca Türklere hainlik yaptılar.
768 link=topic=59498.msg643027#msg643027 date=1351553348' Alıntı:Doğru,ortalık çalışmadan maaş alanlardan geçilmiyor. En iyi geçinenler de onlar. Bazen aklıma geliyor,bizim buralarda bile hatırı sayılır düzeyde hastasına,sakatına onlara bakana,şusu busu maaş almakta. Doğudaki dört karısı ve 40 çocuğu olan adamların çocuklarından birkaçtanesi özürlü falan oldumu çalışmaya falan hiç gerek kalmaz herhalde. Elektirik de dahil olmak üzere zaten herşey beleş...
dostum senin gibi ALLAH korkusu olan nerede olsa harama el uzatmıyor.Ama Hakkaride askerlik yapanlar anlatıyoahırları bile eliktirikli soba ile ısıttıklarını ve hatta dayım Iğdr ' ın köyünden oğluna kız almaya gitti aynı şeyleri oda anlattı hatta avlunun her köşesinde ışık var gece gündüz sürekli yanıyo demişti.kobra47 link=topic=59498.msg643034#msg643034 date=1351577073' Alıntı:doğuda beleş bir şey yok doğuya ucuz mazot mu verılıyor doğuya ucuz gübremi verılıyor hayır kaç seneden beri damlama için başvurdum hibeden bir kuruş alamadık burda 900 dönüm tarlayı hepsını ipotek etırsende kredı verılmıyor ya daire yada dükan yada 2 tane kefil memur olacak onun için doğu yaşıyor demek yanlıştır eskıden çok evlılık vardı fakat şu anda kalktı kımse çocuğunun para için sakat doğmasını istemez herkeste çalışmaya ihtiyaç duyuyor yani kısacası trakyada egede anadoluda kazanamayan çiftçi kardeşim ınanın doğudakıde aynı şekılde kazanamıyor ne hayvanını nede ürününü rahat bır şekilde satabiliyor samanın kg 800 tl alıyor zirat odaları neye yarıyor anlamadım
sorun bizim ıyı temsıl edecek kımselerın olmamasından yok batı böyle doğu böyle güney böyle bu şekilde bir yere varamayız ALLAH her çiftçinin yardımcısı olsun
ben o hatayı 2002 de bir kere yaptım. 10 senedir cezasını çekiyorum.ydincbayram link=topic=59498.msg643039#msg643039 date=1351581009' Alıntı:Ben bu sitede üye olanların çoğunun mevcut iktidara oy vermediğine eminim çünkü hepsi çiftçi ve hepsininde hesabı ortada çiftçilik yapıpta şu an ki tarım politikasından ya da özellikle son yapılan zamlardan memnun olan varsa istisna. Adamlar her yıl tarımsal sulama da sayaçları okuyorlardı eylülde parasını ödemiş oluyorduk bu yıl zammın olmasını beklediler, zamdan sonra okuyorlar bir tek onlar uyanık neden dur diyen denetleyen yok da ondan.
Fazla konuşmak istemiyorum aslında bu konuları sonradan geliyor sitedeki bir bölüm başkanı ya da yetkili bir bebe veyahut her kimse ortada bir şey yokken (hakaret, küfür vs.) konuyu kilitliyor. Onu yapma bunu yapma eleştirme e ne yapacak bu millet, kuzu kuzu kaderine razı mı olacak.
Buradaki doğu da yaşayan arkadaşlarımda söylediklerimizden alınmasınlar dürüst olanlara sözümüz yok, keşke herkes sizin gibi dürüst olsa. Ancak burada hak adalet hukuk da olmalı, hesap ortada (en basit elektrikte kayıp kaçak oranına bakılsın) onların çevrelerinde gördükleri bizlerden fazladır elbet..