çiftçi sana minnettardır

Ynt: çiftçi sana minnettardır

arkadaşlar o traktör yapılırken zaten gerekli denge yapılmıştır,ayrıca paletten sonra öne doğru uzanan kısımla takılan palet eşit ağırlıktadır ,yani arkaya takılan paletin ağırlığına denk gelen ağırlığı traktörü öne uzatarak sağladığı açıkça ortada,böyle bir traktör tasarlanıyor ve üretiliyorda dediğiniz frenleme gibi çok basit hesaplamayı yapacak kadar kafaları vardır diye düşünüyorum

DoYrAnLı#2# link=topic=9454.msg99110#msg99110 date=1227341539' Alıntı:
Atilla Abicim QUADTRC palet dediğinde her biri birbirinden bağımsız bir makara sistemi yok... Herbiri birbirinden bağımsız palet sistemi birtek tankta var... bundaki sistemde mutlaka ama mutlaka makaralar birbirine bağımlıdır.

Bu bağımlılık ama tek bir şase üzerinde sabit, yada 3 makaranın birbiriye uyumlu dingil sistemi olabilir.. ama bu üç makaranın birbiriyle uyumusu bu paletlerde uygun değil...

Bu gibi paletler ortadan yani ağırlık merkezinden bağlı ve bir boru veya bilya sistemiyle orta noktasından her iki tarafa yatabilen bir palet sistemiii... tutunması maksimum olan bir palet tanrım oda tanktır....http://www.youtube.com/watch?v=qvm1E6mqhpU&feature=related burda palet sistemini görebileceksiniz....

birde tank var onun videosu da ......http://www.youtube.com/watch?v=5Sf9Ud8KnfA&feature=related

Aradaki farkı benim anlatmama hiç gerek yok...Palet konusunda hiç yanılmadım...

bağımsız palet sistemi derken bütün makaraların birer süspansiyonla şaseye birleştirilmesini kastediyorsunuz heralde...

Quadtracın sistemini şöyle açıklayim :
Paletin başında ve sonunda bulunan kasnaklar bir şaseye bağlı 3 adet bulunan ufak kasnaklar ise sarsıntıyı azaltacak şekilde esnemeyi sağlayan bi sisteme bağlı... üstte bulunan büyük kasnak ise sabit...

bunlarda kendi çizdiğim resimler aşşa yukarı aynı sistem...

kopyasquadtracsr9.jpg

4897641va0.jpg

8090fiatua1.jpg

Bunlarda devamı :

1. Şase deyimi yanlış olmaz sanırsam
autocad5yx0.jpg

2. Paleti sarmadan önceki hali
autocad6or2.jpg

3. Palet döşenmiş hali ön yüzü
autocad7zf1.jpg

4. Arka yüzü ve traktöre bağlantı noktaları
autocad8su4.jpg

5. Parçalanmış hali :S
autocad9tb5.jpg

azıcık ilave , küçük kasnaklar süspansiyonu sağlarken , aynı zamanda toprakla temas kabiliyetini artırarak tutunmayı artırır diye düşünüyorum...

Salih Öncelikle çizimin için teşekkür ederim....

Benim anlatmak istediğim Bu çizdiğin sistemle tank paletlerinin aynı olmadığı.... Tank paletinde her makara diğerinden bagımsızdır... Buradaki üçlü makara birbirine bağlantılı... Süspansiyon olarak Düz palet sisteminde de bulunmaktadır bu sistem.

Önde burnun uzunluğuna aldanmayın... ön uçta çok fazla bir ağırlık yok... (radyatör,hava filtresi vs.) bu traktörün bahsi geçen sorunu yaşaması onu iş yapamaz hale getirir zaten... ve buda olası birşey değil...