Bayramınız mubarek olsun.
Türkiye geneli bu durumda, koltuk makam sahipleri işlerine geldiği uygulamayı hemen devreye sokar,vatandaş ne yapar hiç umurlarında olmaz.
Özelliklede kırsalda yaşayanlar, gençken tarlada çalışır bağkur primi kesilir, işe girer hem sanayide çalışır hem üreticilik yapar çift çalışma yapar, sonrada ordan yatan burdan yatan derken ne olacağı belli değildir.
sen en iyisi git bağlı olduğun sgk da ilgili birisiyle görüş, ne Zaman emekli olurum, benim durumum ne olur de, bir taraftan üreticilikde yapmak istiyorum bu yüzden çks çıkardım de, durumu anlat, sana izlemen gereken yolu anlatsınlar, yok muhatap bulamazsan direk bimeremi cimeremi yaz bildir şikayetçiyim ben ne yapıcam benim haklarım neler bilmiyorum anlatanda yok de.
Bu şekilde haklarını günlerini ve neler yaparsan ne olacağını bilmelisin, bu senin hakkın, memelekete çalışıyorsun bir tarftanda üreticilikde yapıcaksın bunu örnek gösterenlervar, ama sorunlarını ve karşılasacağın zorluklarda yardımcı olan yok.
Türkiyede o kadar çok insan hem sanayide yada hizmet sektöründe, hemde kırsalda üretim yapıyorki, bunların sorunlarıyla zerre kadar kimse ilgilenmiyor, çünkı üreticinin sendikası falan yok, birliği yok, haklarını ve ne zaman neyi ne şekilde düzgün kanuna uygun yapması gerektiğini hiçbiyerden tam öğrenemiyorsun, fakat memlekete sürekli çalış didin emek ver isteyen çok, hem köyde ucuza üretsin hem ucuza sanayide orda burda işgücü oldunmu örnek göstermeyi bilirler.
Git sgk ya dediğim gibi baksınlar durumun nedir ne yapman gerekir, yoksa senin durumun sağdan soldan duyduklarınla aynı olmayabilir.